četvrtak, 21. siječnja 2016.

Otjerajte Mrguda iz sebe

Promjenjivo vrijeme nas možete pretvoriti u Mrguda. Nakon predivnog sunčanog dana slijedi tmuran dan, tijekom kojeg se polumrtvi i ozbiljnih lica vučemo po stanu. Gdje nam je nestala dobra volja? Ostala je u krevetu nakon što ste se digli na krivu nogu.

Povrh toga, slušajući biometeorološku prognozu na prvim jutarnjim vijestima saznajete da će osjetljivim osobama biti loš dan koji podrazumijeva glavobolje, loše raspoloženje. Prava isprika za loš dan.
Ne upadajte u zamku i nemojte biti veseli samo kada vam vrijeme to dopušta. 

Budite veseli cijelo vrijeme i onda kada vi to odlučite. To i nije tako teško postići.

1. Sport
Nebitno koju vrstu sporta praktikujete, ona će podići barometar vašeg raspoloženja na zavidnu razinu.

2. Shopping
Ima i lakšeg načina popraviti raspoloženje nego obilazak trgovina s prijateljicama. I još ako si pronađem komad robe iz snova, dan je odmah ispao savršeno. Samo pripazite da vas „proljetni blues“ ne bi uhvatio kada shvatite doma koliko ste potrošili. Sve u granicama vaše financijske situacije. Dovoljan je i lak za nokte kako bi se razveselili.

3. Meditacija
Pomoću nje ćete stimulirati moždane stanice i opustiti cijelo tijelo. Automatski ćete se nakon meditacije osjećati bolje. 

4. Osvježavajući tuš
Malo hladne vode nas u tren oka razbudi. Idealno za vrijeme kada se vucarate bezvoljno po stanu prebacujući se s kauča u krevet, do kuhinje i ponovno istom rutom. 

5. Boje
Čeka vas siv i tmuran dan, a vi se odjenete prikladno vremenskog situaciji. Krivo. Ako je svijet i siv oko vas, vi unesite malo veselih boja. Popravit ćete ne samo svoje raspoloženje nego i raspoloženje ljudi oko vas.

6. Smijte se
Znanstveno je dokazano da čovjek tijekom odrastanja sve manje i manje se smije. Dok djeca većinu dana provode nasmijanih lica. Budite poput njih. Smijete se i budite vedri. Nemojte sve stvari shvaćati preozbiljno. 

7. Zelena oaza
Biljke utječu pozitivno na nas. Ukrasite stan svojom najdražom biljkom. Ili jednostavno posadite neko cvijeće na balkonu. Ili jednostavno prošetajte parkom ili šumom.

8. Čokolada
Nezaobilazna slastica za podizanje raspoloženja. Samo nemojte pretjerati. 

9. Muzika
Tijekom danas okružite se muzikom. Na putu do posla slušajte najdraže pjesme, kod kuće umjesto televizije koju ionako ne pratite pustite muziku.

Budi.in


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.