ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Kako napraviti promjene u životu?


-1- Uvijek radite male promjene, a ako se radi o velikima razbijte ih na manje. Na ovaj način ćete steći dojam da su promjene manje i da se lakše s njima nosite.

-2- Prije promjene u glavi je mentalno uspostavite i promijenite rutinu vezanu uz nju.

-3- Ako se promjena dogodila sama od sebe ili je nužna, umjesto da joj se opirete prihvatite je. Ako ostanete fleksibilni i otvoreni za nove stvari turbulencije će biti manje.

-4- Kada je promjena velika i stresna, svako malo odvojite vremena kako biste ponovili koristi koje ćete imati od nje.

-5- Svaka promjena podrazumijeva neku vrstu učenja. Ako je promjena posebno stresna imajte na umu kako ćete nakon tog razdoblja biti mudrija osoba zbog toga.

-6- Zbunjenost je sastavni dio promjene. Nemoguće je znati unaprijed sve što će promjena donijeti. Spremite se na neočekivana iznenađenja i vjetar promjene vas neće lako srušiti.

-7- Nemojte misliti kako se sa stresom koji nosi promjena morate nositi sami. Razgovarajte s bližnjima o onome što vam se događa u životu. Ako je potrebno otiđite i psihijatru.

-8- Dajte sebi dovoljno vremena za implementaciju promjena u život. Kada se neke promjena dogodi, prepoznajte kako će vam trebati neko vrijeme da se prilagodite novoj situaciji. Na taj način će i velike se promjene činiti manje ekstremnima.

-9- Nevažno kako velika promjena bila postepeno ćete se priviknuti na nove okolnosti. I najveći val nakon što udari o obalu smiri se.

-10- Nemojte očekivati da će biti lako. Želja za plakanjem  ili ćudljivost su normalne u promjenjivom razdoblju. Ali nemojte ni pretpostaviti da promjena mora biti teška. Ponekad se promjene dogode potpuno prirodno da ih ni ne osjetimo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.