ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Od koga zatražiti savjet?


-1- Majka

Pitajte za savjet o: modi, roditeljstvu, zdravlju, kuhanju…

Majku je dobro pitati za modne savjete. Možda vaša mama kaska za modom, ali ako se bojite da ćete preći granicu dobrog ukusa odijevajući se za neku priliku, majka je prva osoba koja će vam to otvoreno reći. S druge strane mama je odličan izvor ljubavnih savjeta. Jedan od najboljih koji sam dobila je: „Ako se nekom dečku sviđaš, bez obzira na okolnosti on će pronaći načina i hrabrosti da te nazove“. Tu je bila apsolutno u pravu.

-2- Sestra

Pitajte za savjet o: ljepoti, vezama, modi, obitelji…

Jedino sa sestrom možete potpuno otvoreno razgovarati o svojoj disfunkcionalnoj obitelji, suprugu, svojoj djeci ili tražiti koji ljubavni savjet ako se nalazite u dilemi.
-3- Najbolje prijateljica

Pitajte za savjet o: vezama, modi, ljepoti, kuhanju…

Ako ste sretnica koja ima dobru prijateljicu, tada znate da imate nekoga na koga se možete osloniti u mnogim situacijama poput osjećaja, veza, mode, ljepote ili kuhanja. Velike su šanse da će i ona vas pitati ponekad za savjet, ali tome prijateljice i služe, zar ne?!

-4- Muškog prijatelja

Pitajte za savjet o: vezama, tehnologiji…

Prijatelji su odličan izbor ukoliko želite otvoren i izravan savjet vezan uz vašu ljubavnu situaciju i odnos s dečkom. Također, ako niste sigurni kako se priključuje vaš novi DVD, prijatelj bi tu trebao uskočiti.

-5- Svećenik (duhovnik)

Pitajte za savjet o: religiji, moralu, vjeri…

Bez obzira jeste li duboko religiozni ili jednostavno produhovljena osoba trebali biste imati neku osobu s kojom se možete konzultirati o stvarima koje se tiču vjere i morala. Oni su vrlo često objektivniji od drugih osoba i ne žure s zaključcima.
-6- Otac

Pitajte za savjet o: autima, financijama, obitelji…

Vaš otac vjerojatno ne može s vama ravnopravno razgovarati o „Kostima“ ili „Uvodu u anatomiju“, ali ima li bolje osobe s kojom možete razgovarati o razlozima zbog kojih vaš automobil radi čudnu buku ili gdje investirati novac.

-7- Profesionalci

Pitajte ih o: Fitnesu, zdravlju, porezima, poslu…

Ako imate pitanje na koje vam obitelj ne može dati odgovor, tada vam vjerojatno treba profesionalni savjet. Ovo je posebno bitno u stvarima koje se tiču zakona, poreza, zdravlja, fitnesa i sl. Ali pripazite da birate profesionalce s reputacijom, a ne one s umjetno isforsiranim imageom.

savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.