nedjelja, 15. travnja 2012.

Kako očistiti keramičke pločice?


Kako ukloniti prljavštinu, plijesan i kamenac upotrebljavajući jednostavna rješenja i postupke?

Keramičke pločice su popularne kao dizajnerski element u mnogim modernim domovima današnjice a razlikuju se po veličinama, stilovima, bojama, cijenama a popularne su zbog lakoće njihovog čišćenja.

Bilo da ih upotrebljavate za podove ili zidove, unutarnje ili vanjske pločice mogu se lako održavati ako slijedite neke osnovne procedure za njihovo očuvanje.

Prisutne pločice na tržištu razlikujemo po dvije forme: glazirane i neglazirane. Neglazirane pločice obično zahtijevaju mnogo više čišćenja i održavanja jer nisu premazane sa vanjskim ljuskama.Brišući pločice svaki dan samo sa vodom te sušeći ih sa spužvom ili krpom izbjeći ćete ukorijenjenu i slojevitu prljavštinu, plijesan i kamenac koji se nakupljaju po površinama.

Kada čistite pločice nikad ne upotrebljavajte grube abrazive kao što su puder za čišćenje svi te tekućine mogu oštetiti površinu pločice. Osim ako na etiketi piše da je sigurno za pranje površina keramičkih pločica.

Za jaku prljavštinu gdje blagi detergent ne čisti napravite otopinu kloridnog izbjeljivača i vode kako biste u potpunosti uklonili ukorijenjenu prljavštinu i osigurajte sa je prostor u kojem to radi ventiliran. A na ruke je potrebno navući gumene rukavice.

savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.