četvrtak, 28. veljače 2013.

Ovan je nestrpljiv


Ovan - Opće karakteristike

(21.ožujka – 20.travnja)
Ime: Aries- latinsko ime dolazi od Aresa, rimskog boga rata
Moto: Ja sam
Planeta: Mars
Boja: Crvena
Životinja: Ovan
Metal: Željezo, čelik
Drago kamenje: Dijamant i crveno kamenje
Biljke: Rotkvica, čičak
Zanimanje: Političar, inženjer, odvjetnik, komičar, vojnik, kemičar, kirurg, mesar
Mane : Arogancija, nepromišljenost, tvrdoglavost, netrpeljivost, ljubomora, svadljivostVrline: Ambicioznost, odlučnost, radišnost, praktičnost

Najnepravednija izreka o Ovnu: “Ovan je sebična životinja. Ovan želi rezultate sada. Kakva korist od toga što je tempirana bomba, kada nikada neće biti aktivirana.”

Ovan je dinamičan i nestrpljiv, voli akciju, i to po mogućnosti onu u kojoj on vodi glavnu riječ. Optimizam, impulzivnost, polet, ali i nestrpljivost odgovaraju vatrenom elementu ovog znaka. Njegov stav je „Ja prvi“ i to upravo kao da se odnosi na samu činjenicu da Zodijak započinje upravo ovim znakom. Ovan je zaokupljen samo sa sobom, tako da ponekad ne vodi računa čak ni o svojim najbližima. Ono što želi, to mora i dobiti i tu cijena ne igra nikakvu ulogu, a posebno ukoliko to plaća netko drugi. Svijet oko njega ga interesira ukoliko to ima veze sa njim.

Međutim pored svega ovoga ne možemo reći da je Ovan sebična osoba. Nevinost koja je oko njega ublažava njegovu agresivnost i egoizam. U njegovom karakteru nema zlobe, tako da mu se lakše može oprostiti što nema ni takta. Bezazlenost koja razoružava je ono što Ovna čini neustrašivim. Kao dijete, on se ne plaši nikoga i ničega, sve dok se ne opeče. On nije lukav ni prepreden i takav ostaje cijeli život. Uvijek vjeruje svim srcem, posrćući i izdižući se, da bi pokušao sve iznova.

Ovan se može mijenjati od danas do sutra, može od njega čuti nevjerojatne priče, ali nikada nemojte pomisliti da laže. Onakvog kakvog ga vidite – takav je. U njemu nema ničeg skrivenog niti kompliciranog. Ovan je bespomoćan i ranjiv poput bebe, ali kada mu se nešto oduzme ili ukoliko ga se na nešto prisili, on može napraviti takvu svađu da je jedino moguće od svega odustati i tako postići mir.

Za ljude koji su pod utjecajem planete Mars najčešće se kaže da imaju tešku narav. Ta tvrdnja je točna, ali oni su skroz nesposobni da ustraju u svojoj ljutnji, te kada prigovori jednom prestanu, to je zaista zauvijek zaboravljeno. Ovan nije zlopamtilo i on će se ispričati čak i svom najvećem neprijatelju, bez obzira na užasne prijetnje koje je u afektu izgovorio. Realista, a ipak odlučni idealista, Ovan se često suprotstavlja emocionalnom prikazivanju. Malo je onih koji su sposobni za takvu sentimentalnost, i koji sa tolikom naivnošću vjeruju u čuda. Nove sklonosti i pothvati, i novi prijatelji privlače njegovu pažnju, a za to vrijeme ono „staro“ može i pričekati. Ali treba priznati da Ovan ima neobičnu sposobnost da „pokupi“ svoju prijateljsku ili ljubavnu vezu tamo gdje ju je ostavio – kao da i nije bilo nikakve stanke.

U ljubavi Ovan je romantičan i strastven, ali su prepreke i poteškoće ono što daje žar njegovoj ljubavnoj igri: „potjera je neusporedivo ljepša od ulovljenog plijena“. Ipak, nije se rodio Ovan koji nije spreman dati sve za svoju ljubav, dok traje naravno. Da bi privukli jednog Ovna nikada ne smijete pokazati interes. Držite se po strani, nezavisni, i uvijek pomalo prkosni. On će se truditi da gospodari vama od trenutka kada vas sretne pa sve do kraja. Ukoliko ga želite i zadržati nikada nemojte dozvoliti da pomisli da vas ima u svojoj vlasti. Tada ste izgubljeni, jer on će lako otići tražeći novi izazov.

U poslu Ovan će pokazati svoje najbolje osobine ukoliko radi samostalno i ima dovoljno slobodnog prostora za svoje ideje – i barem nekoga, tko će obaviti za njega dosadne rutinske poslove. Loša osobina je što on vjeruje da je bolji i zanimljiviji od drugih i što se izvrsno zabavlja pričajući isključivo o sebi sve vrijeme.

Ovo je prvi vatreni znak i prvi od dvanaest znakova. Ovan voli ulaziti u borbu, da onesposobi protivnika, ali istovremeno želi pomoći svakome tko izgleda bespomoćno. S tako puno fizičke energije Ovnu je potrebno dosta prostora za svoju razigranost i buku.
Ovan je poduzetan, odvažan, impulzivan, svojeglav, dinamičan. Ima najjaču energiju, ali nema istrajnu volju. Posjeduje fizičku ljepotu i vodi vječnu bitku i u stalnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizičkih aktivnosti.

Ovnove mogu poželjeti mnoge žene, ne samo zbog izgleda, dobrih manira, već i zbog temperamenta. Nažalost mnogima on ostaje nedostupan. Kao što mnogo traži od sebe, tako mnogo traži i od partnerice. Jedna stara uzrečica upravo za Ovna odgovara, on traži partnericu koja u društvu treba biti dama, u kuhinji kuharica, a u krevetu ljubavnica. Žene Ovnovi od muškaraca traže da im odgovara i fizički i duhovno. U seksu su nestrpljive, a ponekad i agresivne. Sve hoće sad i odmah, pa tako i seks. Osvajaju pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Vole seks bez predigre, ekscentrične poze. Ljubav ne pokazuju riječima, već djelima.

Osoba rođena u znaku Ovna se uvijek bori za pravdu i poštenu igru. Voli biti u društvu sa komunikativnim ljudima, punim duha,upravo onakvima kakav je i on sam. Ovan je inspiracija za druge i sviđa mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlučniji.
Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, čak i unutar nekog poduzeća i posao koji uvijek nudi nove izazove. Zanimanja za Ovna su: političar, Političar, inženjer, odvjetnik, komičar, vojnik, kemičar, kirurg, mesar

Odjeća i obuća koja omogućava slobodno kretanje, ali lijepog izgleda. Sitni detalji ga očaravaju, voli žive boje, a omiljena mu je crvena.

Slavni Ovnovi:
Mariah Carey, Celine Dion, Eric Clapton, Ewan McGregor, Francis Ford Coppola, Billie Holiday, Russell Crowe, Steven Segal, Leonardo da Vinci, Eddie Murphy, Diana Ross, Ayrton Senna, Hans Christian Andersen, Marlon Brando, Charles Chaplin, Casanova, Doris Day, Aretha Franklin, Vincent van Gogh, Harry Houdini, Billie Holiday, Emma Thompson, Thomas Jefferson, Gregory Peck, Elton John, Sarah Jessica Parker, Quentin Tarantino


Žena-Ovan-ljubavni-profil
Žena OVAN je vrlo nezavisna osoba, te upravo zbog ove karakteristike ponekad može ostaviti dojam da je tip feministkinje koji mrzi suprotan spol. Međutim, to je jako daleko od istine. Žena Ovan je dominantna, vrlo energična te može biti seksualno agresivna i gruba. Voli voditi ljubav na divlje načine, ona je poput divlje zvijeri u spavaćoj sobi – zaigrana i neustrašiva. Ovnica je slobodna duša koja smatra ljubav kao životno zadovoljstvo i ona je uvijek u potrazi za ljubavnikom, a ne za “predvodnikom”. Vrlo je idealistički nastrojena, prati one stvari koje je interesiraju i rijetko priznaje „NE“ kao odgovor.Žena Ovan nema problema sa privlačenjem pažnje suprotnog spola, jer ona je uvijek u centru akcije. Često ima problema sa financijskom štednjom, jer novac joj lako klizi iz ruku. To može predstavljati problem za muškarca sa kojim je u vezi, jer ona ne trpi zapovijedanje i ne podnosi kada netko zadire u njenu privatnost.
Voli kada joj se drugi obrate za savjet, jer joj to daje osjećaj važnosti. Partner žene Ovna se mora truditi da uhvati njen tempo života, jer u suprotnom ona će ga ostaviti daleko iza sebe. Ona neće zastati i pričekati svog partnera, jer ona se stalno i u svemu natječe sa svojim partnerom i pokušava upravljač imati u svojim rukama.
Ona ne ulaže velike napore da se pokaže dobrom domaćicom dobra, ali ipak igra vrlo važnu ulogu majke svojoj deci. Emocionalno je jaka, strastvena i vjerna osoba sve dok u svom partneru vidi jaku i potencijalnu osobu. Ona ima potrebu da zbližava ljude i često u obitelji ima ulogu mirovnjaka koji pomiruje zaraćene strane. Ponekad svoju mirovnjačku ulogu zna zamijeniti sa ratničkom samo da pridobije više pažnje ili da se oslobodi svojih frustracija.
Muškarac-Ovan-ljubavni-profil
Muškarac OVAN je vječno u potrazi za partnericom koja ima dovoljno potencijala da ga mentalno i fizički izazove. Kada se zaljubi on je dominantan, agresivan, impulzivan i neumoran. Partnericu koja nije naviknuta na njegova energična uzbuđenja može vrlo lako da izbaci iz takta. Ovan ima osjećani pristup, koji nije znak njegove slabosti već reakcija strastvenog intenziteta njegove naklonosti. Ovan voli eksperimentirati i dovodi ljubavne i seksualne situacije do limita- on ima Kama Sutra u malom prstu! On je u potrazi za partnerom koji može dijeliti njegove interese i biti u stanju pratiti ga u korak u njegovoj životnoj žurbi.Muškarac Ovan u ljubavi je vrlo ljubomoran, te mu partner stalno mora dokazivati svoju ljubav. Ukoliko posumnja u svoju partnericu vrlo lako dobije veliki napad ljubomore, ali ipak njegov eksplozivni napad nije dugog vijeka.
Muškarac Ovan je agresivan je i pun kreativne energije i entuzijazma, pa mu te osobine dozvoljavaju da često uvodi promjene u svoj život. Njegov nagon i nestrpljenje ga često dovede u situaciju da učini nešto prije nego o tome razmisli, pa se zna dogoditi da sam sebi postane najveći neprijatelj.
On ima problem prihvaćanja autoriteta drugih, ne trpi naređenja i ne zna poslušati dobar savjet. Rođen je da bude predvodnik, ne pratilac. Slična je situacija i u ljubavi: on motivira i kontrolira. Od partnerice traži priznanje za svoja djela. Ukoliko naiđe na probleme češće je agresivan nego diplomata, i to sve sa željom da dođe do svog cilja. Njegov uspjeh često dolazi iz kontinuiranog neprihvaćanja neuspjeha i nesposobnosti da prihvati poraz. Ipak, gospodin OVAN zna biti najbolji prijatelj u dobru i zlu, i uvijek je spreman čvrsto stajati na strani svojih prijatelja.


Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Ovna?
Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Ovna? Prije svega, ljubavna igra ili zavođenje osobe rođene u horoskopskom znaku Ovna treba biti iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvažnije pravilo glasi: dopustite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno sposobni i lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Bit je u tome da Vi uvijek morate biti „ljubavni plijen“, a Ovan je uvijek „ljubavni osvajač“, bez obzira da li je riječ o muškarcu ili o ženi.

Partner osobe rođene u horoskopskom znaku Ovna treba znati:

Vi ste vrlo strasni, ljubomorni i posesivni. Vama se ne treba inatiti i ne preporučuje se iskušavati Vaša tolerancija. Treba izbjegavati različite obračune, jer Ovan u naletu niskih strasti ruši sve pred sobom, a uz to, ukoliko mu se nametnete kao „protivnik“ onda trebate znati da Ovna ne mari mnogo za slabijeg od sebe.
Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, važno je da neprekidno inspirirate svog Ovna na različite izazove i uzbudljive zabave ili na ljubavne igre, kao i da pokrećete njegove strasti.

Problem koji Vama svakako zadaje veliku glavobolju je to sto Vašeg Ovna najviše uzbuđuje početak ljubavne romance, čar neodoljivog izazova ili strast u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke nove „zabranjene ljubavne igre“.


luda go

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.