srijeda, 27. veljače 2013.

Vodenjak voli nezavisnost


Vodenjak - opće karakteristike

(21.siječanj– 19.veljača)
Ime: latinsko ime za Vodenjaka je Aquarius
Moto: ja znam
Planeta: Saturn i Uran
Boja: plava Životinja: krijesnica, jegulja
Metal: uranij
Drago kamenje: plavi safir
Biljke: tamjan, kaučuk
Zanimanje: novinar, fotograf, inženjer, informatičar, glumac, istraživač, fizičar
Mana: sebičan prema bližnjima, a human prema ostalima Najnepravednija izreka o Vodenjacima: Vodenjak je čudan. Vodenjak je vjetar promjena i ponekad treba biti vrlo neobičan da bi mu otvorio vrata.Vodenjak je individualna osoba koja nije spremna trčati za drugima. On je u isto vrijeme sramežljiv i probitačan, buntovnik nezavisnog duha koji uvijek ispituje i prijatelje i neprijatelje, i događaje i stvari. Za Vodenjaka možemo reći da je neobična je kombinacija hladnoće i obzirnosti i nestabilnosti. Zna biti jako tvrdoglav je, a posebno ukoliko se dovode u pitanje njegove ideje. Vodenjak je jako radoznao i vrlo lako zna otkriti tajne, baš kao da ima neki čudan pogled u daljine, neku neobičnu magiju i tajna saznanja do kojih niko drugi ne može doći. Iako Vodenjak djeluje da je možda i tisućama kilometara daleko, budite uvjereni da vas on tajno mikroskopski analizira. Vodenjaci su puni iznenađenja, njihove reakcije su neočekivane, a ponašanje nepredvidljivo; spremne su da podrže potpuno izgubljen slučaj ili da se bore za propalu stvar i što je najvjerojatnije vrijeme obično pokaže da su bili u pravu.

Osobe rođene u znaku Vodenjaka je vrlo lako prepoznati zbog česte upotrebe riječi – prijatelj. Vodenjaci su često osamljeni i neshvaćeni od strane svoje okoline. Oni žive u budućnosti , samo se povremeno vrate u sadašnjost. Okolina ih često ne shvaća i zbog toga često dogodi da se Vodenjak još više povlači u sebe. Astrolozi često za Vodenjaka kažu da ono što on misli danas, svijet će misliti tek za pedeset godina.
Vodenjak je poznat kao znak genijalnih ljudi, ali isto tako statistike govore da veliki broj Vodenjaka zna imati psihičkih problema. Žena Vodenjak nikada neće beskrajno pričati o modi i ljubavnim avanturama, a muškarac vas neće odvući u krevet prije nego li vas upozna. Ljubav i seks su vrlo važni za Vodenjaka, ali želja za slobodnim načinom životom često sprječava pravu i duboku intimnost u ljubavnim odnosima. Za
Vodenjaka je jako važno obostrano povjerenje, a ljubomora i posesivnost su osobine koje kod Vodenjaka nisu na cijeni.

Sa osobama koje su rođene u znaku Vodenjaka se jako teško dogovoriti za točno vrijeme sastanka. Oni ne vole obaveze i dužnosti, više njeguje ležerni način života. Čak i ako obeća da će doći u točno dogovoreno vrijeme, vjerojatno će se dogoditi da ipak zakasni.Vodenjak će vam otvoreno i iskreno kazati svoje mišljenje, ali nikada Vam neće pametovati kako bi trebali živjeti vaš život. Isto tako vam nikada neće dozvoliti da njemu nametnete svoje mišljenje, jer je jednostavno njihov moto da svatko od nas ima svoju zvijezdu vodilju.


Vodenjak je romantičan, ali ne u klasičnom smislu: možda će zaboraviti na vaš rođendan ili se neće raznježiti na stare uspomene, ali je spremna prekopati sve živo da vam pokloni nešto do čega vam je uistinu stalo. Za Vodenjake trebate znati da su malo drugačiji od drugih, oni su osamljenici koji često lutaju među oblacima i koji se drže podalje od gužve .

Vodenjak voli slobodu i nezavisnost i najgora stvar koja mu se može dogoditi je da mu netko ograničava njegove slobode. Osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjaka su nepredvidiva, neposlušne i snalažljive. Voli tehniku i sve vidove komuniciranja sa cijelim svijetom. Dijelovi tijela povezani sa ovim znakom su nožni listovi, gležnjevi i cirkulacija. Vodenjak je samostalan, originalan, nekonvencionalan i iskren. Također je kontraverzan, neuhvatljiv, ležeran, šarmantan; boem je i kockar. Uvijek je pun novih ideja i ne podnosi kontrolu.

Vodenjak svoju ljubav prvenstveno vidi kao svog najboljeg prijatelja. On ne pada na zavodljive poglede, Vodenjaku je mnogo važnije da bude mentalno privučen. Oni u ljubavi nisu posesivni niti ljubomorni. Vodenjak traži partnera koji je inteligentan i samostalan, jer ne voli da se na njega oslanjaju. On ne podnosi vezu iz navike, već je u vezi zato što to zaista i želi. Vodenjak je kao i prehlada, on u Vaš život dolazi iznenada, kada se najmanje nadate. Često ga ljudi ne razumiju i smatraju čudakom. Vodenjak ima jake osjećaje, ali nažalost ne traju dugo. Njihov eros je romantičan, varaju radi promjene.

Vodenjak bi, da je to moguće, bio prijatelj sa cijelim svetom. Vodenjaku su zanimljivi čudni i drugačiji ljudi. Sve dok je Vodenjak ima dovoljno prostora za disanje, on je najljubazniji i najkorisniji prijatelj kojeg je moguće zamisliti. Ukoliko mu se netko pokuša približiti više nego što on to dopušta, budite sigurni da će Vodenjak okrenuti leđa i otići. Vodenjak treba prijatelje koji sa njim brinu o ljudskoj rasi i žele promijeniti svijet. Ukoliko nađe takve prijatelje, onda će to ce prijateljstvo trajati jako dugo.

Vodenjak treba posao koji neće sputavati njegovo nezavisno razmišljanje i u kojem ce se cijeniti njegova genijalnost. Kojim god se poslom Vodenjak bavio, jako je bitno da ima puno slobode. Iako nikad ne izbjegava odgovornosti, najbolje mu odgovara grupni rad. Za Vodenjaka novac nije najvažnija stvar pri izboru posla. Zanimanja za Vodenjaka su: novinar, fotograf, inženjer, informatičar, glumac, istraživač, fizičar

Vodenjak vodi računa o modi, ali ipak ne želi izgledati kao svi ostali. On može nositi skroz običnu garderobu, ali na različit način, ili se može odjenuti skroz neobično i upadljivo. Omiljena boja mu je plava.

Slavni Vodenjaci: Charles Dickens, Josipa Lisac, Bob Marley, Mozart, Artur Rubinstein, Edouard Manet, Lord Byron, Strindberg, Virginia Woolf, filozof Francis Bacon, Zlatko Sudac, Ivo Robić, Toše Proeski, Ivan Klasnić.


Ljubavi Profil – Vodenjak
Osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjaka imaju vrlo neobičan ukus i specifičan stil izražavanja. Ukoliko detaljnije analizirate Vodenjaka prvo što ćete za njega pomisliti jest da je neobičan. A neobičnost se može izražavati na razne na razne načine kao što je stil odijevanja, izražavanje, nepredvidljivo ponašanje. Vodenjak je vrlo inteligentna osoba i to je njegova velika prednost. Ponekad zbog toga znaju djelovati nadmoćno u odnosu na druge.

Vodenjaci su sposobni da pronađu praktična rješenja za sve probleme, oni znaju iskoristiti i najmanju šansu da odaberu priliku koja upravo njima osobno donosi najveći uspjeh, dobitak i zadovoljstvo.

Bez obzira koliko oni izgledali neobično i nepredvidljivo za svoju okolinu, to je samo djelomična istina. Možda oni izgledaju „zbrkani“ za svoju okolinu, ali budite sigurni da oni jasno zacrtane ciljeve. Vodenjak je spreman da promjeni tisuće različitih uloga i upotrijebiti sva moguća sredstva za ostvarenje svojih ciljeva. Uz Vodenjaka ćete imati osjećaj da se sve u životu može promijeniti osim njihovih ciljeva.

Vodenjak uvijek privlači pažnju, bilo da to radi svojim neobičnom stilom odijevanja ili o specifičnom ponašanju, a u osnovi svega je — provokacija. Vodenjak svjesno djeluje na emocije svog partnera. Oni znaju kako i čime privući nečiju pažnju i znaju kako zaintrigirati vašu radoznalost. Ljubavni susret sa osobom u znaku Vodenjaka zasigurno donosi veliko uzbuđenje, mnoga iznenađenja, ali i neizvjesnost. Oni su zaista dobro savladali sve lekcije ljubavnog zavođenja i imaju razne strategije, u rasponu od velike čednosti pa sve do vrelih strasti. Sa Vodenjakom nikada neće biti dosadno, oni ponekad imaju jako euforično, ekscentrično ili provokativno raspoloženje. Osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjaka su vrlo radoznale osobe i stalno teže novim iskustvima, bilo da je ono ljubavno, mistično ili edukativno.Žena-Vodenjak-ljubavni-profil
Žena rođena u horoskopskom znaku Vodenjaka ima visoke standarde i inzistira na tome da se sa njom ophodi sa velikim poštovanjem. Ona je osjećajna intelektualka koja obožava društvo i zabave. Žena Vodenjak je iskrena, direktna i otvoriti će svoje srce onim osobama koji su joj važni. Ona je uvijek spremna dati savjet onima koji su u nevolji, ona zna davati, ona je sposobna i za obavljanje nekih tipično muških poslova. Žena Vodenjak rijetko kada izabire sebi partnera sudeći samo po tome što on za nju može uraditi. Ona je nezavisna i voli putovanja, ima mnogo prijatelja i sve mora biti upravo onako kako je to ona i zamislila.

Ženi Vodenjak nije najveći prioritet u životu kako se udati, njoj je važnije pronaći nekoga tko će je intelektualno zadovoljavati. Ona želi za sebe apsolutnu slobodu, ali joj je jako potrebna svakodnevna ljubav. Žena Vodenjak je jako nepredvidljiva i u stanju je da bez problema promjeni uloge s partnerom – biti će jako ponosna ukoliko je ona ta koja donosi novac u kuću, pod uvjetom da partner preuzme brigu o kućanskim poslovima. Kada odluči da je netko zaista vrijedan njene ljubavi, u stanju je da cijeli život dokazuje svoju privrženost. Njen odabranik ne mora biti bogat, ali mora biti uspješan. Ona ga neće provjeravati, jer polazeći od sebe ona vjeruje u iskrenost, ali ukoliko otkrije nevjeru svog partnera to je sigurno kraj veze.

Žena Vodenjak je inteligentna, ima razne interese, ima dobre namjere, ljubav tretira kao jednu od svojih ambicija, ali strast joj nije jača strana. Ona ne želi da je se tretira kao seksualni objekt. Ukoliko od partnera ne dobiva svu potrebnu pažnju i naklonjenost može dobiti kompleks niže vrijednosti koji dovode do toga da u društvu stalno priča o sebi, govori laži samo u želji da istakne svoje sposobnosti za koje vjeruje da drugi ne primjećuju. Ukoliko je njen partner posesivan i ljubomoran, ta ljubav sigurno neće dugo potrajati. Njen partner treba shvatiti njenu potrebu da bude poštovana i da se osjeća ženstveno. Kada žena Vodenjak pronađe takvog muškarca ona će sve uraditi da ga zadrži kraj sebe. Kao majka potpuno se posvećuje svojoj djeci i podržava u svemu, ali isto to očekuje i zauzvrat od svoje djece.Muškarac-Vodenjak-ljubavni-profil
Muškarca Vodenjaka žena treba prvenstveno intelektualno zainteresirati prije nego što se krene udvarati. On je pomalo stidljiv i radije će pričekati da druga strana napravi prvi korak. Muškarac Vodenjak ne može živjeti sa ženom koja je dominantna, koja ga ograničava u njegovoj slobodi. Iako izgleda hladan i neosjetljiv, ovaj muškarac je jako nježan i osjećajan. U seksu je jako maštovit, a voli i sanjariti o seksualnim aktivnostima. On se brzo zaljubljuje, ali nikada se kompletno ne predaje. Kada se Vodenjak napokon odluči za jednu partnericu, često dobije osjećaj da time izdaje svoje prijatelje, jer nema više sve vrijeme na raspolaganju za njih. Ponekad se dogodi da zbog toga njegova veza upada u probleme.

Muškarac Vodenjak je radoznao, nekonvencionalan, velikodušan i zainteresiran je za svaku osobu koju upozna. On ima prirodnu privlačnost, i jako je privlačan osobama suprotnog spola. Oni koji mu prebrzo priđu, obično se opeku. Žene koje se prebrzo krenu udvarati zapravo ga svojim ponašanjem odbijaju. Muškarac Vodenjak će pokazati najveći interes za žene koje ne obraćaju pažnju na njegovo udvaranje, jer njegova radoznalost ga vuče da je upozna. Muškarac Vodenjak je u stalnoj potrazi za novim interesima, on želi proširiti svoje vidike i saznati na koji način funkcioniraju ljudi. Ipak tajne njegovog funkcioniranja čuva kao strogu tajnu. On izbjegava brak i ozbiljnu vezu što je duže moguće, mada jednom kad uplovi u te mirne vode ovaj muškarac postaje vjeran. Kada napokon pronađe osobu svoj života, on će je paziti kao princezu i sagraditi će joj najljepši dvorac.

Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Vodenjaka
Želite zavesti Vodenjaka - ako ste daroviti, slobodno upotrijebite svu svoju maštu bez ikakvih ograničenja. Jako je bitno da vaš stil izražavanja djeluje originalno, neposredno i zanimljivo. Nikada, ni u jednom trenutku, nemojte podcijeniti inteligenciju jednog Vodenjaka. Oni možda djeluju nonšalantno i lepršavo, ali prava istina je skroz drugačija. Bit je u onom što se ne vidi, onome što ostaje skriveno iza neprobojnih zidova. Ukoliko ste dovoljno šarmantni, duhoviti, inteligentni, elokventni, lucidni i zabavni, očekuju Vas pozitivni signali sa njihove strane. A na svaku njihovu poruku treba odgovoriti sa određenim stilom i vrlo samouvjereno.

Partner osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjaka treba znati:

Treba znati da Vodenjak ima vrlo specifičan ukus te da ga ne interesiraju prosječne vrijednosti i srednja mjerila. Vodenjak ne treba nikakva pravila ili principi koji narušavaju njegovu potrebu za usavršavanjem. Osobe rođene u znaku Vodenjaka su vrlo radoznale osobe koje pažljivo promatraju sve što se događa oko njih, ali su svojim pogledom oni uvijek prije ostalih. Oni su uvijek spremni na akciju koja dobru zabavu i uzbudljivo iskustvo. Partner Vodenjaka se treba prilagođavati na razne načine, čak i onda kada nije u stanju da u potpunosti da ga razumje. Vodenjak je tolerantna osoba i zbog toga očekuje da okolina poštuje njegovo pravo na slobodnu volju, a od svog partnera očekuje bezrezervnu podršku i beskrajnu inspiraciju.

luda go

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.