subota, 2. ožujka 2013.

Horoskop i zdravlje


Šta bi trebalo da jedemo, kojim sportom da se bavimo, kojim bolestima smo podložni, zavisi i od horoskopskog znaka, kažu astrolozi.
OVAN
Ne spadate u osobe koje umeju da uspore i "povuku ručnu". Naprotiv, skloni ste trčanju pred rudu i srljanju u neizvesne situacije. Kada vas nešto razočara ili iznervira, volite bes da iskaljujete na prvoj osobi koja vam se nađe na putu. Trebalo bi da izbegavate preterivanje u bilo čemu i da pažljivije dozirate svoje aktivnosti. Što se ishrane tiče, izbegavajte alkohol, šećer i meso jer vas podstiču na akciju i agresivno ponašanje.

BIK
Organizujte život tako da nikada ne morate da žurite, jer Bik koji žuri jedan je od najneefikasnijih znakova Zodijaka. Vaš telesni i emotivni metabolizam je usporen, pa sve promene morate da usvajate postepeno. Nagle promene remete vašu ravnotežu. Konzumirajte veće količine voća, ribe i povrća, a slatkiše izbegavajte. Ukoliko vam je posao sedeći, svakog jutra prošetajte barem malo, ali ne previše sporim hodom.

BLIZANCI
Slaba tačka vam je disanje, pa treba da izbegavate vrlo visoke i niske temperature, kao i boravak u prostorijama sa puno prašine i dima. Takođe, čuvajte se promaje, izbegavajte alkoholna pića, teška jela i jednoličnu ishranu. Potreban vam je kalcijum, mineral važan za vaše kosti, zube, tetive, cirkulaciju, bronhije. Odgovara vam sport koji zahteva okretnost, na primer gimnastika.

RAK
Trebalo bi da se klonite preteranih količina vode i hrane kojima ste skloni zbog svoje emotivne prirode, koja utehu u patnji traži u ogromnim količinama jela, naročito u slatkišima i piću. Izbegavajte masnu hranu i gazirane napitke, a nije preporučljivo ni tvrdo povrće, kiselo voće i pikantni umaci. Potrebno vam je što više kretanja i boravka u veselom društvu. Potrudite se da što više hodate, najbolje pored neke vode.

LAV
Predstavnik ste znaka koji ništa ne radi polovično, pa često nepotrebno trošite emocije i nerve na stvari i osobe koje uopšte ne zaslužuju toliko vaše pažnje. Takođe, potrudite se da sa drugima komunicirate na ravnopravnoj osnovi. Prijale bi vam redovne masaže leđa i vežbe disanja. U ishranu uvrstite namirnice bogate magnezijumom, mineralom kojeg ima u kelju, brokoliju, spanaću, celim zrnima žitarica, orasima, pasulju, kukuruzu, mesu.

DEVICA
Jedan ste od malobrojnih znakova koji sam sebi nameće dovoljno ograničenja. Ne bi trebalo da ceo život posvetite isključivo radu i obavezama. Podložni ste nervozi želuca, bolestima creva, jetre i pankreasa. U ishranu treba da uvrstite sok od borovnice i kim da biste sprečili probleme s varenjem. Bilo bi dobro da naučite da se opuštate kroz sport, uz muziku, meditaciju ili još najbolje, u veselom društvu.

VAGA
Izbegavajte hranu koja ima previše toksina, jer su vaše slabe tačke jetra i nadbubrežna žlezda. Ne treba da jedete na brzinu niti da konzumirate brzu hranu i potrebno je da izbegavate hladno. Namirnice koje bi trebalo da potpuno izbacite iz ishrane su slatkiši, so, suvo voće i konzerve. Pijte dosta vode, najbolje sa malo limuna, a u ishranu svakako treba da uvrstite i integralni pirinač.

ŠKORPIJA
Iako posedujete izuzetne intelektualne sposobnosti ne možete da kontrolišete svoje instinkte. Nemate meru ni u čemu. Kada sebi nešto utuvite u glavu morate to da ostvarite, pa makar na štetu drugih ili čak sopstvenu. Skloni ste infekcijama i trovanjima, pa u ishranu svakako treba da uvrstite šljive za bolju probavu i hmelj za pročišćavanje krvi. Viška energije rešavate se mudro, izbegavanjem ekscesa, čime eliminišete mogućnost da imate bilo kakve psihosomatske tegobe.

STRELAC
Skloni ste preterivanju u svemu, jelu, piću, seksu, sportu, pa i poslu, naročito kada se "zapalite" za nešto. A i kada se ulenjite, nema vam premca. Izbegavajte sedeće poslove i zatvorene prostorije i što više boravite na svežem vazduhu. Klonite se i visokokalorične hrane, jer ste skloni gomilanju sala na bokovima i butinama. Promenite režim ishrane i počnite da se klonite baš onoga što volite, jakih začina i alkohola, a konzumirajte više povrća, ribe i belog mesa.

JARAC
Ne bi trebalo da sebe i ostatak sveta uzimate toliko ozbiljno. Potrudite se da zauvek odbacite pesimizam i urođenu gorčinu, navalu loših i negativnih misli koje vas polako razaraju, ubijajući vam volju za stvarima koje ste do skora voleli. Naučite da eliminišete loše emocije koje troše previše vaše energije i kvare vam raspoloženje. Više boravka na svežem vazduhu i više fizičke aktivnosti, šetnje, sporta ili uživanja u prijatnom društvu, potrebnije vam je nego ijednom drugom znaku, pišu "Novosti".

VODOLIJA
Izbegavajte opasne sportove, naročito one koji zahtevaju veliku energiju. Veoma ste podložni stresu, pa bi bilo dobro da s vremena na vreme malo zastanete i opustite se. Krhke ste građe, sa slabim tetivama i zglobovima, zbog čega bi trebalo da izbegavate nošenje velikih tereta i fizičke aktivnosti koje zahtevaju veće napore jer bi mogle da dovedu do oticanja nogu. Cirkulacija je vaša slaba tačka, pa vam ni preterana izloženost sunčevim zracima ne prija.

RIBE
Kako se brzo umarate, podložni ste raznim zdravstvenim tegobama koje čak ni stručnjaci ne umeju do kraja da objasne. Vaša psiha je pod uticajem Meseca i Neptuna zbog čega ste skloni neurovegetativnim tegobama i problemima sa pritiskom. Posebno vodite računa o stopalima, jer su vaša slaba tačka. Podložni ste virusnim infekcijama i blažim oblicima trovanja, pa bi trebalo da izbegavate alkohol, cigarete i jake začine, a da konzumirate namirnice bogate gvožđem, proteinima i belančevinama.

(MONDO)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.