nedjelja, 4. studenoga 2012.

Vratite povjerenje u vašoj vezi


Povjerenje je stvar kojoj treba pristupiti sa velikim oprezom

Bez obzira da li započinjete novu vezu ili obnavljate postojeću, povjerenje je stvar kojoj treba pristupiti sa velikim oprezom. Ponekad incident iz prošlosti sprečava ljude da vjeruju svojem partneru. Nedostatak ovog vitalnog sastojka veze ograničava njen rast.


Pa ipak, nije jednostavno izgraditi povjerenje. To je postepeni proces koji može trajati mjesecima. Ali postoje stvari kojima možete pomoći partneru da se počne oslanjati na vas i vjerovati vam…

INFORMIRAJTE PARTNERA

Kad planirate napraviti veliku promjenu u životu, pobrinite se da prije o tome obavijestite partnera. Nema iritantnije stvari nego kad čujete za to od nekog drugog. Ako mislite drastično promijeniti frizuru ili ako mijenjate posao, uključite ga u proces donošenja odluke.

VJERUJTE U SVOG PARTNERA

Očekujete li od partnera da vjeruje u vas, tada i vi njemu morate isto uzvratiti. Ako vam partner pokreće novi posao ili pokušava naučiti strani jezik, ohrabrite ga u tome. Dajte mu do znanja da ga u cijelosti podržavate i da ćete mu uvijek biti spremni pomoći.

RECITE MU ŠTO ŽELITE

Kada razgovarate sa partnerom, recite mu točno što vam se sviđa i što želite. Upamtite, vaš partner vam ne može pročitati misli i ne može točno pogoditi što će vas usrećiti. Cijenit će činjenicu da mu se otvarate i pričate o tome. Upravo to je put prema ispunjenoj vezi.

KOMUNICIRAJTE

U svakoj vezi, vrlo je važno biti iskren i ne prikrivati bitne stvari. A ako ste otvoreni prema partneru, on će se osjećati ugodno sa vama. Ali ako nešto prikrivate i partner to otkrije, vaša veza bi mogla oslabiti. Zato, samo budite otvoreni od početka i izbjegavajte tajne.

BUDITE SVOJI

Kad ste sa partnerom, najbolje je da jednostavno budete ono što jeste. Nemojte glumiti i pretvarati se. Upamtite, vaš partner vas dobro poznaje i primjetit će razliku. Želite li obnoviti povjerenje u vezi, znajte da se ne trebate mijenjati da bi ga impresionirali, već mu trebate pokazati tko ste zapravo, tako da vam može opet vjerovati.

DRŽITE SE SVOG MIŠLJENJA

Iako mnogi vjeruju da slaganje sa partnerom cijelo vrijeme vodi prema dobroj vezi, znajte da to nije istina. Dobro je imati svoje mišljenje i izraziti ga. Ako se konstantno slažete sa partnerom, mogao bi pomisliti da nešto nije u redu. Zato držite se svojih argumenata s vremena na vrijeme.

UTVRDITE GRANICE

Dobro je utvrditi određene granice u vezi. Dajte jasno partneru do znanja da vas neke njegove navike iritiraju. Možda vam se ne sviđa činjenica da odlazi bez vas u kino sa prijateljicom ili vam se ne sviđa odnos koji ima prema kolegici s posla. Podijelite to sa njim kako bi se osjećali sigurno u vezi i zatražite od njega da učini isto.

PREUZMITE ODGOVORNOST

Ako ste pogriješili i slagali o nečem, priznajte pogrešku. Nemojte se pretvarati da se ništa nije dogodilo jer će partner još više sumnjati u vas. Svatko ponekad pogriješi. Zato priznajte odmah, veća je šansa da će vam partner oprostiti i zaboraviti na to.

domaci.de 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.