utorak, 4. prosinca 2012.

Naučite biti pozitivni


„Sutra je novi dan“. Pokušajte ga iskoristiti najbolje što možete

Lako je reći da trebamo biti pozitivniji, no to stvarno biti i živjeti i nije baš tako lako. Naši životi toliko su puni briga, napetosti te neželjenih i negativnih emocija, da nam je ponekad zbilja teško zadržati optimističan pogled na život.


A jednom kad sve oko sebe - posao, obiteljski ili ljubavni život – krenemo gledati negativno ili kad nam se crne misli uvuku u um, naš se cijeli život mijenja. I to na gore. Zbog toga bismo trebali zadržati i održavati pozitivan pogled prema životu, bez obzira na to što nam se dešava. Dakle ovdje ćemo navesti nekoliko jednostavnih načina na koji možete postati i ostati pozitivni u vašem životu.

Nemojte kriviti druge za sve što je krenulo po zlu u vašem životu. Priznajte si probleme koji vas more i suočite se s njima. Nažalost, nemoguće je da život živite bez „ležećih policajaca“ po putu. Što ih prije postanete svjesni i naučite se nositi s njima, to će oni imati manju moć i utjecaj na vas.
Ne možete kontrolirati ili promijeniti vrijeme i stvari koje su se već dogodile. Zato radije prihvatite sve izazove i mogućnosti koje vam život stavlja pred vas. Nosite se s nepovoljnim situacijama i njegujte dobre.
Budite zahvalni za život imate. Postavite si ciljeve koji vas inspiriraju. Što su ciljevi specifičniji, vaš um se više fokusira na njih, a ti ciljevi moraju biti vaši vlastiti. I nakon toga poradite na njihovom postizanju. Cijenite sve stvari u vašem životu i sve vaše male uspjehe. U isto vrijeme naučite cijeniti druge.


Izbjegavajte bilo kakvu negativnost. Nemojte misliti ili govoriti negativno o drugima ili o sebi. Izbjegavajte ljude koji imaju negativan životni stav, koji imaju naviku kritizirati ili loše govoriti o drugima. Okružite se veselim, vedrim i pozitivnim osobama.
Pomognite onima kojima je potrebna pomoć. Uključite se u humanitarne akcije volontiranjem.
Zamislite se kao pozitivnu osobu. Mašta često pomaže u ostvarivanju stvari budući da polako počinjete vjerovati u njih i djelovati u skladu s tim.
Puno se smješite. Osmijeh i smijeh stvaraju osjećaj sreće i raspiruje dobro raspoloženje.
Slušajte glazbu koja vas nadahnjuje i koja vas uveseljava. Glazba djeluje kao lijek za mnoge probleme. Ona će vam pomoći da ostanete pozitivni u teškim situacijama.
Nikada ne odustajte i nemojte gubiti nadu. Morate se naučiti suočiti i, ako je potrebno, boriti s teškim situacijama. Pokušajte pronaći nešto dobro i pozitivno čak i u najgorim situacijama.
Držite se one Scarlettine „Sutra je novi dan“. Pokušajte ga iskoristiti najbolje što možete

I... riskirajte ponekad. Mark Twain je rekao: „Za dvadeset godina više ćete žaliti zbog onog što niste napravili nego zbog onog što jeste.“ Zato odbacite sidro, razapnite jedra i otputujte daleko iz sigurne luke. Uhvatite povoljne vjetrove u svoja jedra. Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte svijet i sebe.

relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar