subota, 2. ožujka 2013.

Ovan voli ogledala


Ovan voli ogledala, Bik ume da uživa u svom domu, Rak voli antiku i uspomene.OVAN voli ogledala - Sigurni ste u sebe, pa dom ne doživljavate isključivo kao udobno utočište. Vaš idealan ambijent je jednostavan, pomalo skroman, sa starinskim i modernim nameštajem i malo predmeta vrhunskog dizajna. Da biste zadovoljili praktičnu stranu vaše ličnosti, kuhinja, trpezarija i dnevni boravak mogu da budu spojeni u jednu prostoriju. U spavaćoj sobi dominira krevet, a tu su i ugradni plakari sa ogledalima, vašom velikom slabošću. Iako malo, kupatilo je opremljeno vrlo maštovito.

BIK ume da uživa u svom domu - Od svih znakova Zodijaka, vi najviše pažnje posvećujete domu, posebno dvorištu i cveću. Na vama svojstven, ležeran način, kombinujete antikni nameštaj sa modernim. Volite dobru hranu i seks, pa su vam kuhinja i spavaća soba najvažnije prostorije u stanu. U kuhinji nema mnogo predmeta visoke tehnologije, ali je zato odlično opremljena kulinarskim priborom. U spavaćoj sobi je krevet od punog drveta, ogroman i mekan, savršen za ljubav i san.

BLIZANCI ne mogu bez društva - Izbirljivi ste, promenljivog raspoloženja i maštoviti, zbog čega nikada nemate mira. Kuća je za vas samo prenoćište, jer ne volite da boravite često u njoj. Ulaz je obično spojen sa dnevnim boravkom u jedan, što je moguće veći prostor, u kojem može da se smesti veći broj ljudi. Jer vi bez svega možete, ali bez komunikacije sa spoljnim svetom i druženja ne možete, pa centralno mesto u vašem stanu pripada laptopu, TV-u, DVD plejeru, telefonu.

RAK voli antiku i uspomene - Vaš dom je udoban i pun uspomena, pa u njemu uvek imate nešto što vas podseća na detinjstvo. Diskretno je osvetljen jer vam jako svetlo smeta, obiluje udobnim foteljama i antikvitetima, kao i mnoštvom ukrasnih predmeta od kojih svaki ima neku svoju priču. Odatle potiče vaša potreba za sakupljanjem predmeta od kojih se teško odvajate i ne volite ništa da bacate. Kuhinja je šankom odvojena od trpezarije, a kraj prozora drema kućni ljubimac, pas ili mačka.

LAV je ljubitelj bogatstva i luksuza - Vaš dom je obezbeđen sa nekoliko brava na masivnim vratima što zadovoljava vašu potrebu za superiornošću. Nameštaj poznatih dizajnera mora da ispunjava i vaše estetske kriterijume. Leopardovo krzno ispred kamina, na zidu slike sa borbom tigrova, a na vidnom mestu figura egipatske mačke. Kako ste ljubitelj svetla, sobe su prostrane, prozori veliki, a lusteri blještavi. Volite sve što sija, pa u vašem kupatilu mogu da se nađu i pozlaćene slavine.

DEVICA voli red i detalje - Ne volite previše luksuz niti raskoš, već red i pravilne oblike. Pažnju privlači mnoštvo detalja, mada u stvari imate dve strasti, ormane i kućne aparate. Ormani su vam sređeni kao pod konac, dok se kućni aparati nalaze svuda, od kuhinje do dnevnog boravka, uključujući i tehničke novitete koji su se tek pojavili na tržištu. Duž celog zida u dnevnoj sobi je biblioteka od orahovog drveta, a gde god je moguće su sijalice koje štede energiju.

VAGA poseduje urođeni smisao za estetiku - Volite sve što je prefinjeno i ima umetničku vrednost. Ne volite da kombinujete staro i moderno, ali kada se odlučite za jedan stil, on je isti u svim delovima vaše kuće ili stana. Mnogo ogledala, prozračne zavese do poda, mali tepisi, nameštaj od bambusa i stakla, slike u pastelnim tonovima sa kineskim motivima na svili i malteška pudlica ili persijska mačka. Kada vam se ukaže mogućnost, volite sebe da obradujete nekim antikvitetom.

ŠKORPIJA uživa u spavaćoj sobi i kupatilu - Volite da budete tajanstveni i pozivate prijatelje u svoj dom tek onda kada to više ne možete da izbegnete. Vaš stan je ukusno uređen s mnogo modernog, crnog, najčešće kožnog nameštaja. Bar sa skupocenim pićima zauzima vidno mesto, a tu su i orijentalni ukrasi od slonovače, stočić za igranje šaha, zavese sa plišanom draperijom. Na velikom francuskom krevetu je posteljina od tamnoplave svile, a u kupatilu je sve podređeno vašem uživanju.

STRELAC voli egzotične ambijente - Vaša kuća je ili prazna ili prepuna gostiju. Masivna ulazna vrata ukrašena su raskošnim mesinganim zvekirom. Volite velike stanove s prostranim, svetlim sobama, malo nameštaja, puno ogledala i knjiga. Uživate da budete okruženi predmetima i suvenirima koje ste doneli sa egzotičnih putovanja, orijentalnim ukrasima od porcelana i bambusa, malim meksičkim statuama, komodama od trešnjinog drveta, finim ćilimima i predmetima od slonovače, pišu "Novosti".

JARAC uživa u domu koji ga podseća na prošlost - Zbog ljubavi prema prošlosti i tradiciji, volite da budete okruženi kvalitetnim nameštajem. Veliki radni sto od hrastovine, persijski tepih i zavese sa tamnoplavim draperijama na prozorima, bogata biblioteka, ukrasi od kristala i neobično kamenje doneto sa brojnih putovanja, luster kupljen u antikvarnici. Prezirete imitacije i spremni ste da uložite godine truda kako biste svoj dom uredili onako kako vi to želite.

VODOLIJA voli potkrovlja i terase - Volite da vam kuća bude prozračna i dobro osvetljena, najčešće halogenom rasvetom. Najviše volite potkrovlja i prostrane terase. Različiti ambijenti u vašoj kući često se međusobno stilski razlikuju, malo nameštaja i ukrasnih predmeta, parket od bambusovog drveta, pločica i intarzija, bonsai i kaktusi, mnogo tepiha i jastuka na kojima svi mogu udobno da se smeste. Jer, vaš dom pripada svima, vašim prijateljima, rodbini, poznanicima.

RIBE uživaju u umetničkom ambijentu - Vaš dom je pun boja, pretrpan stvarima, raspoređenih na najneobičnijim mestima. Mnogo stilova, mnogo nameštaja, zavese od fine čipke, mnogo jastuka razbacanih unaokolo. U spavaćoj sobi iznad kreveta sa baldahinom visi porodična ikona. Osim spavaće sobe, vaša oaza je i kupatilo u pločicama boje lavande. U toku dana potrebni su vam trenuci mira i tišine samo za vas, a kuća vam služi kao granica između vas i svih ostalih.

(MONDO)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.