subota, 2. ožujka 2013.

Koliko ste ljubomorni?


Ovan - Potrebno mu je apsolutno povjerenje. Laži, prikrivanje namjera i licemjerje, Ovnovi ne podnose. Kad je ljubomoran, Ovan se pjeni, a najčešće za to ima dobre razloge. No, ponekad može postati žrtvom nepodnošljive ljubomore i zbog nepovjerenja i osjećaja nesigurnosti. U takvim je situacijama najbolje otvoreno razgovarati s partnerom i ne bježati od problema. Jedino na taj način moći ćete uspješno riješiti problem, bez obzira je li on realan ili plod uobrazilje.Bik -On čezne za sretnim svijetom, za sređenom obitelji, za redom. Naiđe li i na najmanji tračak sumnje, on postaje nepovjerljiv, kopa, istražuje, a pri tom ponekad partneru priređuje nesnosne scene ljubomore. Ipak, to još uvijek ne mora značiti kraj, ma kako da je teško Biku vjerovati nekome tko ga je samo i namjeravao prevariti. Inače, kamo sreće kad bi sam bio vjeran u mjerilu kojoj to zahtijeva od partnera.

Blizanci -Rođeni u ovom znaku nisu skloni scenama ljubomore, iako ih ponekada rade - bez razloga. Blizanci su svjesni da su sami skloni izletima U ljubavi, pa pretpostavljaju kako drugi nisu ništa manje nevjerni. Upravo ta sumnja ih ponekad nagoni da tragaju za dokazima nevjere i strašno su nesretni kad ih pronađu.

Rak -Rakovi gotovo da i ne poznaju ljubomoru. Oni su, naime, slijepi od ljubavi. U svojoj predanosti partneru oni ne mogu ni zamisliti kako bi mogli biti prevareni. A kad ipak pronađu razlog za ljubomoru, duboko su potreseni. Od te spoznaje mogu se i razboliti. Ako su još pod jakim utjecajem Neptuna i Urana, jedva da prebole razočaranje zbog nevjere partnera. Kada bi naučili zaboravljati, Rakovi bi bili mnogo sretniji.

Lav -Lavovi su najčešće ljubomorni zbog povrijeđena ponosa ali i zbog bojazni da su premalo voljeni, što, ujedno, znači, da ih partner dovoljno ne cijeni i ne štuje. Pa kada Lav zaurla, onda je to manje zbog izgubljene ljubavi, a više zbog izgubljene vlasti. Skloni su, previše očekivati od partnera.

Djevica - Djevice se ponekad ne ponašaju nimalo djevičanski. Neke čak uživaju kad izazivaju ljubomoru drugih. Njihov je problem da same provociraju poglede i komplimente, bilo svojim stvaralačkim žarom, bilo marljivošću, ili isticanjem vlastite ličnosti na neki drugi način. Partner Djevice će prije ili kasnije steći dojam kako on igra u svemu drugorazrednu ulogu, pa postaje ili ljubomoran ili iskompleksiran.

Vaga-Ona obožava partnera. Pri tome nema ni traga ljubomori. No, pokuša li on iskoristiti njenu toleranciju, Vaga postaje neuračunljiva, nepredvidiva i opasna. Gdje i kad ona udari, ostaju samo ruševine. Naš je savjet: izbjegavajte sukobe, i sami trebate biti na čistu ima li vaša ljubomora doista realnu podlogu ili ne.

Škorpion- Škorpion isijava ljubomoru. Bez obzira postoji li za to trenutni razlog, ili je on postojao prije nekoliko mjeseci, pa čak i godina. Rođeni u ovom znaku su ljubomorni na svakoga tko je ikada stajao u blizini njihovog partnera. Problem je to veći što Škorpion teško izračunava svoje osjećaje. Pa čak i u slučaju ljubomore. A upravo je u ovakvim trenucima važno izreći sve, želite li sačuvati vezu.

Strijelac-On će u svijetu iskazivati svoju sreću čak i kad se u srcu trese od ljubomore. On je neće priznati a neće postavljati ni indiskretna pitanja. Bilo bi to ispod njegovog dostojanstva. No, problem je što on prijevare niti zaboravlja, a niti prašta, iako to možda ne pokazuje. Ipak, najbolje je sa Strijelcem odmah razriješiti i najmanji povod za ljubomoru, kako se on ne bi pretvorio u nerješiv problem.

Jarac- Jarci, obično, vuku za sobom puno loših iskustava. Oni također ne zaboravljaju, a ni ne praštaju. Začudo, ipak je ljubomora kod njih slabo izražena, pa nikada ne istražuju postupke partnera. No, ako doista ustanovi nevjeru, Jarac će zalupiti s vratima,i to zauvijek.

Vodenjak-Ljubomora! Što je to? Vodenjaci ne poznaju muke što ih drugi znakovi imaju s tim osjećajem. Oni ne pate, a ako i pate, nastoje to prikriti. Jednom prevareni, gotovo da i ne traže razloge. Oni odlaze i točka. No, to ne znači da su osjećaji Vodenjaka stabilni. Ponekad ih Saturn navodi na stranputicu.

Ribe- Ljubomora je stalni pratilac Riba. Često je to mučan i opterećujući osjećaj, koji može i Ribu i partnera dovesti do ludila. Pripadnici tog znaka, naime, najčešće previše traže i od ljubavi i od partnera. A kad prema njihovim očekivanjima ne bude udovoljeno, Ribe se polače. Često su nesposobne oprostiti i najmanju grešku.Horoskop ljubomore

Snaga ljubomore u vašem zodijačkom znaku

Veoma često, htjeli - ne htjeli, postajete ljubomorni na svoje voljeno biće. A kolika je snaga ljubomore, pokazuje primjer Šekspirove tragedije, u kojoj glavni junak Otelo ubija svoju nevinu ljubav Dezdemonu. Ako pročitate koliko je naglašena ljubomora u sunčanim znacima Zodijaka, odmah ćete saznati da li u vama „živi� Otelo.
Ovan
Vaši sentimentalni odnosi su jasni i tačni. Stalno se osjećate sigurnim. Kada vas obuzme talas strasti, postajete veoma osjećajni. Vi ste „materinski tip�, koji čvrsto i sigurno drži svoju djecu u svom naručju. Zbog toga isto tako ljubomorno držite i pazite svoje voljeno biće.
Bik
Ko odluči da bude sa vama, prihvata veliki rizik zato što ste veoma ljubomorno biće. Položaj je tragičan ako vaš partner ne želi da bude vaš rob. Ako izaberete Vodoliju ili Škorpiju za svoju ljubav, biće vam mnogo lakše. Oni imaju toliko licemjerja u sebi da će vam stalno govoriti ono što vi u tom trenutku želite da čujete.
Blizanci
Stvarate utisak neutralne i ravnodušne osobe a, u suštini, vi ste odličan glumac, koji odlično igra svaku ulogu koju mu daju. A da ste biće od materije i duha, pokazuje činjenica da volite da budete gospodar voljene osobe i da upravljate ne samo njenom ljubavlju već i njenim materijalnim blagom.
Rak
Vi ste nježno i osjećajno biće koje duboko poklanja svoju ljubav, a od svog partnera traži duplo više poštovanja i osjećanja. Zbog svega ovog, vama nijesu tuđe teške scene ljubomore, kojima, veoma često, i nepotrebno, narušavate harmoniju uzajamnih odnosa sa voljenom osobom. Puno analizirate postupke svog partnera, a pri tome zaboravljate šta vi činite njemu.
Lav
Stalno ističete da je ljubomora glupost, ali nijeste sigurni u sebe i stalno pratite pogledom svoje voljeno biće, gdje šta radi i s kim razgovara. Duboko ste ljubomorni, ali skrivate to osjećanje, ne želeći da krnjite svoj ponos i dostojanstvo. Ali, kada svi odu i ostanete sami sa svojim partnerom, iz vaših riječi izbija prava rijeka ljubomore, ako ste uhvatili barem jedan njen pogled i osmijeh poklonjen nekom drugom, a ne vama.
Djevica
Stalno se osjećate razočarani u ljubav i uvijek uzubuđujete sebe da je za to kriv partner. Kada vaše voljeno biće pogleda nekog drugog, odmah gubite tlo pod nogama. Pogledajte sebe dobro i vidjećete da ima puno lijepog u vama i da ne treba toliko da uzdižete druge, a sebe kritikujete.
Vaga
Vama su neophodne zaštita i sigurnost. Plaši vas misao da ćete izgubiti voljenu osobu. Ali, kada se to desi, veoma brzo se oporavljate. U suštini, vi stalno koketujete sa osjećanjem ljubomore i to vam se veoma sviđa.
Škropija
Nikada se ne stidite svoje ljubomore. Volite da priređujete ljubomorne scene, i to javno. A, gledajući u cjelini, vi nijeste ljubomorno biće. Samo ste nadareni velikom samouvjerenošću i lukavstvom.
Strijelac
Uvijek pobjeđujete u ljbavnim sporovima i konfliktima. Vaš moto je: „Imam povjerenje u sebe!� i veoma dobro živite i slažete se sa svojim partnerom. Ljubav je za vas veoma lijepa stvar, ali obuzima vas povremeno. Zbog toga ne patite ni od ljubomore.
Jarac
Previše ste ponosni i zbog toga ne podliježete ljubomori. Čak i kada vas obuhvati neki njen „talas�, ona je veoma slabo izražena. Vi ste jedan veoma izrazit materijalni tip koji smatra sljedeće: „Ako sam već izabrao svog partenera, on mora biti moj zauvijek!�
Vodolija
Ljubav zamjenjujete seksom i zbog toga veoma rijetko patite od ljubomore. Vaš princip je: „Svako od nas mora da ima svoj život, ali dobro nam je udvoje.� Ipak, često vam se događa da postajete žrtva ljubomore i u tim trenucima ne možete da shvatite šta je to što izaziva nesporazume u ljubavi.
Ribe
Romantična ste osoba koja često plače zbog neuzvraćene ljubavi. Mislite da možete otrovati svog nevjernika, ali to su samo vaši pusti snovi. A u životu ste toliko primjereni i smireni da i ne znate šta je to ljubomora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.