nedjelja, 4. studenoga 2012.

Zašto nestaje zaljubljenost?


Gledam film. Oni stoje pred oltarom i verovatno razmisljaju kako su nasli ljubav svog zivota. Njihovi roditelji sede u prvim redovima i mole se da njihova deca ostanu zauvek zajedno i sacuvaju ljubav (ako, naravno nisu neki namcori). To je mozda i vasa prica, vasih roditelja ili neka vasa buduca prica. Lako je zaljubiti se, ali je mnogo teze odrzati ljubav. Kuda (mozda) jednoga dana ode sva ta ljubav?


Naucnici objasnjavaju da, ako verujemo da je u nasoj vezi problem u seksu, onda - gresimo. To je samo zataskavanje problema. Seks je samo ogledalo ostatka veze.

Vodjenje ljubavi je umetnost i zanat, kao i kuvanje ili sviranje. Potrebni su vestina i vezbanje i svakodnevna primena tih vestina.

A ljubav je carolija. Ako naucite da ljubav radi za vas a ne protiv vas postacete veliki carobnjak.

Kao i sve snazne sile u kosmosu ljubav moze biti upotrebljena, tako da ozledi ili da izleci. Mozete nauciti da ljubav iskoristite za stvaranje radosti za sebe i druge. Nekad je mozda lakse ostati u svom zatvoru nego se suociti sa cinjenicama. Ali, zapamtite dobro, svaki put kad prestanete da volite "deo vas umire", a svaki put kada izaberete da ponovo volite, da nekom pruzite ruku, i da osecate, vi na takav nacin ozivljavate sebe.


Ni jedna veza ne postaje nepodnosljiva preko noci. Nasi odnosi sa drugim ljudima se "kvare" postepeno. Nase mentalne, fizicke i emocionalne energije uticu na energije drugih ljudi. Uvek treba sagledati probleme, svadje, neslaganja. Resiti ih!

"Stvari su se promenile", je idiotska primedba. Mi menjamo stvari. Postoje zrtve promena, ali ne i zrtve stvari. Krijemo se iza nepreciznosti jezika.

Dakle, sta ubija ljubav? Samo jedno - zanemarivanje. Ne videti je kada stoji pred vama. Ne pomisliti na nju i kada su sitnice u pitanju. Izgovarati njeno ime, a da ono ne odzvanja u vasoj glavi.

"Volim te" Iako, je to mozda, nesto najmanje originalno sto dva bica mogu da kazu jedno drugom, zasto i dalje svako od nas zudi za tim da to cuje? Nisam prva koja je to izgovorila, a ipak, kada on to izgovori i kada ja to cinim, govorimo kao divljaci koji su otkrili dve reci i obozavaju ih. Te reci su predmet mog obozavanja.

Volim te, pretvara se u hvalospeve, visoke tonove koji lome staklo i prolivaju tecnost.

Moje usne su ih mnogo puta izgovarale, pustajuci ih da padaju, kao novcic u fontanu, i u nadi da ce mi se zbog njih zelja ispuniti.


Volite se.


relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.