ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Loše navike koje dovode do raskida

U nastavku slijedi nekoliko loših navika koje vas zasigurno mogu dovesti do raskida i slomljenog srca.

1. Besmislene prepirke

Kako je se rešiti: Zastanite, procenite i preusmerite
Ako ste primetili da se ono što započne kao normalno razilaženje u mišljenju razvije u izvlačenje ‘greha’ iz prošlosti ili se počne svoditi samo na to da jedna strana želi da pobedi u raspravi, morate zaustaviti konverzaciju i shvatiti šta se događa. Umesto da okrivite drugu stranu, samo jednostavno ustanovite šta se upravo dogodilo, duboko udahnite ako vam je potrebno, i preusmerite razgovor na originalnu temu.

2. Pretpostavke

Kako je se rešiti: Pitajte
Svi to radimo. On nešto učini ili kaže, a vi shvatite na način koji on nije mislio. Ili, on ne učini nešto na način koji ste očekivali. Umesto da pretpostavljate njegove namere, misli ili osećanja, pitajte ga da vam pomogne da shvatite to na pravi način.

3. Beskrajno traženje sigurnosti i potvrde

Kako je se rešiti: Pitajte jednom (najviše dva puta) i nastavite dalje
Iako je važno da ga pitate kako se oseća ili šta misli, tu postoje granice. Ukoliko mu stalno postavljate isto pitanje kako biste se u nešto uverile ili tražite više informacija o prethodnoj večeri ili nekoj konverzaciji, mogao bi da počne da veruje da u nemate poverenja ili da mu prvi put niste poverovali.

4. Proveravanje

Kako je se rešiti: Razgovarajte o poverenju
To je vrlo izazovno i ljudi to rade iz različitih razloga. Komunicira li s bivšom? Vara li me? Zadiranje u nečiju privatnost na taj način ne može završiti dobro. Često su rezultat nepoverenje i ogorčenost. Umesto špijuniranja, obratite pažnju na njegovo ponašanje. Ponaša li se normalno ili se nešto promenilo?
Poenta je da, ako mu ne verujete, proveravanje njegovih mailova i SMS-ova, neće ničemu pomoći. Trebalo bi da porazgovarate s njim o onome što vaš muči i da odlučite da li mu dovoljno verujete da ostanete u toj vezi.

5. Rasprave preko elektronskih medija

Kako je se rešiti: Čekajte da se nađete licem u lice
Iako smajlići možda nekome i pomognu, rasprava o ozbiljnim stvarima preko e-maila ili SMS-a velika je greška. Ne samo da ne možete odrediti njegov ton, uskraćeni ste i za kontakt očima, govor tela i ostale važne informacije. Iako telefon ili Skype mogu poslužiti u hitnim slučajevima, i dalje nije isto kao da ste u istoj sobi s nekim. Veliki broj svađa i započne na taj način što dođe do nesporazuma, jer je jedna strana pogrešno protumačila poruku. Zato je uvek bolje da o nečemu važnom porazgovarate nasamo, lice u lice.


Izvor: Lepota&Zdravlje

Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:
http://yourhappylove.blogspot.comNema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.