petak, 4. siječnja 2013.

Kako misliti pozitivno?


Pozitivno razmišljanje je veoma bitno i može vam puno pomoći u životu. Njime ćete se osloboditi nervoze i eliminisati negativne misli. Ako negativno mislite, osjećate se loše, napeti ste, depresivni i ne možete se opustiti i uživati u životu. To znači da to o čemu razmišljate utiče na to kako ćete se osjećati. Zato razmišljajte pozitivno, bićete raspoloženi i rasterećeni.


Međutim, to nekada nije baš lako.
Iako se trudite, ne možete da otjerate crne misli i zamijenite ih onim ljepšim. Ali kao i sve drugo, ni ovo ne možete preko noći.
Potrebno je vježbati i kroz neko vreme primijetićete da napredujete. Uspjećete da zaustavite negativne misli i da razmišljate pozitivno. Kada to postignete, vidjećete koliko ćete se bolje osjećati, a nervoza će prosto nestati.
Znači, vaš život zavisi od vaših misli. Zato biste trebali da naučite da ih kontrolišete. Utičite na vaše misli, ali ne samo jedan dan, neko svakodnevno. Neka to traje nekoliko mjeseci. Poslije toga bi trebalo da vidite promjene. Mislimo na rezultate koje ste postigli time što se kontrolisali svoje misli. Pročišćavanje misli, ustvari, traje cijeli život.
Počnite od toga što ćete se zapitati o čemu najčešće mislite. Većina ljudi misli o poslu, ljubavi, uspjehu. Vaše zdravlje je odraz vaših misli, jer kao što smo već pomenuli – kako mislite, tako se osjećate.
Svako jutro počnite pozitivnim mislima. Zahvalite Bogu što ste živi i zdravi, što vam je pružio priliku da uživate u još jednom danu sa ljudima koje volite. Pokušajte da kroz život idete sa puno humora. U svemu tražite razloge da se smijete, da bude srećni.
Ljude prihvatajte onakve kakvi jesu. Nemojte previše očekivati od njih, niti im previše vjerovati, tako se nećete moći ni razočarati. Znači, sve primajte sa dozom opreznosti.
Imajte volju i želju za sve što radite. To je jako važno, da volite sve što počnete da radite, da radite to sa voljom, jer ako nije tako, sve je uzalud.
Uvijek se trudite da govorite pozitivno. Hrabrite ljude, tješite ih , saslušajte ih, to će im sigurno mnogo značiti, a samim tim i vi ćete se osećati bolje.
Potrudite se da kroz život idete bez briga, potpuno opušteno. Nemojte se ni sa kim svađati i biti u lošim odnosima. To samo izaziva negativnu energiju i dodatno vas opterećuje. Zato se potrudite da budete u skladnim, odnosno u dobrim odnosima sa svima.
Ono što je posebno važno jeste da se radujete malim stvarima. Tako ćete biti srećniji, raspoloženiji i zadovoljniji. Pozitivne misli će same navirati.
Kada je nešto na vama na učinite, uradite to sa punom posvećenošću. Ako, pak, ne uspijete u tome, znaćete da ste dali sve od sebe i nema potrebe da se nervirate. Možda će početi da vam nadolaze crne misli, ali vi ih se odmah riješite tako što ćete početi da razmišljate pozitivno. Recite sebi: „Ja sam uradio sve što sam mogao, pokušao sam sve, ostalo nije do mene. Biće kako bude, kako mora biti.“ Vidjećete koliko ćete se bolje osjećati poslije ovih izgovorenih riječi. Ako vas zadesi neka nesreća, teški trenuci, bodrite sami sebe, pronađite snagu da idete dalje, jer to i morate.

luda go forum

Nema komentara:

Objavi komentar