srijeda, 27. veljače 2013.

Djevici je posao na prvom mjestu


Djevica – opće karakteristike

(23. kolovoz – 22.rujan)
Ime: latinski naziv za Djevicu je Virgo
Moto: Ja analiziram
Planeta: Merkur
Boja: siva, smeđa, hladne boje
Životinja: mravi, pčele
Metal: živa
Drago kamenje: ahat, mramor
Biljke: kukuruz, pšenica i zob
Zanimanje: ljekarnik, sportaš, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, pravnik.
Mana: hipohondar, sitničav


Najnepravednija izreka o Djevici: “Djevica je sitničava.”Zamisli kako je ići okolo sa rječnikom, naoštrenim olovkama, gumenim rukavicama i raznovrsnim alatkama u glavi… Djevica sve to stalno nosi i koristi.

Djevica je poput „princeze na zrnu graška“ – ona jednostavno zna kada nešto nije u redu i nema mira dok to ne dovede u red. Njoj nikada nešto nije toliko dobro da ne može biti bolje! Za Djevice se tvrdi da su previše kritične, sitničave, stalno prigovaraju te da uvije nešto popravlja. Prava istina je da Djevica želi samo pomoći, ukazati na greške, pokazati vam što je dobro, dati vam dobronamjerni savjet. Jedna stara poslovica kaže „ Loše je dati savjet, a još gore je dati dobar savjet!“.

Djevicu stalno napadaju upravo iz razloga što Djevica želi pomoći drugome. Djevicu se može bez problema primijetiti u društvu, ona nije nametljiva, nije previše pričljiva i ne pravi veliku buku oko sebe, a najčešće stoji u nekom uglu.

Društveni skupovi nisu mjesto na kojima koje vole biti ovi pedantni ljudi. Prije ćete ih naći na su u kasne sate još na svom radnom mjestu. Djevica je jedan od rijetkih horoskopskih znakova kojima sigurno ne možete prigovoriti da je neradnik. One nisu u stanju da se odmore niti se mogu opustiti za vrijeme slobodnog vremena. Iako ponekad pokušavaju da imaju aktivan društveni život, najčešće u tome ne uspijevaju iz razloga što sebi ne dozvoljavaju uzaludno trošenje vremena.

Djevice su previše zauzete za sanjarenje u toku dana, a noću su previše umorne za sanjarenje uz zvijezde. Tipična Djevica uvijek izgleda kao na duši ima veliki problem za koji pokušava naći odgovarajuće rješenje. Najčešće se dogodi da je upravo to u pitanju, jer brige i problemi kao da upravo traže Djevice.
Osobe rođene u znaku Djevice su razumne, objektivne, savjesne i jako dobro organizirane. Također su vrlo nadareni, najčešće na polju umjetnosti, mode, književnosti i medicine, ali kako su skromni i žele da ostanu u pozadini često se dogodi da ostanu bez zasluženog priznanja. Djevice ne vole prihvaćati usluge od drugih, jer ne vole imati bilo kakve obaveze prema drugima, bez obzira koji je razlog u pitanju.

Djevica kada nauči da upravlja svojim kompliciranim „životnim sitnicama“ je u stanju oblikovati svoju sudbinu sa mnogo više izvjesnosti od bilo kojeg drugog znaka zodijaka. Kada je u pitanju ljubav Djevica vrlo oprezno bira svog partnera i to nije jednostavan zadatak. Teško je pronaći osobu koja će udovoljavati svim zahtjevima jedne Djevice. Djevica je romantična i sposobna je dati sve od sebe u vezi. Međutim njezinim ljubavnim životom isključivo upravlja razum i dobar ukus. Upravo zbog toga ponašanja često Djevicu okolina okarakterizira kao hladnu i rezerviranu.
Djevice imaju karakter koji je jako teško odgonetnuti. Čak i kada ih jako dobro poznajemo, one mogu iznenaditi sa potpuno novim stavom ili idejom. Ali uvijek treba imati na umu da je se Djevica uvijek spremna žrtvovati za voljenu osobu.

Djevica voli raditi i jako je predana svojim radnim zadacima, tako da uvijek ima savršene rezultate. Ona je precizna, savjesna, pedantna, racionalna i nepovjerljiva. Odličan je suradnik i na nju se uvijek možete osloniti. Ona više vjeruje u razum nego u intuiciju Jedini nedostatak je taj što je Djevica jako plašljiva i kritična te će sama sebe rijetko ocijeniti nekom visokom ocjenom. Ona kao da ima poseban dar služenja drugim ljudima. Djevica je jako zainteresirana za svoje zdravlje i vodi računa o svom tijelu.

Djevica nije spremna na razlike, posebno u ljubavi. Razum je njen glavni savjetnik u životu. Djevica će stupiti u intimne odnose tek nakon duboke analize. Eros je bez topline, i strast je često odglumljena. Djevica traži od partnera više nego što je sama spremna dati. Velika sreća u ljubavi rijetko joj se smiješi.

Prijatelji od Djevice su najčešće duhoviti i pametni ljudi, a na dnu liste su prijatelji koji joj pripremaju razna iznenađenja i opće nije bitno da li to rade sa dobrim namjerama. Njeni dobri prijatelji se uvijek mogu osloniti na njenu obzirnost i ljubaznost. Ona nije nikada sentimentalna ili ushićena, ali ima jasnu logiku i oštroumne šale.

Djevici je posao na prvom mjestu i ona čak i na odmoru ima obaveza. Rutina je opušta i najviše je sretna kada kao crv radi u tišini nego kada radi lagani posao pod reflektorima. Ona ne želi glavnu ulogu, njoj je potreban stabilan i intelektualan posao, onaj koji zahtjeva dobro oko i sigurne ruke. Sa novcem je jako oprezna, ali je on ne motivira – čak i ukoliko bi dobila veliki iznos na lotu dovoljan da joj osigura lagodan život, ona sigurno ne bi prestala raditi.

Zanimanja za Djevice su: ljekarnik, sportaš, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, pravnik.

Djevica se najbolje osjeća u elegantnoj i ne previše istaknutoj odjeći, a njene omiljene boje su tonovi svjetlo smeđe, plave i sive.

Slavne Djevice
Raquel Welch, Leo Tolstoy, Otis Redding, Michael Keaton, Jesse Owens, Barry White, Tommy Lee Jones, David Copperfield, Greta Garbo, Sophia Loren, Bruce Springsteen, Agatha Christie, Keanu Reeves, Majka Tereza, Macaulay Culkin, Sean Connery, Claudia Schiffer, Cameron Diaz, Richard Gere, Gloria Estefan, Selma Hayek, Jimmy Connors, Charlie Sheen

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.