ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Ukradite vrijeme samo za sebe

Svima nam je, s vremena na vrijeme potrebna pauza kako bismo našli put do sebe samih i obnovili svoju snagu. Nadahnite se našim wellness idejama. Uz pomoć naših savjeta za opuštanje prevarićete stres i nervozu te naučiti voljeti sebe.Krenimo na otvoreno
Protiv umora najčešće pomažu izlasci na otvoreno jer će vas zrak okrijepiti na pravi način! Duboko udahnite i osjetite kako vam se pluća pune kisikom. To će vam podariti novu energiju i podići raspoloženje. Nemate vremena? Sa nekoliko minuta pravilnog disanja na otvorenom prozoru postići ćete skoro isti efekat.

Pakunzi za njegu
Umjetno ugrijam zrak i zimska hladnoća glavni su krivci za oštećenje strukture kose. Za zdravu i sjajnu kosu trebaće vam samo malo maslinovog ulja: nanesite ga na opranu kosu isfrotiranu peškirom. Kapljica ulja od lavande optimalno će djelovati na vaša osjetila. Nakon 15 minuta kosu temeljno operite i dobro isperite.

Kupka za stopala
Prilikom njege tijela stopala često izvuku kraći kraj, zato im se malo posvetite.
Malenu posudu napunite mlakom vodom i dodajte nekoliko kapljica eteričnog ulja.
Lavanda će djelovati opuštajuće, ulje peperminta osvježavajuće, jednako kao i ruzmarinovo ulje.

Vrijeme je za čaj
Svako malo napravite pauzu za odmor te je provedite ispijajući šoljicu toplog čaja!
Preporučujemo vam umirujuće čajeve poput matičnjaka, kamilice ili zelenog čaja.

Opustite se
Naša muskulatura je često napeta i bolna. Kratka samomasaža pomoću gumene loptice u obliku ježa za masažu potaknuće prokrvljenost i opustiti mišiće. Savjet. Lopticu za masažu stavite između svojih leđa i zida, a zatim se polako krećite gore i dole.

Vrijeme je za poeziju
Odvojite malo vremena za svoju omiljenu zbirku pjesama i pustite poeziji da vas očara.
Ili jednostavno se prepustite mašti...

Sanjajte
Udobno se smjestite na kauču. Noge dignite na povišeno, zatvorite oči i prepustite se meditativnim zvukovima ili svojoj omiljenoj muzici i pustite da vas odvedu u drugi svijet.

Vitaminska bomba
Raspoloženi ste za ukusnu klopu? Pripremite voćnu salatu sa bananama, jabukama, kivijem i sve začinite sa javorovim sirupom. Vitamini će vam dati snagu a javorov sirup će pojačati imunitet.

Čavrljanje
Već dugo niste ništa čuli o svojoj najboljoj prijateljici? Brzo nazovite njen broj jer će vas razgovor sa njom oraspoložiti. I, što je najljepše odmah se možete dogovoriti za kafu ili toplu čokoladu...

Nježno istezanje
Mačke to instiktivno znaju: svakodnevno istezanje potaknuće razmjenu tvari u vašem organizmu i vaše zglobove učiniti gipkima. Zbog toga vam preporučujemo da se barem jednom na dan rastegnete.

Ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar