ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Pravila za uspješnu vezu

Ljubav je neophodna svakom pojedincu uključujući sve vrste - partnerova, prijatelja i obitelji. T portal prenosi nekoliko znakova koji pokazuju da ste na dobrom putu i da ste pronašli srodnu dušu.

1. PRIVLAČNOST JE PROLAZNA

Na početku veze nas fizička privlačnost spaja, a ako se zadrži u vezi to je samo znak da je veza kvalitetna. To znači da ste još uvek jednako poželjni jedno drugom i da ne razmišljate koliko bi vam trebalo da osvojite nekog drugog ili se bojite da to isto pokušava vaša voljena osoba.

2. UMETE DA SE SVAĐATE

Razmirice i svađe nisu loše sve dok su konstruktivne i nisu jedini način komunikacije između partnera. Ako razgovorom rešavate probleme i znate da objasnite šta ne valja ili treba uraditi drugačije, a partner zna da uvaži vaše mišljenje, na dobrom ste putu.

3. BEZUSLOVNA LJUBAV

Teško je osobu voleti bezuslovno jer to znači da u jednoj osobi prihvatate sve - i dobro i loše. Bezuslovna ljubav podrazumeva i kompromise i dela koja inače ne biste činili. Stoga cenite sitnice koje radite jedno za drugo, jer to su znakovi bezuslovne ljubavi.

4. KOMUNICIRATE I UČITE

Vremenom veza sazeva, a partneri se jako dobro poznaju. Komunikacija je jedna od najvažnijih stvari između dvoje ljudi. Važna je jer se ljudi vremenom menjaju i za uspešnu vezu morate komunicirati i učiti jedni od drugih.

5. POŠTOVANJE

Ljubav sama po sebi nije dovoljna za opstanak veze. Svaki par ima uspone i padove, a uspeće oni koji poštuju partnera i njegovu individualnost. Poštovanje osobe najbolje se vidi kroz donošenje zajedničkih odluka. Ako poštujete voljenu osobu, zaista će vam biti važno njeno mišljenje i uzećete ga u obzir, a nećete pitati reda radi.

6. SEKS

Ako partneri više nisu seksualno zainteresovani jedan za drugog, veza gubi na kvalitetu. Prve iskrice i uzbuđenje kod svakog dodira sa godinama nestaju i u najstrastvenijim vezama. Jedeni recept koji pomaže ponovnom uzburkavanju strasti je istraživanje. Naravno, svaku ideju partneri treba prvo da kažu jedno drugom jer nemaju svi iste želje i granice.

7. VEZA JE POSAO

Zaljubljenost takođe iščezne kad su dve osobe dugo zajedno, A to znači samo jedno – rad na vezi. Organizirujte dane tako da imate vreme samo za sebe i voljenu osobu. Odaberite jedan vikend i idite na putovanje, posećujte pozorišta, koncerte ili idite na večeru. Bitno je da ulažete u vezu i sav trud će se isplatiti.

8. I U DOBRU I U ZLU

Kad je najteže ne treba u partnera upirati prstom već biti podrška i zajedno rešavati probleme. Tvrdoglavost i isključivost su veliki neprijatelji vezama jer na kraju partneri postaju stranci i priča nema srećan kraj.

9. POVERENJE

Kad vam ljubomora ne da mira i lažno optužujete partnera, dajete vetar u leđa da do nečeg ružnog na kraju stvarno i dođe. Naravno da ne smete biti naivni i verovati apsolutno svemu, ali ako nije bilo razloga za nepoverenje nemojte se tako ni ponašati.

10. LJUBAV

Od svih znakova koji ukazuju da ste u kvalitetnoj i srećnoj vezi, zadnji je najjednostavniji, ali i najvažniji. Ako se dvoje iskreno vole, ostale stvari će sesti na svoje mesto uz malo truda sa obe strane.

izvor: S media

Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:
http://yourhappylove.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.