srijeda, 27. veljače 2013.

Vage su zanimljivi prijatelji


Vaga - Opće karakteristike


Ime: Libra- je latinsko ime za Vagu
Moto: Ja odmjeravam
Planeta: Venera
Boja: Roza, plava, crna i bijela
Životinja: Paun, zec
Metal: Bakar
Drago kamenje: Koralj, opal, safir
Biljke: ljubičica, mirisno cvijeće
Zanimanje: pravnik, sudac, nastavnik, arhitekt, glumac, pjevač, političar, slikar, diplomat
Mana: Naglost, rastrošnostNajnepravednija izreka o Vagi: “Vaga je uvijek neodlučna.” Kada imate mogućnost predvidjeti posljedicu svake odluke, a sve ima I svoju dobru stranu, teško je odlučiti se..

Osobe rođene u horoskopskom znaku Vage vrlo su zanimljivi prijatelji - ljubazni, društveni, šarmantni i imaju takta. Vaga zna kako i kad da se odmori i zabavi: postoji vrijeme za izlaske i pripreme, vrijeme za kavu i duge razgovore , vrijeme kada se ne radi ništa, a opet i vrijeme kada se samo radi.

Osobe rođene u ovom znaku znaju da trebaju sebi priuštiti savršen odmor nakon intenzivnog rada, to im je zaista neophodno za uspostavljanje ravnoteže u organizmu. Vage su vrlo iskusne u održavanju fizičke ravnoteže, međutim, psihičku i emocionalnu ravnotežu ne postižu baš lagano. Iz stanja sentimentalnosti vrlo lako prelaze u sarkastično raspoloženje, da bi odmah zatim postala sretna i vesela. Vaga je prepuna emocija, pozitivnih i negativnih, zavisno od trenutka.

Ukoliko zaista želite razumjeti osobe rođene u horoskopskom znaku Vage, onda trebate shvatiti njihov „proces vaganja“ koji je prisutan u gotovo svim aspektima njihovog života. Njima je potrebno malo više vremena da uzmu u obzir sve strane jednog problema.
Pod pritiskom, a iz želje da udovolje okolini, donose brze odluke, koje opet zatim mijenjaju. Međutim, ukoliko im dozvolite da uzmu vremena koliko im je zaista i potrebno, možete biti sigurni da neće odustati od jednom donesene odluke.
Oni imaju jaku volju koja često ne dolazi do izražaja zbog ljubaznog i diplomatskog ponašanja.

Vage vole biti u društvu ljudi, ali izbjegavaju velike gužve. One su poput golubova mira, idu okolo i posreduju u pomirenju ljudi; ali, one same ponekad vole dobru raspravu. Vaga ima blag, iskren i osjećajan karakter. Imaju jako razvijenu ljubav za lijepo, otvorenog su duha i dubokih osjećaja. Ima razvijenu intuciju, tako da vrlo brzo shvaća da li izaziva simpatiju ili odbojnost kod drugih ljudi.

Vaga je jako oprezna i nikada nije nasrtljiva. Ipak nemojte misliti da je Vaga samo smirena i šarmantna osoba. U određenim slučajevima ona je zaista takva, ali istovremeno ona zna biti dosadna, tvrdoglava i zbunjena. Da bi se razumjela Vaga, potrebno je razumjeti zagonetku prave vage. Onda postaje jasno kako vedri optimizam postaje tiha panika. Kada se Vaga uravnoteži, savršeno je biti u njenoj blizini. Ljubav je veoma bitna za Vagu i može se reći da one nikad ne gube zanimanje za ljubav.

Vaga je zračni znak, ona želi da sve bude sjajno; a ukoliko si dovoljno dugo s njom pretvoriti će te u umjetničko djelo. Fizička ljepota nije jedino važna ovom znaku.
Osobe rođene u ovom znaku su pažljive i usklađene i dobro slaže sa drugim ljudima. Posjeduju ljepotu, gracioznost i prozračan ten. Na poslu je diplomat, u kući je često netaktičan. Vaga voli timski rad , elegantna je i ima dobar ukus.

Vaga je sposobna šarmirati sve oko sebe, s toga mogući partneri trebaju stajati u redu ispred njihovih vrata. Veoma su neodlučne kod početka veze i to za njih predstavlja mučenje. Zlovoljnost ih čini bolesnima, a loše ponašanja izaziva kod Vage osjećaj gađenja. Dobar je izgled najvažniji,a njihov buket šarma je neodoljiv.
Iza njihovih roza naočala nalazi se velika inteligencija koji želi pronaći smisao svakog problema i jedno nježno i osjetljivo srce koje više od svega voli biti zaljubljeno.
Vaga voli bogatstvo, sjaj, raskoš te stoga nastoji pronaći bogatijeg partnera. Kao partner je vjerna, a isto tako nevjerstvo i nepravdu teško će oprostiti. Duboko je emotivna osoba i u intimne odnose stupa kada je sigurna u svoje osjećaje. Više je emotivna nego strastvena.

Vaga je pravi diplomat i sve što radi želi raditi u paru. Voli pričati o velikim životnim temama, sve dok razgovor ne ode u previše osobna i neugodna područja da može ugroziti prijateljstvo. Vaga za prijatelje bira privlačne, razborite i vrlo lijepe osobe. Ukoliko dugo čekate na Vaginu odluku i zbog toga počnete prigovarati, vjerujte neće to dugo trajati, Vaginom šarmu nećete se moći oduprijeti.

Za Vagu su osobe sa kojima surađuje jednako bitni kao i sam posao koji obavlja. Jako joj je važno imati ugodnu atmosferu na radnom mjestu. Voli dijeliti odgovornost i zajedno sa svojim kolegama donositi odluke. Novac joj je potreban da bi sebi priuštila lijepe stvari, ali Vaga nikada neće raditi sa lošim ljudima da bi postala bogata.

Zanimanja za Vagu su: pravnik, sudac, nastavnik, arhitekt, glumac, pjevač, političar, slikar, diplomat

Vaga voli biti elegantna i prilično domišljato kombinira odjeću. Omiljene boje su joj roza i plava, ali ona voli odjenuti i kombinaciju crne i bijele boje.

Slavne Vage
Mahatma Gandhi, Sting, Susan Sarandon, Alicia Silverstone, Kate Winslet, Vaclav Havel, Bob Geldolf, Toni Braxton, Jesse Jackson, Sigourney Weaver, Matt Damon, John Lennon, Martina Navratilova, Eleanor Roosevelt, Luciano Pavarotti, Oscar Wilde, Jean-Claude VanDamme, Arthur Nobel, George Gershwin, Jim Henson, Margaret Thatcher, William Faulkner, Will Smith, Michael Madsen, Christopher Reeve, Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas, Heather Locklear, Serena Williams, Avril Lavigne, Gwyneth Paltrow, Hilary Duff, Lech Walensa, Donna Karan


Ljubavni profil - Vaga
Osobe koje su rođene u horoskopskom znaku Vage imaju vrlo profinjeni ukus i izražen smisao za estetiku. Vage poklanjaju veliku pažnju svom vanjskom izgledu, a najčešće izgledaju lijepo i elegantno. Zbog toga su privlačni i ugodni ljudima koji ih okružuju. Ljubav i partnerstvo su im nešto najdragocjenije u životu. Vaga ne samo da vodi računa o svom vanjskom izgledu već ona vjeruje da vanjska elegancija i šarm reflektiraju unutrašnju ljepotu!
Ponekad osobe koje ih okružuju mogu dobiti dojam da su Vage previše zaokupljene svojim vanjskim izgledom i svojim emotivnim ili materijalnim potrebama, tako da „zaboravljaju na ostatak svijeta“.U određenom smislu ta tvrdnja jest istinita, jer Vaga ima visoke kriterije te upravo na taj način pravi strogu selekciju pri izboru svog društva, teme ili potencijalnog partnera.
Prvo pitanje na koje trebate odgovoriti prilikom vašeg susreta sa Vagom jest: „ Da li zaista pripadate krugu odabranih i da li djelujete dovoljno atraktivno, privlačno i šarmantno prema visokim standardima koje je postavila ta Vaga?“
Nemojte zaboraviti da vam lijep fizički izgled daje prednost kod Vage, ali istovremeno trebate ispuniti i neke druge zahtjev. Tako se od Vas očekuje da ste romantični, zabavni, šarmantni, neodoljivi i da imate izražen stav. Vaga će uredno prosti i materijalne mogućnosti. Nakon ovoga trebalo bi vam biti jasnije zašto se kaže za Vage da nisu niti malo skromne u svojim zahtjevima.
Vagine osobine su: neodoljivost, senzualnost, zavodljivost, šarm, romantičnost, optimizam; te upravo zbog svega ovoga osobe rođene u horoskopskom znaku Vage su vrlo poželjni i rado viđeni na raznim mjestima, te su izuzetno privlačni za suprotan spol.
Sklon je finim stvarima i pojavama, kao i umjetnosti, te isto takvom ponašanju i izražavanju. Vaga je sposobna staviti se u poziciju drugog te zato dobro razumije druge, ponekad i do te mjere da zaboravlja na samog sebe i svoje potrebe. Zbog težnje da uvijek usklađuje stvari, zna upasti u zamku neodlučnosti, pa predugo razmišlja i važe, te dok izabere, ako uopće izabere, ili postavi stvari na mjesto koje bi im pripadalo, prilika je već prošla. Istu neodlučnost i njene posljedice može nadoknaditi šarmom kojim zrači u svakoj prilici.
Vaga se trudi da svojom pojavom oduševi sve oko sebe i najčešće u tome i uspijeva. Upravo iz tog razloga tipična Vaga brzo ispunjava svoj telefonski imenik, tako da se ne treba čuditi sto se u njihovim imenicima nalazi veliki broj imena. Naravno, većinu tih imena upravo čine osobe suprotnog spola ili „potencijalni“ udvarači, obožavatelji i ostale „tajanstvene osobe“.
Žena-Vaga-ljubavni-profil
Žena rođena u horoskopskom znaku Vage nema problema u pronalasku ljubavnika – to je jedna od lakših zadaća za nju. Vaga uvijek nastoji da u društvu bude duhovita i šarmantna, svojom ženstvenošću ona lako obara muškarce s nogu. Ona uvijek pusti ljubavnika da povjeruje da je on lovac – upravo zato je žena Vaga rijetko bez partnera. Vaga je poznata po svojoj neodlučnosti, ona sve želi dobro da „izvaga“ prije donošenja odluke.
Kad joj potencijalni obožavatelj predloži sastanak, ona ce vjerojatno reći „možda“, bez jasnog pozitivnog ili negativnog odgovora te ga time dovesti u nedoumicu.

On treba biti sretan što mu odmah nije rekla „ne“, jer odgovor koji je dobio signalizira da postoje pozitivne šanse da ipak dođe do sastanka.

Žena rođena u znaku Vage teško podnosi samoću, ona uvijek traži društvo. Ona uživa u svojoj ženstvenosti i rado je podržava neodoljivim parfemima i svojim vrhunskim ukusom za odabir odjeće. Kada traži partnera, ona veoma pažljivo pamti njegove mane i vrline. Njeno najveće blago postaje onaj čovjek kojeg ona odluči da voli. Ona je poznata po svojoj neodoljivosti i šarmu, kao i po odbojnosti prema svemu sto je neatraktivno ili zastarjelo.
Njen cilj je da bude obožavana od strane suprotnog spola, i ako je partner spreman da podržava njen ego, ona će se potruditi da mu pokaze sve njene nenadmašne tehnike vođenja ljubavi. Ona teži za umjetničkim tipom muškarca i njen partner mora biti vrlo nadaren za ljubavne izjave i obožavanja, da bi je učinio sretnom. Žena Vaga je jako popustljiva u ulozi roditelja te nastoji ispuniti sve želje svoje djece. One je dobra majka, mada bi ponekad bi trebala biti i malo stroža, pogotovo kada se radi o uvođenju discipline.Muškarac-Vaga-ljubavni-profil
Muškarac Vaga često se i bez problema u svom životu zaljubljuje. On je po prirodi dobro odgojen, zrači energijom i šarmom i uživa u životu. On voli lijepe stvari i obožava suprotni spol. Lako uspostavlja kontakt sa osobama suprotnog spol, ali često ima poteškoća da razumje emocije svoje partnerice, jer to su individualne stvari koje se ne izračunavaju uz pomoć poznatih matematičkih formula.
Upravo iz tog razloga, bez obzira na njegovo veliko iskustvo u ljubavnim igrama, muškarac Vaga često dolazi u situaciju da izgubi osobu do koje mu je zaista stalo.

On je sa njegovim opuštenim pristupom u stanju zavesti i najoprezniju djevojku do totalne predaje. Upravo u toj fazi se obično i javlja njegova dilema – kada osjeti da ju je dobio, vise nije siguran da li je ona bas ta koju on želi.
Muškarac Vaga uvijek ima potrebu za partnericom, zaljubljuje se lako i često, i svojom velikodušnom i šarmantnom osobnošću olakšava svakoj dostupnoj ženi da se u njega zaljubi. On je u stanju pod svaku cijenu zadovolji svoju partnerku, čak iako za to mora da uloži puno truda. On voli ljepotu u svim vidovima života , a pogotovo kada se radi o ljepoti suprotnog spola.
Muškarac Vaga koristi inteligenciju i šarm kao oružje i stručnjak je za namamiti plijen. Ipak, kada dođe do točke sa koje treba krenuti u akciju, tu nastupa njegova neodlučnost i on počinje da analizira sve „za“ i „protiv“ razloge. Dok god postoji i najmanja sumnje, on će se samo igrati sa željama i osjećajima svoje žrtve. Ipak, on nikada nema zle namjere da namjerno povredi partnericu.Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Vage?
Ako želite zavesti osobu rođenu u znaku Vage osnovno pravilo je: morate imati mnogo stila, jer bez obzira što na prvi pogled sve izgleda lako, budite sigurni da se stvari vrlo brzo mogu zakomplicirati. Vrlo je važno da djelujete veoma privlačno, vrlo zabavno, šarmantno, atraktivno i iskreno. Međutim, nikako nemojte zaboraviti: da Vaga oko sebe ima veliki broj potencijalnih udvarača te njeni početni signali ili zeleno svijetlo, ne predstavlja nikakvu garanciju za sljedeći korak. Vage su specifične i zbog toga sto vrlo aktivno i rado uživaju u raznim vrstama udvaranja i zavođenja.
Također trebate znati da Vaga nikada neće učiniti onaj „početni korak“, a to znaci da Vaga na indirektan način i vrlo suptilno šalje svoje emotivne signale. Ona zaista beskrajno uživa u „ljubavnim igrama“ i u tome da je neko zavodi ili da je osvaja.

Partner osobe rođene u horoskopskom znaku Vag treba znati:

Vage su dosta zahtjevne, stoga osoba koja se udvara osobi rođenoj u horoskopskom znaku vage treba dobro poznavati i osjećati njene unutrašnje potrebe. Odnosno, treba osjećati Vagine emotivne potrebe kao njen senzibilitet, te je jako važno da njeguje njen afinitet prema estetskom izražavanju. Vage uživaju u svemu sto je lijepo i zbog toga svoju pažnju i osjećanja poklanjaju onoj osobi koja zna da zajednički život pretvori u realnu bajku sa sretnim završetkom.

luda go

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.