nedjelja, 4. studenoga 2012.

Susreti na slijepo - "Blind date"


Nikada ne znate tko se krije s druge strane monitora

Sigurno ste već i sami zaplovili virtualnim svijetom. Možda ste i upoznali neke zanimljive ljude, npr; nekoliko sjajnih prijatelja srela sam upravo u virtuali. Tu su mnogi chatovi, društvene mreže poput Facebooka, Twittera,Taggeda na kojima možete iz sigurnosti svog doma upoznavati raznorazne ljude. Jedini je problem što nikada ne znate tko se krije s druge strane monitora. Pri upoznavanju u nekom kafiću, disco clubu, tramvaju, autobusu, tržnici ili u nekom društvu, osobu prilikom upoznavanja prvo vidite, a nakon toga i upoznate kao osobu. U virtualnom svijetu – svijetu interneta prvo upoznajete nečiji način razmišljanja, afinitete, hobije i slično pa tek, naravno ako vam se netko svidi, susretnete tu osobu i uživo.

Naime susreti na internetu nalik su pravom susretu, samo što ispred kompjutora možete sjediti s maskom od krastavaca na licu, u najstarijoj trenirci, masne kose, praviti nevjerojatne grimase, plaziti jezik sugovorniku, baciti oko na tv seriju, napraviti sendvič i ….glumiti da ste netko drugi.

Rijetki su oni muškarci koji govore istinu….uglavnom svi su jako lijepi, atraktivni, prepametni, duhoviti, dobrostojeći, a vrlo su česte laži što se tiče i njihovih godina. Prava panika nastupa kad vas sugovornik, a to muškarci vrlo brzo čine, zatraži da mu pošaljete fotku. I što kad vam on vrati fotku, a na njoj Shrekov mlađi brat? Ili netko bezubi, tupog pogleda, velike ćelave glave s debelim zlatnim lancem?

Zapravo u dobroj ste situaciji, samo stisnite „ignore“ i obrišite mail i već za nekoliko sekundi ta je nemila epizoda zaboravljena.

No, recimo da vam se netko svidi na chatu, pa vam je simpa i na fotki i odlučite se na susret….prije svega bilo bi dobro čuti se barem 2-3 puta s tom osobom. Ako vidite da izbjegava poziv vjerojatno je u vezi ili oženjen, što su vam sigurno važne informacije. Svakako zatražite broj mobitela i probajte nazvati u nezgodno vrijeme kao što je nedjeljno vrijeme ručka, pa recimo oko 22 sata i slično. Po tome ćete vidjeti skriva li nešto (obično kažu da su mob zaboravili u autu i to im se nekako često događa) i procijeniti vjerujete li mu dovoljno da se s njime i sretnete uživo.
Odlučite li se susreti u „realnom“ svijetu svakako pogledajte nekoliko savjeta:

a) Ma koliko vam lik bio simpatičan nikada mu nemojte davati osobne podatke kao što su kućna adresa, naziv firme u kojoj radite, privatnu mail adresu, ime i prezime i slično. Nikad ne znate s kim možete imati posla
b) S nepoznatom osobom uvijek se sretnite na javnom mjestu i na susret dođite javnim prijevozom ili vlastitim automobilom, tako ćete izbjeći neugodne situacije da vas netko gnjavi u autu ili kao slučajno odveze u nepoznato….
c) Slušajte svoju intuiciju i ako imate osjećaj da nešto nije u redu ili primijetite ukočeni pogled….popijte kavu na brzinu i „naglo se sjetite“ da ste zaboravili nešto hitno obaviti uz obećanje da ćete se kasnije javiti…
d) Mudro bi bilo i zamoliti neku prijateljicu da vas u određeno vrijeme nazove i pita je li sve ok, pa ako nije odgovorite joj da odmah dolazite i zbrišite ……na taj način osobi s kojom ste u društvu neće biti neugodno, a vi ćete se lukavo izvući s neugodne kavice……

Kakva su vaša iskustva sa susretima „na slijepo“ ?

relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.