četvrtak, 3. siječnja 2013.

Najljepši gradovi svijeta


Nedavno je sprovedeno istraživanje u kome su stručnjaci birali 75 najboljih svetskih gradova, koji su se našli u knjizi "Time Out: The World’s Greatest Cities".

Kriterijumi po kojima su se birali gradovi koji će se naći u knjizi nisu bili turistička ponuda, već kulturno-istorijsko nasleđe i kvalitet života i rada. Ključni kriterijumi koji su se gledali bili su arhitektura, kultura i umetnost, noćni život, hrana i piće, kvalitet života i status u svetu.1. Nujork

Prema svim istraživanjima Njujork je prototip onoga što bi jedan grad trebalo da predstavlja. Stoga se ovaj grad uvek nalazi na vrhu lista pri izborima destinacija za život, noćne izlaske, rad, kulturni život...

2. London

I pored recsije koja ga je pogodila, ono čime London najviše privlači jesu moda, zabava, umetnost, pozorište... Ekscentričnost i kreativnost osnovne su odlike ovog grada.

3. Pariz

Pariz se trenutno doživljava kao grad u usponu. Romantična iluzija mode, hrane, muzičke scene i fenomenalne arhitekture su na odličnom nivuo i čak su inspiracija za druge gradove.

4. Berlin

Iako nije na nivou prethodna dva grada, Berlin je sa svojom modernom arhitekturom, prestižnim filmskim festivalom i jednim od najboljih simfonijskih orkestara u samom vrhu svetskih destinacija.

5. Barselona

Ugodan život pod suncem mediterana, plaže, dobra hrana i sjajna zabava, kao i prefinjena arhitektura Barselonu svrstavaju u najugodnije gradove za život i rad.

(MONDO)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.