srijeda, 27. veljače 2013.

Jarac je veliki tradicionalista


Jarac– opće karakteristike

(22.prosinac – 20.siječanj)
Ime: latinsko ime za Jarca je Capricornus
Moto: ja koristim
Planeta: Saturn
Boja: crna
Životinja: jarac
Metal: Olovo
Drago kamenje: Ahat
Biljke: malina, kupina i divlji plodovi
Zanimanje: zidar, vrtlar, policajac, direktori, menadžer, umjetnik, kompozitor, slikar, računovođa
Mana: stidljivost.Najnepravednija izreka o Jarcu: “Jarac je dosadan.”Jarac nije dosadan, on je pouzdan.
Kod ovog horoskopskog znaka možete primijetiti dva vrlo različita tipa: prvi će vas podsjetiti na upornu planinsku divokozu koja se samo penje prema vrhu, a drugi na žalosnu domaću životinju koja tužno luta prašnjavim seoskim putem. Međutim bez obzira na ove različitosti imaju i jednu zajedničku osobinu- a to je njihov pesimizam.
Jarci su vrlo ozbiljni i često su tužnog raspoloženja, a razlog je utjecaj planete je Saturn. Jarci se vrlo rijetku uspijevaju osloboditi oštre discipline i pravila koje su sami sebi odredili. On često pati od osjećaja manje vrijednosti te povremeno upada u depresije. Oblači se staromodno, voli tamne boje, ali odijevanju inače ne pridodaje veliku važnost. Iako možda Jarac na prvi pogled djeluje skroz bezopasno, on je u stvari jako tvrdoglav, uporan i jak. Često se dogodi da upravo Jarac dobije najbolje poslove, najveća priznanja i na nadmudri sve one koji ga nisu smatrali za ozbiljnu konkurenciju.

Jarac je uporan i na poslu daje sve od sebe, može mirno i suzdržano progutati sva poniženja i uvrede koje dobije od nadređenih ili kolega. On ima svoj zacrtani cilj i nikada ne odstupa od njega, on sigurno i bez zastoja ide putem prema vrhu. Ipak sve ovo važi za onog „planinskog“ Jarca, dok onaj drugi ne uspijeva ići dalje od svog sela. Osobe rođene u znaku Jarca se dive onima koji su prije njega stigli do vrha. Kada je u društvu, on nije onaj koji je u centru pažnje, on voli više biti po strani. Jarac poštuju autoritete i tradiciju, mnogi su energični i nagli ljudi pa ih se ponekad okarakterizira kao snobove i formaliste. Iako Jarac ne voli ovu vrstu kritika, on je premudar da bi uvredama u obrani stvorio sebi neprijatelje. Međutim nemojte shvatiti pogrešno, i shvatiti kao da se pokorava. On se može složiti, prilagoditi i dozvoliti drugome da ide ispred njega, ali će usprkos svemu budite sigurni da će na kraju on stići prvi. On je uvijek pažljiv u izbjegavanju prepreka i rijetko kada će on posrnuti.

Osobe rođene u znaku Jarca ne vole ogovaranja i u pravili nikada ne zabadaju nos u tuđe stvari. Ukoliko u podznaku nije Blizanaca ili Riba, Jarac će brinuti samo o sebi i svojim problemima. Jarac sa oprezom čuva svoju prošlost od zaborava, pazi da u sadašnjosti ne bude zbunjen, a sve to da bi sebi osigurao sigurnu budućnost. Jarac ima samokontrolu da ostavi svoje osjećaje- za neka bolja vremena. S obzorom da se život kako se život ne može lako predvidjeti Jarac se često se nađe u između emocionalnih želja i ambicioznih planova – a na cilj stiže osamljeniji nego ikad. Srećom, za njega uvijek ima vremena: što godine više prolaze on ima manje teškoća, postaje zadovoljniji i vedriji: drugi dobivaju bore dok on izgleda sve bolje; život njemu, uostalom i po nekoj pravdi, daje na kraju sve ono što mu je oduzeto na početku…

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca su ozbiljne, ambiciozne i često teže uspjehu u kasnijim godinama. Jarci ne vole gubiti vrijeme. On najbolje što Jarac radi je organiziranje stvari i njihovo održavanje na okupu, bez obzira radi li se o održavanju neke zabave, sudjelovanju u vladi ili dogovaranju za neki pregled.
Osobe rođene u ovom znaku imaju jaku volju, mudri su, duhovni, nesigurni, ali su ponekad materijalisti i sebični. On nikada za sebe ne traži priznanja i oni znaju kako kontrolirati svoje osjećaje.

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca trebaju ozbiljnu vezu u kojoj će se osjećati sigurnima. On nikada neće pokloniti svoje srce strancu, i to iz straha da ne bude slomljeno. On ponekad treba malo više vremena da vidi kako nema opasnosti da bude odbijen. Ispod krinke hladnog i mirnog ponašanja krije se jako toplo srce. Njemu treba više vremena da stekne povjerenje u određenu osobu, ali kada se napokon preda, svakim svojim dijelom tijela on će biti podrška i potpora osobi koju voli. Jarac pokraj sebe želi zrelu osobu koja razumje i cijeni njegov uspjeh koji nije bilo lagano postići. Rijetkost je da on uživa u društvu mlađe osobe.
Jarac je realista i on sva nebeska blaga želi dobiti na zemlji i zato stvara mali svoj raj, u kojem najbolje komunicira sam sa sobom. Jarac je ozbiljan, često bez strasti i osmjeha. On nije najbolji odabir za previše strasne osobe, jer kod njega najčešće izostane vrhunac.

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca se najbolje osjećaju kada su stvari pod kontrolom i kada se svatko ponaša pristojno. On treba prijatelje koji su čvrsti kao stijena i koji ulijevaju sigurnost. Obostrano pomaganje je način napredovanja, ali ukoliko je zainteresiran za nekog samo zato sto od njega može nešto dobiti – takvo prijateljstvo nema sjajnu budućnost. Jarac se ne voli isticati na javnom mjestu, te ce svaki pokušaj takve vrste prekinuti odmah u početku i otići će dalje od takve osobe.

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca su ambiciozne, odlučne te mu je potreban posao koji pruža priliku za velike uspjehe. Ukoliko poslodavac želi da on preuzme odgovornost za sve, osjećati će se vrlo posebnim. Što se vise rada očekuje od Jarca, to on više voli raditi. Jarac zna uštedjeti novac, jer on treba velike količine novca dabi osjećao sigurnost. Kod kupnje, bira ono najbolje, jer želi da traje dugo. Zanimanja za Jarca su: zidar, vrtlar, policajac, direktori, menadžer, umjetnik, kompozitor, slikar, računovođa

Jarac voli tradicionalnu odjeću i nikako ne voli neobičan stil odijevanja. Najsretniji je u klasičnoj garderobi tamnih boja koja ističe njegov lik. Omiljene boje su mu crna, tamnoplava i tamnosmeđa.

Slavne osobe rođene u znaku Jarca su - Kevin Costner , Martin Luther King, , Annie Lennox, Denzel Washington


Ljubavi Profil – Jarac
Osoba rođena u horoskopskom znaku Jarca već će vam pri prvom susretu dati do znanja da kod nje postoje određena pravila te da se njih treba pridržavati. Jarci se pridržavaju tradicionalnih pravila i sve je u skladu sa njima. Ponekad za okolinu Jarci mogu djelovati suviše kruto i strogo. Osobe rođene u ovom znaku su vrlo realne i čvrsto stoje na nogama. Upravo zbog toga od Jarca nemojte očekivati nekontrolirane izljeve emocija jer oni strogo kontroliraju svoje osjećaje. Jarac sve sto se događa dovodi pod racionalnu analizu i pod stroge definicije, pa čak i onda kada je riječ o ljubavnoj priči.

Jarcu je uvijek razum na prvom mjestu, on čini ono sto misli, a ne ono sto osjeća. On upravo zbog stroge kontrole svojih osjećaja ponekad djeluje vrlo hladnokrvno i nepopustljivo. Jarci imaju oštre rogove koje jednako dobro koriste kako za napad, tako i za obranu. Oni su vrlo pouzdani i ukoliko je Vaš partner osoba u znaku Jarca, budite sigurni da Vam neće nedostajati osjećaj sigurnosti i povjerenja. Odnosno, Jarac djeluje vrlo ozbiljno i pouzdano, a Vaša ljubavna priča se odvija po unaprijed utvrđenom protokolu. Trebate razumjeti da su upravo ta pravila koja ja postavio Jarac, dogovor i disciplina kategorije koje garantiraju kvalitetu Vaše ljubavne veze i zajedničkog života.
Žena-Jarac-ljubavni-profil
Žena Jarac često privlači slabije muškarce. Ponekad je nije lako razumjeti, jer često i brzo mijenja raspoloženja i ponašanje. Ona je tip žene koja se plaši zaljubljivanja u pogrešnu osobu. Kada žena Jarac pronađe pravu osobu, ona postaje odani partner sa jakim emocijama. Ona je spremna uraditi sve za svog partnera, ali on mora zadovoljavati njene potrebe. Žena Jarac shvaća život vrlo ozbiljni i obožava činjenicu da je jako zauzeta poslovnim obavezama. Ona zaista zna brinuti se o sebi i vrlo je samostalna. Ima svoj stil oblačenja, pedantna je, čista i ponekad previše formalna. Ona voli komplimente, posebno ako dolaze od čovjeka kojeg voli.

Iako se plaši zaljubljivanja, ona ne preže od toga da se često zaljubljuje. Njezina vanjska suzdržanost zapravo skriva duboke osjećaje i emocije koje ima prema muškarcu svog života.
Žena jarac se plaši činjenice da bi mogla biti odbijena ili ismijana, te je jako bitno da bude sigurna u partnerove čiste namjere prije nego li se potpuno prepusti osjećajima. Ponekad zbog nedostatka samopouzdanja ona izgleda oprezna i u momentima kada bi se trebala prepustiti. Potom se često dogodi e da izgubi nekoga kome je naklonjena, samo zato sto je sklona tome da šalje pogrešne signale. Žene rođene u ovom horoskopskom znaku, iako imaju problema da pokažu prave osjećaje su vrlo osjećajne osobe i često padaju u duga, tamna neraspoloženja. Ona je odgojena da ne zapostavlja svoje obaveze i ne zadržava se mnogo na prošlosti – ona uči iz svojih grešaka i ide naprijed kroz život. Ona ne voli ljude koji nisu iskreni, a pogotovo u ljubavi. Ukoliko osjeti da je veza pri kraju, neće se mnogo zadržavati pokušajima da je produži, jer smatra da je život prekratak za to. Ona je realna i stoji čvrsto na zemlji čak i kada sebi traži partnera.Ona treba financijsku i emocionalna sigurnost, ona ne vjeruje u bajke o princu na bijelom konju .

Žena Jarac gleda na dugotrajne veze sa istim oprezom baš kao što i planira svoju karijere. Za nju je brak svetinja i ona će dati sve od sebe da bude dobra supruga i brižna majka. Za svoju djecu je spremna žrtvovati se koliko god to bilo potrebno.
Muškarac-Jarac-ljubavni-profil
Ukoliko muškarac rođen u znaku Jarca želi nekoga osvojiti on ne priznaje NE kao odgovor. On nikada ne odlazi praznih ruku. Ljubav je njegova duhovna hrana. Jarac nije grubi ljubavnik, on je jako strastven i energičan ali njegova seksualna snaga sa vremenom slabi. On često, a posebno u starijim godinama, voli zavoditi mlade, naivne žene, pred kojima može glumiti ulogu seksualnog učitelja. Jarac od svoje partnerice očekuje da ga služi, i to ne samo u spavaćoj sobi već u svim tradicionalnim aspektima. Od nje očekuje vjernost i prijateljstvo, ali Jarac nikada neće prihvatiti da ga ona kritizira.

On kada traži partnericu više pridodaje važnost na fizičke strastvene aktivnosti i izgled nego na unutrašnju ljepotu i kvalitete. Jarac također ima razmišljanje: zašto se zaljubiti u siromašnu djevojku, kada se može zaljubiti u bogatu ženu sa dobrim statusom u društvu. Ne možemo tvrditi da on ide samo sa namjerom da osvoji bogatu partnericu, ali ukoliko je u situaciji da bira između siromašne i bogate, sigurno će izabrati onu sa većim bankovnim računom. Iako Jarac zna što želi i kako se domoći toga, on ima svoj financijski cilj, ali je isto tako svjestan svojih limita. Jarac ima duboka osjećanja u sebi prema svom partneru, ali je problem što on ta osjećanja ne zna pokazati na pravi način. Tek kada je posve siguran da ga se neće ismijati on se polako otvara prema svojoj partnerici. Potrebno mu je dugo vremena da se napokon usudi da joj ispriča svoje tajne.

Jarac je u pravilu vjeran, mada mu je jako dugo potrebno da se osjeti spremnim za bračni život. Ukoliko osjeti da veza u kojoj se trenutno nalazi ne vodi ničemu, on neće pokušavati nešto za što nema smisla. On ne spada u najbolje i najstrastvenije ljubavnike svijeta i on svoju odabranicu neće obasipati cvijećem i poklonima, niti joj pjevati pod prozorom, ali zasigurno će je poštovati i štititi.
Na koji način zavesti osobu rođenu u horoskopskom znaku Jarca?
Jarca treba zavoditi promišljeno i vrlo diskretno. U ljubavnom odnosu sa Jarcem postoje razne faze i zbog toga je itekako bitan utvrđen i strogo kontroliran redoslijed. Jarac očekuje od partnera tople emocije i strast, ali u istovremeno da je realan i ozbiljan. Njihov životni moto je da treba vjerovati u razum.

Nemojte steći dojam da je on hladan, on samo dobro prikriva ono što je duboko u njegovoj duši, jer on o svom svijetu intime jako rijetko govori.

Partner osobe rođene u horoskopskom znaku Strijelca treba znati:

Trebate biti praktična i razumna osoba te da u životu imate čvrst oslonac i da ste materijalno samostalni. Jarac od svog partnera traži privrženost i poštovanje svih tradicionalnih vrijednosti. To znači da partner treba biti u stanju savršeno ispunjava tradicionalnu ulogu u obiteljskom ili ljubavnom životu. Jarci su vrlo ambiciozne osobe i jako im je bitno napredovanje na poslovnoj i društvenoj ljestvici. U tom pogledu, oni imaju vrlo visoke standarde, ozbiljne kriterije i strogo definirane ciljeve.

tockica

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.