subota, 20. listopada 2012.

Sretan brak


Brak je velika stvar u životu svake osobe, pa baš zbog toga može biti vrlo deprimirajuće kada shvatite da se raspada. Ipak, bez obzira na uvriježeno mišljenje postoje uspješne veze i brakovi. Znate li što svi oni imaju zajedničko? Možda će vas iznenaditi da to što oni imaju, može imati svatko. Što znači da i vi možete transformirati svoju vezu ili brak u uspješnu.


Važnost fokusa

Možda ne shvaćate da je fokus nužan za sretan brak i zadovoljstvo u životu. Vaše misli kreiraju emocije, a vaše emocije kreiraju strategiju kako se ponašate i djelujete. Ono na što se odlučite fokusirati mijenja percepciju života. To bi značilo da umjesto da se usredotočite na ono što ne želite, pokušajte se fokusirati na ono što želite u svome braku. Započnite s pisanjem dnevnika zahvalnosti na stvarima koje imate i koje cijenite kod supruga. Uspješni parovi kronično se fokusiraju na dobre stvari u životu i ono lijepo u svojoj vezi.


Naučite gledati iz suprugovog položaja

Većina parova prepire se mnogo jer pokušavaju drugoj strani dokazati svoje stajalište, te uvjeriti partnera kako su oni u pravu, a suprug nije. Kada osjetite da je rasprava uzavrela, odvojite vremena i pokušajte na situaciju sagledati iz partnerove perspektive. Čak i ako se ne slažete oko onoga što govori, odvojite trenutak i razmislite kako je biti u njegovoj koži. Na ovaj način imat ćete bolje razumijevanje njegovih emocija, te ćete zajednički sigurno doći do boljeg rješenja.

Prihvatite i cijenite svog supruga

Druga bolest od koje mnogi parovi pate je nedostatak poštovanja i ne prihvaćanje supruga. Kada cijenite nekoga ne stavljate pred njega određena očekivanja, nego ga cijenite zbog onoga što jest. Mnoge žene koje nisu prihvatile svoga supruga takvog kakav jest, nego njegov potencijal, sigurno će se razočarati. Vaš suprug je osoba sa svojim snovima, svojim osjećajima, strahovima i prečacima. Ponekad zaboravljamo imati razumijevanja za osobe s kojima živimo i ne dopuštamo im da se razviju u ono što žele.

Nemojte se opirati

Kada se promjene događaju dosta ljudi im se opire, a kada se nečemu opirete to obično dodajte težinu i nepotrebnu bol. Morate znati da ćete u svakom slučaju biti ok. Parovi koji se često svađaju, teško prihvaćaju činjenicu da će u svakom slučaju, bilo što da se dogodi biti ok. To ne znači da trebate poricati svoje osjećaje i odgovarati s „da“ na sve situacije. To znači da se trebate boriti za ono što želite, ali sa spoznajom da ćete biti dobro i ako tako ne bude, te da ćete se moći snaći.

Nema komentara:

Objavi komentar