petak, 4. svibnja 2012.

Šta želite od života?

Da li vam je ikada palo na pamet da napravite listu svojih životnih ciljeva? Da na papiru zapišete sve što biste željeli da postignete, kao i materijalne stvari koje biste želeli da posedujete. Nemojte se ustrucavati, slobodno sastavite listu pod nazivom: “Moji životni ciljevi”! 


Možda ovo na prvi pogled zvuči kao gubljenje vremena. Međutim, lista životnih ciljeva koja sadrži tri ili – čak pedeset životnih ciljeva, ima mnogo dublje značenje nego što možete da pretpostavite. U listi zivotnih ciljeva je zapisano ono što se nikada ne biste usudili da izgovorite, a to ce vas navesti da razmislite o sledećem: vreme neumoljivo teče i treba ga iskoristiti na pravi način, ostvarujući svoje želje.

Šta Sadrži Vaša Lista Životnih Ciljeva?

Šta zapravo želite? Mnogi ljudi, u stvari, nisu ni naučili da razmišljaju o svojim ciljevima, vec su im želje nametnute. Školu i buduće zanimanje biraju na osnovu onoga kako su ih savjetovali roditelji ili stoga što smatraju da nešto moraju da rade. Ne morate da čekate da vam se sve to dogodi. Možete preuzeti stvar u svoje ruke mnogo ranije i pokušati da uticete na svoju sreću. Za to nije potrebno mnogo – samo spremnost da oslušnete svoja osjećanja. Isključite razum i prilikom sačinjavanja liste životnih ciljeva obratite pažnju na somatske reakcije, kao što su osećaj uzbuđenja ili “leptirići u stomaku”.

Šta je Za Vas Najvažnije!

Mislite da su vam se mnoge želje u životu vec ostvarile i da ih je potrebno samo dopuniti? Bilo bi divno kada biste u starosti mogli da kažete: “Moj život je baš bio ispunjen!”, a da vec sada znate šta je to što bi vas moglo usreciti. Sami sa sobom razmislite sta cete uvrstiti u listu zivotnih ciljeva, da li je to, prijateljtsvo, sreca u braku, finansijska stabilnost i nezavisnost…Velike – male stvari!Možda vam uopšte nisu potrebni veliki planovi na listi životnih ciljeva. Život može da bude ispunjen i bez spektakularnih događaja. Morate znati ko ste i šta želite – to je osnova za uspjeh u životu!


 Pazite Šta Želite, Ostvariti će Vam Se!

Neko je čitavog života maštao o tome da živi na selu, a kada mu se to konačno ostvarilo, počelo je da mu smeta što mora dugo da putuje do posla. Zato je vrlo važno da se zapitate šta vam zaista donosi ispunjenje nekog životnog cilja.Dakle u listu svojih životnih ciljeva uvrstite ono što će vam donijeti radost i zadovoljstvo nakon ostvarenja.. Ponekad je potrebno samo korigovati ono što želimo, jer ne mora da znači da će nas nešto učiniti sretnim samo zato što smo to željeli čitavog života.

izvor: www.glamur.ba


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.