četvrtak, 19. travnja 2012.

Kockice leda su odlična stvar


Zalijte viseće biljke i novogodišnju jelku - Ukoliko vas zalijevanje visećih biljaka košta mnogo truda i lomatanja po stolicama i stolovima, isprobajte trik sa kockicama leda. U svaku saksiju stavite nekoliko kockica leda. Led će se topiti i navodnjavati biljke. Pored toga nećete morati da pazite da ne sipate suviše veliku količinu vode koja bi oticala direktno na pod ili tepih. Na isti taj način zalijte i novogodišnju jelku, do čije je saksije usljed njenog granja jako teško doći.

Uklonite ulegnuća na tepihu - Ako ste upravo preuredili prostoriju i promijenili raspored namještaja, poznato vam je koliko su ulegnuća u tepisima od djelova namještaja u stanju da vad izlude. Upotrijebite kockice leda da biste uklonili ružna i nimalo estetska ulegnuća na tepihu. Stavite kockicu leda na ulegnuće koje je ostalo u tepihu i ostavite je da se istopi. Poslije toga, blago iščetkajte to isto mjesto.

Poravnajte silikon u kupatilu - Ako stavljate silikon po ivicama kade, ali vam se ljepljiva materija uporno lijepi za prste dok pokušavate da je utapkate i poravnate, probajte da riješite problem pomoću kockuce leda. Pređite kockicom leda duž linije koju je ostavio silikon. Materijal se neće lijepiti za kocku leda a doboćete i savršenu liniju oko ivice kade.

Olakšajte peglanje - Ako vam je košulja zgužvana, a nemate više vremena da je ponovo perete, uključite peglu i obmotajte kocke leda nakom mekom tkaninom.Prije peglanja pređite preko košulje umotanom kockom leda i vaša će košulja biti dobro popeglana.

Sakrijte neprijatan miris dječijih lijekova - Šta sve nismo pokušavali kada su u pitanju dječiji lijekovi ili sirupi koji, bez obzira na aromu, ipak izazivaju dječije odbijanje? Prije nego što djeci dadnete takav lijek, pokušajte ga kroz igru natjerati da uzme malo u usta leda. To će mu oslabiti čulo ukusa i ono će progutati lijek i bez kašike šećera. A ne brinite se da će mu led naškoditi.

Izvadite djetetu trn iz prstića - Veoma je nezgodno i nezahvalno vaditi trn iz malenog prstića djeteta koje je uz to sve uplakano i preplašeno iglom koju ste pripremili za taj "rez". Prije nego što uopšte i počnete, kockicom leda pređite blago preko mjesta na kojem se trn nalazi. To će djetetu ublažiti bol, a vama ubrzati posao.

domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.