nedjelja, 2. prosinca 2012.

Zdrav početak dana


Jutra nam mogu biti ružna ili čarobna, sve zavisi od naših aktivnosti. Većina nas bi voljela imati barem neku sredinu od toga. I to je moguće. Pogledajte 8 savjeta koji će vam pomoći da vaš dan započnete lijepo i zdravo.


1. Probudite svoja osjetila.
Ispunite vašu spavaću sobu sa umirujućim svjetilima, vašim omiljenim bojama, mirisima, cvijećem i muzikom.

2. Dotaknite nebo.
Rastezanje vašeg tijela nakon buđenja, je prekrasan način da rastresete vaše zglobove i da im povećate fleksibilnost. Oponašajte način na koje to rade mačke, kade se probude. Polako ustanite, udahnite vazduh kada se istežete, i nakon toga polako izdahnite.

3. Obećajte sami sebi.
Čim se probudite razmislite o nečemu lijepom što taj dan možete uraditi samo za sebe.

4. Priuštite sebi vodenu masažu.
Koristite tuš ujutru da očistite svoje tijelo i um. Psihički se usredotočite na pozitivne misli i koristite pritisak tople vode kako bi stimulirali vaše mišiće. Budite svjesni kako toplom vodom i sapunom dobro utičete na vašu kožu.

5. Doručkujte zdravo.
Napunite sevoje tijelo sa doručkom bogatim vlaknima koji uključuje cjelovite žitarice, voće i proteine sa manje masnoće.

6. Uživajte u pisanju.
Pustite vaše misli da lutaju. Zatim zapišite vaše misli. To vam može pomoći da vidite vaše stvarne potrebe.

7. Pomaknite vaše tijelo.
Probudite vaš metabolizam i napunite energijom vaše tijelo. Vježbanje u jutarnjim satima pokazuje da ste stavili svoje zdravlje na prvo mjesto, a to pomaže da se osjećate dobro u svojoj koži cijeli dan.

8. Borite se sa maglovitim osjećajem u glavi.
Ukoliko niste jutarnja osoba, pokušajte sa receptom za grubi početak. Koncentrišite se na važne zadatke tog dana, i obavite ih jednog po jednog , a pri tome dajte sebi dovoljno vremena da budete spremni za njih. Nekim ljudima također pomaže da ujutru imaju spisak aktivnosti koje moraju obaviti taj dan. Pokušajte i vi!
izvor relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.