nedjelja, 15. travnja 2012.

Što učiniti sa starim i nepotrebnim stvarima?


Tijekom selidbe gotovo se uvijek pojavljuju predmeti koje nije moguće preseliti u novi stan, ili su jednostavno stari, ne izgledaju dobro ili vam jednostavno ne trebaju a preveliki su i preteški da bi ih se lako riješili. Za rješavanje od nepotrebnih komada namještaja postoji nekoliko praktičnih načina:

1. možete ih pokušati prodati putem nekog oglasnika ili putem nekog drugog oblika oglašavanja što po našem iskustvu nije uvijek baš brzo i jednostavno.

2. možete ih pokušati pokloniti, na primjer nekoj udruzi koji nekad i sami dođu po stvari ali rijetko uzmu sve tj nešto obično ostane.

3. ako za sve to nemate vremena ili stvari nisu više u takvom stanju da bi ih nekom poklonili, postoje poduzeća koja nude posebnu uslugu odvoza takozvanog glomaznog otpada.

U praksi to izgleda tako da u dogovorenom terminu sa vozilom stiže potreban broj naših radnika koji u vrlo kratkom roku utovaruju sve što je za odvoz (ponekad je sadržaj čitavih stanova koji se prazne prije adaptacije, prodaje i slično) i odvoze stvari na neko odlagalište ili ako je moguće u reciklažno dvorište (ovisi o vrsti stvari). Cijela operacija je gotova brzo ali se uvijek izvodi pažljivo kako bi zidovi, podovi, stubišta ili namještaj koji se ne odvozi ostali očuvani tj u stanju u kojem su bili ranije. Ukoliko su komadi koji se odvoze preveliki da bi u komadu izašli iz stana ili prošli stubištem radi se demontaža odnosno rastavljanje na manje komade kako bi posao bilo jednostavnije obaviti.

 savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.