četvrtak, 28. veljače 2013.

Rakovi su tajanstveni


Rak - Opće karakteristike

(21.lipanj – 21.srpanj)
Ime: Cancer- je latinsko ime za Raka
Moto: Ja osjećam
Planeta: Mjesec
Boja: Bijela
Životinja: Rak
Metal: Srebro
Drago kamenje: biseri
Biljke: Lubenica, krastavac
Zanimanje : Fotograf, glumac, pomorac, ugostitelji, povjesničar, pisac, slikar, trgovac, ekonomist, profesor, psihologMana: Previše osjetljiv, škrt
Najnepravednija izreka o Raku: “Rak je ćudan.” Rak živi u oklopu jer je vrlo mekan i izvan njega ne bi mogao preživjeti. Ako se osjeti ugroženim, postoji samo jedno mjesto –unutra, iza čvrsto zatvorenih vrata.

Osobe rođene u znaku Raka lako ćete prepoznati po različitim raspoloženjima i promjenama emocija. Promjenjiva raspoloženja kod Raka su pod utjecajem mjesečevih mijena. U suštini Mjesec se ne mijenja, samo prozi kroz svoje faze, a isto to vrijedi i za osobe rođene u horoskopskom znaku Raka. On uvijek ostaje isti, samo prolazi kroz određene faze svojih emocionalnih stanja.
Rakovi imaju dosta karakteristika životinje čije ime i nose – izvana oklop, a mekoća iznutra.
Ukoliko ga pokušate izazvati, njegov obrambeni mehanizam će odmah reagirati. Rak je srdačan, ljubazan i prijateljski nastrojen, vrlo osjećajan, nježan i osjetljiv u intimnom životu, ali ima jako čvrste stavove kada se radi o poslu i financijama, stoga ih često nalazimo na vrhu profesionalnog ili društvenog života, gdje bi inače teško dospjeli da su samo osjetljivi.
Rak je pouzdan i snažan, ali često nije svjestan svoje snage. Njegov je zadatak da brine za druge. Rak je uvijek u blizini kada Vam je potreban: on neće zaboraviti vaš rođendan, pomoći će u rješavanju vaših problema, uvijek je tu da pomogne savjetom, razumijevanjem, utjehom ili simpatijom. Pa čak ukoliko vam sve to i ne treba, ako vas smatra „svojim“, njegova će vas pažnja i zaštita i dalje pratiti.

U ljubavi Rak je odan i privržen, senzualan, vrlo osjetljiv, i sklon naglim promjenama raspoloženja. Svoja osjećanja čuva vrlo pažljivo i nikada ne zaboravlja ono čemu ga je život naučio. Ovo je romantičan i ali ga rijetko obuzima nekontrolirana strast. Ove osobe u ljubavi traže vrijednosti srca i duše, nježnost i pažljivost. Ljubomorni su, ali kriju ovu svoju sklonost iza fasade smirenosti i namjerne ravnodušnosti. Obiteljske veze su im vrlo čvrste.
Rak pamti sve uvrede i što je najgore to radi u tajnosti, a na vama je da pogodite što ste mu skrivili kada iznenada dođe do eksplozije. Ukoliko ne pogodite (što je vjerojatno), nećete ni znati, jer je Rak sramežljiv i ne govori mnogo. Njegovo melankolično raspoloženje je ponekad teško trpjeti. On će pasti u depresiju iz koje je teško naći načina da se izvuče. Rak ima mnogo strahova, ali su dobro sakriveni dobrim smislom za humor, pa je gotovo nemoguće povjerovati da se boji.
Pesimizam je uvijek negdje pored njega i spreman je da uništi sva njegova maštanja. Rak treba naučiti kako zanemariti taj unutrašnji glas koji zanovijeta ukoliko želi uživati u svojim snovima. Treba naučiti kako se suprotstaviti svojim strahovima, u suprotnom će to uvijek biti njegova Ahilova peta.

Raku se često dogodi da bude mrzovoljan i u tim trenucima mrzi čitav svet, i to nije ljutnja koja je usmjerena jednoj određenoj osobi. Kada se Mjesec promjeni, prolazi i mrzovolja.
Ponekad se čini kao da novac curi iz njegovog džepa – ali to je obična gluma, jer on štedi i pronalazi najbolje, ali najjeftinije na tržištu.

Rak je prvi vodeni znak zodijaka, on je osjetljiv i brižan. Svejedno da li muškarac ili žena, Rak je savršen roditelj, uvijek pri ruci u krizama, pun suosjećanja, voli kuću i obitelj.
Rak na svoj pažljiv i oprezan način voli štititi i osigurati sve stvari i ljude koje voli.
On je tajanstven, odan, osjeća potrebe drugih, ima bujnu maštu. Često je slabe je volje i osobe rođene u ovom znaku znaju često biti sklone alkoholu. Rak je najemotivniji astrološki znak i ima jaku maštu.

Rak je najtajanstveniji znak pod utjecajem Mjeseca. Dok je slobodan ima stalnu potrebu za promjenama i avanturama. U stalnoj vezi je vjeran, ljubomoran, ne govori otvoreno o svojim emocijama. Traži jakog partnera, koji bi mogao da zadovolji njegove velike intimne potrebe. Pada na muziku, piće, prigušeno svjetlo.

Potrebno je osjećati se potrebnim. Onaj tko kaže Raku da mu je neophodan u životu zauzeće posebno mjesto kod njega. Puno nježnosti, brige i strpljenja je potrebno za njegove česte promjene raspoloženja. Rođen je pod vladavinom Mjeseca i Rak lice mijenja češće od njegovih. Prijatelji do kojih mu je stalo, moraju pokazati koliko im je stalo do njega i takve pozivaju u svoj oklop.

Bez obzira na to koji posao odabere, važno je da Rak ima ugodno okruženje i da je siguran u vrijednost onoga sto radi. Kad se osjeća dobro, polako se i pokreće, preuzimajući odgovornost. Novac mu je jako važan u životu i uglavnom nema teškoća sa štednjom.
Zanimanja za Raka su: fotograf, glumac, pomorac, ugostitelji, povjesničar, pisac, slikar, trgovac, ekonomist, profesor, psiholog

Rak voli udobnu odjeća i obuća, a prirodna vlakna i istančane boje mu najbolje odgovaraju. Voli jednostavnost. Najdraže boje Raku su bela, krem i svijetlozelena.

Slavni Rakovi: Rembrandt, Donald Sutherland, Nelson Mandela, Carlos Santana, Ernest Hemingway, Robin Williams, Julius Caesar, Georgio Armani, Bill Cosby, Lady Diana, Harison Ford, Meryl Streep, George Orwell, George Michael, Chris O’Donnell, John Cusack, Mel Brooks, Liv Tyler, Hermann Hesse, Tom Cruise, The Dalai Lama XIV, Sylvester Stallone, Ringo Starr, Anjelica Huston, Tom Hanks, Courtney Love, Suzanne Vega, Amadeo Modigliani


Ljubavni profil - Rak
Osobe rođene u horoskopskom znaku Raka su romantični, osjećajni, nježni i imaju jako izraženu intuiciju. Osobine koje na najbolje opisuju njihov psihološki profil su: naglašena emotivnost, preosjetljivost, nesigurnost, plašljivost, emotivna povodljivost, romantičnost i senzitivnost. Sazviježđem ovog znaka upravlja Mjesec te se zbog toga kaže: da su Rakovi – Mjesečeva djeca.
Kako Mjesec prolazi kroz različite faze, mjesečev ciklus ima jak utjecaj na psihičko, emotivno i mentalno stanje ovog znaka. Rakovi podložni iznenadnim, čestim ili naglim promjenama u raspoloženju i oni baš zbog mjesečevih faza spadaju u kategoriju hipersenzitivnih osoba.
Osoba rođena u horoskopskom znaku Raka često mijenja svoje raspoloženje ili prolazi kroz različita psihička i emocionalna stanja, tako da ponekad ne treba tražiti konkretan uzrok lošeg raspoloženja, kao ni razumljivo ili logično objašnjenje.

S jedne strane Rakovi su izuzetno osjećajni i nježni, dok sa druge oni imaju jako „dobar oklop“. Možete biti sigurni, da oni brižljivo čuvaju sve ono do čega im je stalo, kao i da oko sebe imaju dobro podignute zidove ili ograde. Ukoliko Vam je zaista stalo da osvojite njihovo srce i da stignete do njihovog „ljubavnog carstva“, onda morate biti spremni na različite testove izdržljivosti i povjerenja, kao i emotivne privrženosti.

Rak od svog partnera očekuje potpunu privrženost, beskrajnu pažnju i razumijevanje, te psihološku, emotivnu ili materijalnu sigurnost.
Oni su vrlo tradicionalni i obitelj je njihovo najsigurnije utočiste. Od njih se ne treba očekivati veliku fizičku hrabrost i potrebu za dokazivanjem, jer Rakovima je mnogo važnije ono sto imaju u svojoj duši, zatim u svojoj obitelji ili u ljubavnoj vezi.

Kod njih dilema oko toga da li je vrjednije duhovno ili materijalno ne postoji, jer uvijek biraju duhovno carstvo. Rakovi u dubini svoje duše prepoznaju prave emocije i osjećaju iskrenost ili dobru namjeru. Oni su veoma osjećajni, zavodljivi, povodljivi i zaljubljivi, ali Vas prolazak kroz „prvu kapiju“ ne znaci ništa, jer oni Vas neće pustiti ni korak dalje ukoliko u Vama ne postoje iskreni osjećaji.

Rak uživa u tome da ga se pazi i mazi i uvijek mu trebate pružiti maksimum u bilo kom smislu, a za uzvrat Rak Vam nudi svoju privrženost i vjernost. „Ključeve ljubavi“ Rak sigurno drži u svojim rukama, a „tajnu šifru“ sigurno čuva u svojoj glavi jer to je najsigurniji način da se trajno sačuva Vaša ljubavna veza.
Rak zaista posjeduje nevjerojatnu sposobnost i zna da sačuva svoju ljubavnu ili bračnu vezu.Žena-Rak-ljubavni-profil
Žena rođena u horoskopskom znaku Raka želi da se sa njom odnosi sa ljubavlju i poštovanjem i u stanju je da bez dugog razmišljanja napusti partnera koji je agresivan. Ona je tip žene koji ce žrtvovati sve moguće za svoju obitelj i čvrsto stajati na strani svog partnera. Ona voli romantiku, voli komplimente, voli da bude pohvaljena za svaku svoju akciju, voli razmjenu nježnosti s partnerom, zagrljaje, naklonost. Žena Rak neće biti sretna sa osobom koja je hladna u iskazivanjima osjećaja. Ona voli zaljubljenost, voli ljubav i kada stvarno voli, onda voli zauvijek! Ona posjeduje plemenitost duha i nevjerojatnu snagu osjećanja.

Po svojoj prirodi je osoba puna nježnosti, svog partnera će zaštititi zidom i teško je onome tko pokuša da joj ga oduzme!
Prema njenim uvjerenjima, muškarac je onaj koji treba učiniti prvi korak zbližavanja, i iako ona unaprijed zna hoće li prihvatiti njegovu ponudu ili ne, ona mu svojim ponašanjem neće dozvoliti da on unaprijed „pročita“ njene namjere. Kada jednom izabere svog partnera, spremna je učiniti sve za njega, a od njega traži bezuvjetnu vjernost. Ona je jako povredljiva osoba i sklona je suzama, potrebno joj je da zna da on bez nje ne može i potrebno je da joj partner stalno dokazuje svoju ljubav.
Muškarcima nema igre sa ovom damom ukoliko nemaju ozbiljne namjere jer se njena raspoloženja mijenjaju sa mjesecom!. Njena osjetljiva priroda može biti jako nezgodna. Često se osjeća neshvaćeno na emocionalnom planu i potreban joj je partner koji će je razumjeti.
Žena Rak je nepredvidljiva čak i u očima svog partnera – on nikada neće znati unaprijed njene reakcije, hoće li ga dočekati u suzama ili sa osmjehom na licu. On treba znati je da joj je uvijek potreban dokaz njegove ljubavi. Koliko god da je atraktivna, ona se nikada neće osjećati dovoljno atraktivnom i ukoliko se osjeti povrijeđenom, sklona je da se povuče u svoj zaštitni oklop te postane agresivna i drska. Bez obzira u kakvom se raspoloženju nalazi, jedna jedina stvar je predvidiva kod ove žene, a to je njena nepredvidljivost!Muškarac-Rak-ljubavni-profil
Muškarac rođen u znaku RAKA je u ljubavnim vezama sklon sanjarenju i može biti idealističan što se tiče njegove uloge ljubavnika. On voli lijepe žene i teži tome da njegova partnerica bude razborita i parlamentarna. Jako je posesivan kada se zaljubi, sklon ljubomori, agresiji i puno toga očekuje od svoje partnerice. Sa svojim sjećanjima se rado vraća u prošlost, ne zaboravlja stare prijatelje i protivnik je svih oblika promjene.
Muškarac Rak bira svoju partnericu kao što i vodi ljubav – vrlo pažljivo!
On uživa u dobrim stvarima koje život može da pruži, i po tom principu isto bira svog partnera.
U samom početku je pomalo stidljiv i bira staromodne načine da joj se približi, igra ulogu romantičnog ljubavnika. On je veliki sanjar koji uživa u komplimentima i izjavama ljubavi suprotnog pola, obožava laskanja i osjećaj zbrinutosti. Nježan je i sentimentalan i zna da iznese svoja osjećanja bolje nego većina drugih muškaraca, mada za takvu akciju mora prvo biti jako siguran u vezu koju ima sa partnericom. Muškarac Rak se plaši da bude odbijen ili da napravi neku po ljubavnu vezu fatalnu grešku, plaši se da bude ismijan za svoja djela i uvijek je spreman da se povuče u svoj oklop i tamo sakrije kada stvari krenu lose.

Veliki problem svim osobama koje su rođene u znaku Raka daje njihov vladar Mjesec – raspoloženje im se često mijenja, i kalo prelazi iz jedne u drugu krajnost. Jedna stvar ih nikada ne brine je njihov odnos prema novcu. Oni nisu škrti, ali su oprezni i izbirljivi pri kupnji i paze da za svoj , novac dobiju najbolju kvalitetu robe koju kupuju. Uz tako visoke standarde i stroga mišljenja, osobi Raku često treba dugo vremena da izabere partnericu. Ali kada je izabere, onda je to uz ozbiljne namjere i dugotrajno. On nije čovjek za jednu noć. Ona mora zaslužiti njegovo poštovanje i zauzvrat njenoj iskrenosti, strasti i vjernosti, on ce joj pružiti ljubav, zaštitu i učiniti sve sto je u njegovoj moći da bude savršen životni partner.Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Raka?
Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Raka? Prije svega trebate biti iskreni, pažljivi i imati dobre namjere Osobu koja je rođena u horoskopskom znaku Raka treba neprekidno osvajati na razne načine, znači od Vas se očekuju topli pogledi, lijepe riječi, nježni dodiri i ljubavni osmijeh.
Razni pokloni i sitnice dodatno pokazuju Vašu iskrenu pažnju kojim možete uljepšati njihovo raspoloženje. Rak u principu ne pokreće inicijativu ili to nikada neće učiniti na direktan način. Od Vas se očekuju svi konkretni potezi, pozivi i direktna inicijativa.

Uostalom, dovoljno je da pogledate u njihove oči i u njima ćete pronaći odgovor poruka u kojem smjeru ići sa ljubavnim zavođenjem. Rakovi u sebi imaju ogromno duhovno i emotivno bogatstvo, a ako želite zavesti Raka od Vas se očekuje uloga velikog „ljubavnog osvajača“.

Partner osobe rođene u horoskopskom znaku Raka treba znati:

Rak već na prvi pogled djeluje kao romantična, nježna i osjećajna osoba. Upravo iz tog razloga i najmanja nepažnja za njih može biti povod za neraspoloženost ili nesigurnost. Ujedno emocije za Raka predstavljaju i njihovu Ahilovu petu, tako da njihov partner ne samo da ne smje da povrijedi njihova osjećanja, nego ih treba i zaštititi od potresa koji dolaze sa strane. Rakovi od svog partnera traže životni oslonac i neiscrpnu snagu. Rak se u potpunosti predaje ne samo svojim tijelom već i svojom dušom, a upravo isto oćekuje i od svog partnera.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.