subota, 2. ožujka 2013.

Poslovni horoskop za 2013


... biće i novca i posla, ali samo ako "zavrnemo rukave" i prepoznamo dobre prilike. Rakovi treba da sarađuju sa strancima, Vodolije da pokrenu porodični biznis, Lavovi "ortački"...
Ovan
Očekujte da ćete se naraditi ove godine, ali i da ćete morati da se prilagodite drugima i okolnostima. Nemojte odugovlačiti sa promenama koje su neophodne. Možda ćete morati da uzmete neki kredit da biste započeli ili dovršili nešto u vezi sa poslom. Kredit uzimajte samo u ove svrhe! Pokušajte da se usredsredite ne posao i na zaradu, a početkom godine je moguće saradnja sa ljudima koji nisu iz Vašeg mesta boravka. Svakako, dobra godina je pred Vama, ali može doneti velike gubitke ako ne znate koji je Vaš cilj i ako pozajmljujete drugima novac.

Bik
Na početku godine, do proleća, bićete nervozni zbog posla. Zato je neophodno da se fokusirate na poslovne obaveze kako biste ih završili na najbolji mogući način. Moraćete da uložite dodatnu energiju kako se ne biste nervirali. Uspeh dolazi brzo, ali samo ako dobro sve isplanirate. Od kraja januara do juna, priliv novca preko nekih neočekivanih poslova ili iskorišćenih prilika. Potrudite se da sarađujete više sa muškarcima, sa ljudima koji nisu iz Vašeg mesta stanovanja. Imajte u vidu da će se saradnja sa inostranstvom poboljšati, ali da neće biti baš sjajna do jula. Ukoliko se bavite trgovinom ili pisanjem, očekujte uspeh tek u drugoj polovini godine.

Blizanci
Možda ćete raditi neki posao koji Vam se baš i ne dopada. Ove godine ne možete mnogo da birate. Nemojte se nervirati ako mislite da gubite vreme, jer je bolje da radite bilo šta nego da sedite kod kuće. Ukoliko se preforsirate na poslu, može doći do pada imuniteta i bolesti. Zato, ne preterujte. Normalno je da od preteranog napora čovek ne bude raspoložen, ali okrenite se sebi uslobodno vreme, čitajte ili radite nešto što volite. Pripazite da Vam neko ne pokrade stvari na poslu.

Rak
Nemojte se nervirati oko posla, već radite kako mislite da je najbolje. Od kraja januara će se mnoge stvari pokrenuti, stvari koje su do sada bile ukočene, sputane, one zbog kojih ste bili nezadovoljni. Pomak očekujte već od februara do juna, a od jula će Vam biti mnogo lakše, oseti ćete rasterećenje, pa ćete moći lakše i da radite. Pokušajte da se povežete sa ženskim osobama koje nisu iz Vašeg mesta rođenja, mogu Vam biti od pomoći.

Lav
Ukoliko ste planirali privatni posao, sada je prilika za to. Dogovorite se sa porodicom ili prijateljima, razradite zajedno neki novi posao. Ukoliko ste već privatnik, ova godina će biti sjajna za Vas. Samo pokušajte da sve promenite što Vam do sada nije odgovaralo u poslu, ili da u korenu sasečete sve sporne tačke novog biznisa. Nemojte biti nerealni, razum je ono što se od Vas traži ove godine. Dobro izbalansirajte posao i porodične obaveze.

Devica
Konačno ćete moći da odahnete i da počnete da štedite novac onako kako ste planirali. Nemojte se nervirati ako sve ne ide po planu, sada će biti bolje, mnogo bolje nego protekle dve godine koje su bile veoma naporne. Pokušajte da radite ono što volite, a ove godine će biti manje zastoja nego pre. Jedino što ćete na početku godine morati malo više da uložite napora da biste postigli željeno, a svi će Vas ometati u tome. Samo gledajte sebe, jer Vam neće niko biti od pomoći.

Vaga
Konačno će Vama biti lakše. Od oktobra osećate promene nabolje, pa će sada jedino biti aktuelna briga o novcu. Nije poželjno da uzimate kredit, sem ako ne želite da uložite u dom. Pokušajte da radite što bolje na poslu, ali nemojte da se preopteretite. Obavezno se opustite kada god imate priliku, kako biste na poslu bili efikasniji. Od jula očekujte velika poboljšanja i lakšu situaciju na poslu. Proširenje posla ili neko unapređenje je sasvim izvesno. Neodustajte.

Škorpija
Što se Vas tiče, nekako će novac dolaziti sa svih strana, ali nemojte ga trošiti na gluposti. Zašto? Zato što se osećate pomalo depresivno i sve Vam je teško, tako da ako mislite da ćete kupovinom nekih stvari da poboljšate svoje stanje, nećete, to je sigurno. Probajte da se ne razvlačite na više strana, da ne radite previše poslova u isto vreme jer nećete ništa uraditi kako treba. Od jula bolja novčana situacija.

Strelac
Što se tiče novčane situacije, ove godine ćete morati mnogo da radite, ali više za ugled, nego za novac. Novac ćete imati, ali slava će biti ipak važnija. Pokušajte da se sklonite od dušebrižnika, tako će Vam život biti lakši i srećniji. Ne opterećujte se nevažnim stvarima, pazite šta potpisujete. Ako početak godine ne izgleda sjajno, od jula je bolja situacija.

Jarac
Nema više toliko poteškoća na poslu, pa se i manje nervirate. Sada se okrenite svojim željama i planovima, a u tome Vam mogu pomoći prijatelji. Pokušajte da ne verujete svakome, i da ne pozajmljujete novac nikome. Od kraja juna ćete se suočiti sa realnošću, jer će tada lažne nade nestati.

Vodolija
Lepo je što želite da se zabavite na poslu, ali pokušajte da iz toga izvučete neku korist. Od jula očekujte proširenje posla, nove prilike, povećanje plate. Jednom rečju - poslovne prilike će procvetati!Pokušajte da se usredsredite na jednu oblast, a porodica će Vam biti od velike pomoći.

Ribe
Dosta iznenađenja, i neprijatnih i prijatnih Vas očekuje u vezi sa poslom. Pokušajte da se dobro organizujete. U prvoj polovini godine očekujte dobre prilike, ali sve se više svodi na obećanja. Tek u drugoj polovini godine će se planovi realizovati. Budite pozitivni i uporni. Ne verujte svima i ne pričajte svima šta planirate, samo porodici. Srećno!

(Specijalno za MONDO astrolog Jovana Vilimonović)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.