nedjelja, 2. prosinca 2012.

Savjeti za sretan život


Svi žele biti sretni.
To izgleda kao najjednostavniji, najosnovniji zahtjev koji možemo tražiti. Ipak, mnogi grčevito traže čitavi život tajnu sreće, i umiru osječajući kao da joj se nisu ni približili.
Sreća često leži u detaljima, i svakodnevici. Evo nešto da si pomognete naći sreću u životu, s ovih 5 koraka koje možete poduzeti i danas.


1. Primjetite detalje
Sreća nastupa kad počnete obraćati više pozornosti na male stvari. Sreća nema neku posebnu klauzulu koja kaže da se sretan može biti samo ako to uključuje neki veliki događaj u kojem se smiješ od uha do uha barem tri dana u komadu. Sreća trenutka može trajati danima, tjednima, ili čitav život. Prepoznajte ove trenutke, i počet ćete ih pronalaziti sve više i više u trenucima kad ih najmanje očekujete, poput proljetnog cvijeća u sred zime.
2. Budite zahvalni
Primjetiti kad ste sretni je prvi korak, biti zahvalan da imate te trenutke treba biti sljedeća prirodna stvar. Uzeti si minutu ili dvije svaki dan samo da bi bili zahvalni za sve dobro što ste iskusili taj dan vam brzo može prerasti u močnu naviku koja donosi dodatne dobre trenutke sreće u vašu svijest, a samim time i u vaš život. Čak i bolje od toga, započnite dnevnik i upišite – „5 stvari na kojima sam zahvalan za danas“.
3. Pomognite drugima da pronađu svoju sreću
Ako ste uvijek fokusirani na sebe i očajnički tražite tajnu vlastite sreće, najvjerojatnije ju nećete pronaći. Jednostavan način da si pomognete osjećati se češće sretno je da pomognete drugima da pronađu sreću. To možete napraviti pomoću jednostavne geste kao što je slanje čestitke prijatelju u kojoj mu govorite koliko vam znači, ili na većoj skali, posvečujući vrijeme, energiju ili novac u dobrotvorne svrhe.
4. Izrazite se umjetnošću
Bez obzira na to da li se smatrate umjetnikom ili ne, kreativno izražavanje je vrlo zdravo, afirmirajuće i može vam pomoći da budete sretniji. Možete pisati, slikati, pjevati, plesati, kuhati, vrtlariti ili izabrati neki drugi način izražavanja koji vam više odgovara. Ne morate se time baviti četiri sata u komadu, zapravo samo malo svaki dan je dugoročno korisnije za vaše sveopće zadovoljstvo i dobrobit.
5. Fokusirajte se na pozitivno
Logično je da se ono na što se fokusiramo i usredotočimo, razvija. Ako ste cijeli dan gledali vijesti, vaš um će biti preplavljen samo lošim stvarima koje se odvijaju u svijetu. Vaše raspoloženje i pogled će se ravnati prema tome. Umjesto da tražite pozitivno u ljudima, događajima i svom životu. Svaki put kad pomislite nešto negativno, okrenite to u pozitivnu stranu. Uskoro će vam to postati navika i, naravno, što više pozitivnih misli i utjecaja imate, to ćete biti sretniji.
Izaberite jedan od gore navedenih savjeta i počnite ih koristiti kako bi se usrećili!

Dan Goodwin

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.