subota, 30. ožujka 2013.

Kako NE treba odgojiti dijete?


1. Počnite već od malena da djetetu dajete sve što poželi. Na ovaj način kada odraste, verovaće da mu svijet duguje postojanje.

2. Kada negdje „pokupi“ bezobrazne reči, smijte se. Učiniće mu se da je simpatičan. To će ga takođe ohrabriti da pokupi još „slađe“ izraze, koji će vam oduvati glavu kasnije.
3. Ne pružajte mu nikada nikakvu duhovnu obuku. Sačekajte da napuni 21 godinu, pa neka onda odluči sam za sebe.

4. Izbjegavajte korištenje riječi „pogrešno“. Može razviti kompleks krivice. Ovo će usloviti da vjeruje kasnije, kada bude uhapšen za krađu automobila, da je drušvo protiv njega i da je on gonjen.

5. Pokupite sve što leži oko njega – knjige, cipele i odjeću. Radite sve za njega, tako da bude naučen da prebacuje sve odgovornosti na druge.

6. Neka čita bilo šta, što mu može dospjeti u ruke. Budite pažljivi da pribor za jelo i čaše za piće budu sterilisani, a neka se njegov um naslađuje đubretom.

7. Svađajte se sa vašom suprugom često pred vašom djecom. Na ovaj način neće biti previše šokirani kada dom kasnije bude razoren.

8. Dajte djetetu koliko god novca bude želio. Neka nikada ne zaradi ništa za sebe. Zašto bi imao iste stvari, koje ste i vi imali?

9. Zadovoljite svaku njegovu žudnju za hranom, pićem i udobnošću. Gledajte da mu svako čulno zadovoljstvo bude zadovoljeno. Odbijanje ga može odvesti u štetnu frustraciju.

10. Držite njegovu stranu protiv komšija, učitelja i policajaca. Svi oni imaju predrasude u vezi vašeg djeteta.

11. Kada upadne u stvarnu nevolju, opravdavajte se govoreći, „Nikad nisam mogao ništa učiniti sa njim“.

12. Pripremite se za žalostan život. Bićete skloni da ga imate.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.