petak, 2. studenoga 2012.

Kako lijepe žene djeluju na muškarce?

Kako lepe žene deluju na muškarce


Prisutnost lepe žene može drastično da promeni ponašanje muškaraca: odjednom poklanjaju novac, žele da daju krv i da se brinu se o nezbrinutoj deci. Ali samo dok ih one gledaju.Ako vaš muškarac iznenada postane galantan, pristojan i sladak, osvrnite se oko sebe i potražite objašnjenje za njegovo ponašanje.
Muškarci počinju da se vladaju bolje, pristojnije i pažljivije kada se u blizini pojavi lepa žena. Za razliku od njih, žene imaju manju potrebu za impresioniranjem i ostaju sličnije sebi, kakav god se muškarac pojavio u njihovoj okolini.

Da bi istražili kako prisutnost “publike” utiče na vladanje, engleski i holandski istraživači zatražili su od grupe muškaraca i žena da igraju kompjutersku igricu, a ponuđena im je mogućnost da doniraju novac u dobrotvorne svrhe kroz jedan računarski program. Igrači su bili podeljeni u dve grupe. Prva je bila sama u prostoriji, a s drugom grupom bili su atraktivan muškarac ili žena koji su posmatrali igrače. Kad je posmatračica bila žena, muškarci su donirali 28 odsto više novca nego muškarci iz grupe koja je svoje donacije poklanjala bez publike.

Prisutnost zgodnog muškarca nije imala uticaja na ispitanice: donirale su približno isti iznos bez obzira gleda li ih neko ili ne.

Istraživači su tada sproveli drugi eksperiment koji se fokusirao na muškarce: ovoga puta se čin dobročinstva događao u nekoliko krugova. Kada su ih gledale zgodne žene, muškarci su postali kompetitivni i pokušali su da pokažu kako daju više od ostalih. Kako su krugovi odmicali, iznosi su rasli, prenosi “Daily Mail”.

S druge strane, oni koji su igrali bez posmatračica bili su uočljivo manje darežljivi. Na kraju su muškarce upitali da li žele da potroše nešto svog vremena za volontiranje u dobrotvorne svrhe. Ponovo, prisutnost žena učinila ih je boljima. Veći broj njih složio se da da krv i preuzme brigu o nezbrinutoj deci.


Izvor: Lepota&Zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.