petak, 23. studenoga 2012.

Kako sačuvati vezu na daljinu?


Održavanje veze na daljinu nikada nije jednostavan posao. Bilo da vezu na daljinu održavate od samog početka ili je onda rezultat novih događanja u vašem životu, važno je da je učvrstite kako bi mogla prebroditi sve prepreke.Da bi veza bila uspješna, prvenstveno morate definisati svoja očekivanja. Bilo da želite ozbiljnu vezu ili vezu u kojoj vam je dopušteno da izlazite i sa drugim ljudima, važno je da otvoreno razgovarate i kažete jedno drugome šta želite. Razgovarajte i o budućnosti veze, te o mogućim opcijama. Važno je da znate koliko dugo ćete biti razdvojeni, kada će se on vratiti ili da li ćete se vi preseliti i sl.

Komunikacija je nužna za opstanak veze na daljinu. Niko se ne voli pridržavati strogog rasporeda, ali on je nužan kako biste komunikaciju održali tečnom. Umjesto da zovete jedno drugo svaki put kada niste u prilici za razgovor, odredite vrijeme kada ćete se čuti i pridržavajte se rasporeda.

Iako je komunikacija važna, fizički dodir je nazmjenjiv. Stoga je važno da planirate posjete i učinite ih što zabavnijim. Ako vrijeme kvalitetno iskoristite, radeći nešto što oboje volite, posjete će vam ostati u dobrom sjećanju. Osim toga, pokazat ćete svom dragom da vam je još uvijek stalo, a i on će se vjerovatno truditi da vama pokaže koliko ste mu nedostajali.

Želja i volja za održavanjem veze na daljinu, komunikacija i emocije nisu dovoljni za opstanak ljubavi ukoliko ne vjerujete jedno drugome. Bez povjerenja veza ne može opstati ni kada ste u istom gradu, a kamoli kada ste udaljeni hiljadama kilometara. Ako želite da vaša veza uspije, morate vjerovati jedno dgrugome. U protivnom, česte svađe i pritisak okončat će vašu vezu bez obzira na emocije. Ukoliko želiš da ti partner vjeruje, moraš i ti vjerovati njemu. Povjerenje je ključ uspjeha veze na daljinu.

Neira Delić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.