ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Stvari koje zaista ne morate da radite

Psiholozi kažu da se najbolje ideje rađaju dok se odmarate u postelji i ne razmišljate o malim i velikim obavezama.Dozvolite sebi trenutke odmora i ne primoravajte sebe da uradite bilo kakve nepotrebne stvari samo "zato što bi se one trebale napraviti". Neke od njih su:

1. Sortiranje fotografija po godinama i mjestima, osim ako vas to ne opušta i ne ispunjava. Uzmite samo jednu veliku kutiju i olovku, napišite na poklopcu "fotografije", ubacite u nju sve fotke, zatvorite je i uradite nešto što vas istinski zabavlja i opušta.

2. Odlazak na drugi sastanak sa lošim udvaračem. Pružanje druge šanse muškarcu za kojeg ste već poslije prvog sastanka zaključili da je promašaj, samo na nagovor prijatelja, čist je gubitak vremena i živaca.

3. Ponavljanje istih životnih grešaka. Inteligentna osoba kao što ste vi, ne treba sebi dopustiti da joj se emotivne slabosti stalno ponavljaju.

4. Iskazivanje pretjerane sreće zbog uspjeha na poslu.

5. Razmišljanje o tome zašto vam prijateljica nije odgovorila na mail ili sms. Ko zna možda ga nije ni primila, možda je zaboravila, a možda je i ljuta zbog nečega. Umjetso opesivnog razmišljanja, nazovite je telefonom i saznajte razlog njenog nejavljanja u direktnom razgovoru.

6. Trošenje vremena u razmišljanju da li ste dovoljno privlačne bez odjeće. Što se muškaraca tiče, sve žene su neodoljive bez krpica na sebi!

7. Pisanje pozivnica. Osim naravno, ako se radi o vjenčanju. U skoro svim drugim prilikama pisanje (štampanje) pozivnica je veliki trošak novca i vremena. Pozovite goste usmenim putem ili telefonom.

8. Pisanje/čitanje dnevnika. Osim ako vam ova literarna fotma ne služi kao pročišćivač misli i oblik psihoterapije. Puno je korisnije da za to vrijeme izađete i družite se sa prijateljima.

9. Manijakalno mjerenje tjelesne težine. Vaša odjeće će vam reći isto, samo na suptilniji način.

10. Čitanje Kamasutre ili sličnog štiva u nastojanju da otkrijete najbolje tehnike seksa. Kome je još potrebna knjiga da mu kaže šta mu prije, a šta ne?

11. Razmišljanje o tome kako je nešto moglo da bude, a nije. Za tim zaista nema potrebe. Idite naprijed, jer budućnost nudi brojne šanse!

12. Raditi nešto na način zato "što se tako radi već vjekovima".

Ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.