petak, 2. studenoga 2012.

Savjeti za srećnu vezu

Pet saveta za srećnu vezu

Lako je zaljubiti se, ali teško je ostati srećan, svima nam je to dobro poznato.
Bliži se Dan zaljubljenih, vreme kada je ljubav svuda glavna tema, ali umesto cveća, čokolade i romantične večere uz sveću, možda je vreme da pružite vašem partneru ono što mu je zaista potrebno – srećnu vezu.
Ovo su neki od saveta koje bi trebalo da primenite da biste imali zbog čega da slavite Dan zaljubljenih.Ako ste vi srećni, i veza će biti srećna – Iako mnogi tvrde da je u vezi ili braku Mi mnogo bitnije od Ja, takvi stavovi su ono što verovatno uništava vašu vezu. Svakome je potrebno da provede neko vreme radeći ono što voli, potpuno sam. Zato ako imate neki hobi kojim ste prestali da se bavite zato što se vašem partneru to ne radi, vreme je da mu se ponovo posvetite.

Male stvari su zaista važne – Iako kliše, ova izreka je istinita. Kompliment ili doručak u krevetu, ili neka druga sitnica koju ćete uraditi za svog partnera značajno će utivcati na kvalitet vaše veze.U redu je svađati se – … ali svađati se na pravi način. Ponekad je zdravo da na taj način izraziti svoje potrebe, ali pri tome pazite da ne prekidate partnera i da dobro razlislite šta ćete reći da posle ne zažalite.

Ne poredite se sa drugima – mnogi parovi imaju tendenciju da upoređuju kvalitet svoje veze sa vezom njihovih prijatelja, rodbine ili čak poznatih, i da na osnovu toga procenjuju svoju vezu kao nedevoljno dobru. Istina je da mi nikada ne možemo znati kako neki drugi par funkcioniše i šta se sve dešava između njih, i da je pametnije da cenimo ono što je lepo u našoj vezi nego da joj tražimo (nepostojeće) nedostatke.Ne morate da znate sve o njemu – mnogi se hvale da o svom partneru znaju baš sve i da uptavo to čini njihovu vezu toliko jakom. Ipak, znati sve o njemu ne mora da bude pozitivna stvar, jer praktično ne možete jedno drugog da iznenadite. A iznenađenja su veoma važna u vezi. Umesto da se u potpunosti otvorite partneru, pronađite drugi način da mu pokažete da mu verujete, i dopustite da vaša veza, čak i ako je duga, bude uvek nova.Izvor: Lepota&Zdravlje


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.