ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Kako biti bolja osoba?

U nekoj točci života većina nas dobije želju za poboljšanjem svoje osobnosti, želju da postanemo bolje osobe.

Ponekad shvatimo da moramo, da bismo mogli ploviti kroz život razvijati neke osobine, a ponekad da smo došli do točke gdje nam sve savršeno ide, te da moramo postavite pred sebe neke nove izazove.Budući da svaki život nudi mnoštvo različitih putova možda smo izabrali neki koji nas je usmjerio u nekom drugom smjeru nego smo htjeli ići.

Kada shvatimo da želimo biti bolje osobe, dosta često se opet pitamo što to „bolja osoba“ znači.  Nemamo jasnu definiciju što bi to bolje trebalo biti. Rješenje ove frustrirajuće zagonetke „bolje osobe“ nećete pronaći u nekoj knjizi, nego u sebi. A kada otkrijete što biste htjeli biti morate znati da se promjena neće dogoditi preko noći, nego morate krenuti malim koracima prema tome. Na početku možda transformaciju nećete ni primijetiti,  ali će ona započeti puštati korijenje.

Biti bolja osoba, posebno u svojim očima, cjeloživotni je projekt pa nema potrebe da ikud žurite. Usredotočite se na male pomake, ali na sva životna područja.


Vjerojatno nećete trebati provoditi analizu i sigurno inicijalno znate koje kvalitete čine dobru osobu, ali ako morate nemojte se ustručavati. Pojednostavljeno biti bolja osoba znači potruditi se činiti dobro kad god je to moguće. Poštovanje, prema sebi i prema drugima ključna je karika, pa vam ono može biti polazna točka.

Kada osvijestiti u sebi kako svi ljudi zaslužuju suosjećanje, uviđavnost i dignitet, prirodno ćete ih tretirati na način na koji biste željeli da se vas tretira.

Intuitivno ćete postati bolji slušač, pažljiviji i vjerodostojniji.

Pristupite li svojim svakodnevnim obvezama s nepobjedivim stavom i pozitivnim očekivanjima učinit ćete ovaj svijet ljepšim mjestom, a svoj život boljim.

Ako svojom promjenom potaknete još bilo koga na promjenu, nećete biti ponosni samo na svoj uspjeh, nego i na činjenicu da je još netko izabrao bolji put.

savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.