srijeda, 2. svibnja 2012.

Loše osobine su ponekad dobre za nas

Postoje tri stvari koje mogu zvučati loše, ali mogu biti i dobre za vas. Stvar je u umjerenosti i korištenju zdravog razuma, kako ne biste prešli granicu gdje postaju loše i za vas i za druge.

-1- Sebičnost

Sebičnost se rijetko doživljava kao nešto pozitivno. Sama riječ već stvara negativnu sliku u glavi. Međutim, često ako ne pomognemo prvo sebi, teško možemo pomoći i nekom drugom. Sebičnost je posebno dobra kada je osobni razvoj u pitanju. Ako se usredotočite isključivo na druge ljude riskirate iscrpljivanje. Međutim, ako se prvo usredotočite na sebe, tada ćete imati i više energije za druge.


Sebičnost i pomaganje drugima često idu zajedno. Ako popravite svoje zdravlje i napunite svoje tijelo energijom, imat ćete puno više volje i snage za druge. Stoga je sebičnost kada je osobni razvoj u pitanju osobina od koje svi dobivaju.

- Lijenost –

Lijenost nije uvijek loša osobina. Ako ste lijeni kada su u pitanju nevažne i sporedne stvari to će vam osloboditi prostor i vrijeme za one bitne. Ako uvijek obavljate najvažnije stvari prve to će zaista voditi do vašeg boljitka.

Međutim, bitno je znati iskoristiti lijenost, a ne pustiti da se lijenost pretvori u nerad i nazadovanje.

- Bezobzirnost –

Ako u svoj život dodate mrvicu bezobzirnosti u mnogočemu ćete sebi olakšati. To će vam pomoći da se riješite irelevantnih i nemogućih zahtjeva koje drugi postavljaju pred vas.

Ako se trudite udovoljiti svima, neće vam preostati vremena i energije za ono što vi želite. To znači da slobodno preskočite neke društvene obveze ili odbijete nemoguće zamolbe koje obitelj stavlja pred vas. Morate znati kako ste vi šef svoga života, te kako je nužno reći nekad „ne“ i sebi i drugima.

relax-forum.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.