četvrtak, 19. travnja 2012.

Neobična upotreba jabuka


Jabuke

Ispecite sočno pile - Ako vam se često dešava da pile koje pečete u pećnici ispadne suho i tvrdo, probajte i ovaj trik. Sledeći put, prvo u njega stavite cijelu jabuku. Kada je meso pečeno, izvadite jabuku i možete slobodno uživati u sočno pečenoj piletini

Očuvajte svježinu torte - Torta će duže držati svježinu ukoliko je položite na nekoliko polovina jabuke. Ovaj metod je efikasniji i zdravili od uobičajenog stavljanja torte pod zvono za tortu ili u frižider.

Ubrzajte sazrijevanje zelenog paradajza - Ostavite 5-6 zelenih paradajza u papirnoj kesi zajedno sa jednom zrelom jabukom na nekoliko dana i paradajz će sazreti. Napomena: Najbolji rezultat dobit ćete ako primjenite upravo potpuno pomenutu proporciju.

Omekšajte žuti šećer - Žuti šećer se brzo i lako stvrdne i skupi u grudvice kada dođe u dodir sa vlagom i to je upravo i njegov najveći nedostatak. Stavite krišku jabuke i grudvu stvrdnutog šećera u plastičnu kesicu, dobro je zatvorite i ostavite na suhom mjestu dan-dva. Poslije toga ćete ponovo moći da koristite šećer iz kesice.

Uklonite višak soli iz supe ili čorbe - Često nam se dešava da presolimo jelo. Ako nam se to već desi, ubacite u nju nekoliko kriški jabuke ili krompira. Poslije deset minuta kuhanja, izvadite kriške koje su već upile višak soli.

Napravite ukrasne svijećnjake - Dočarajte atmosferu seoskog domaćinstva tako što ćete napraviti originalne sviječnjake. Izdubite dvije veće jabuke toliko da u njih možete da stavite dvije visoke ukrasne svijeće. Jabuke okružite suhim lišćem, grančicama i cvijećem.

domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.