nedjelja, 28. veljače 2016.

Kako popraviti samopouzdanje?1. Svakodnevno odvojite malo vremena da umirite um i čula tako da možete razviti veću kontrolu nad svojim mislima i interakcijom. To može biti polusatno sjedenje u tišini, meditacija, joga – što god vam odgovara. Ako znate ko ste i iza čega stojite, to vam može dosta pomoći u sticanju samopouzdanja.

2. Zapitajte se da li stvarno uživate i da li vas oslikava ono čime se bavite. Ako je odgovor negativan, možda je vrijeme da razmislite kako da krenete ka vašim istinskim strastima u životu.Bitno je da uvijek budete fokusirani na sebe. Nemojte se porediti sa drugima.

3. Postavite ciljeve u okviru svojih mogućnosti i želja te uvijek nastojte da se poboljšavate.Kako biste poboljšali samopouzdanje, bitno je i da radite na neverbalnom ponašanju, kao što su držanje tijela, kontakt očima i izrazi lica.

4. Nikada nemojte o sebi razmišljati u negativnom kontekstu. Čak i kad vam je najteže, kažite sebi: “Ja sam uspješna, ja sam dovoljno dobra, mene vole”. Ako vjerujete u sebe, nema razloga da se i drugi tako ne ponašaju. Izbjegavajte ljude ili situacije koje potiču stres u vašem organizmu, koji se na vas odražava u vidu ubrzanog pulsa i osjećaja straha. Takvo stanje smanjuje vaše samopouzdanje.

5. Stojte uspravno. Ramena unazad. Glavu gore. Ovo trenutno povećava vaše prisustvo u bilo kojoj vrsti okruženja. Ako hodate i sjedite uspravno, drugi će misliti da ste samopouzdana osoba.

6. Samopouzdanje dolazi iznutra i bitno je da volite sebe. Ako volite sebe, to će vašoj ličnosti dati sasvim novi izgled, jer ćete zračiti pozitivnom energijom. Nemojte pretjerati pa da postanete narcisoidni. Dovoljno je da znate da ste posebni i da ne postoji niko kao vi.
minimagazin.info


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.