ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Greške koje će uništiti vašu vezu

Veza koja je počela iznenađujuće lepo i nežno, ipak je okončana. Osećate se patetično dok grleći jastuke razmišljate gde ste pogriješili. Kad vas prođe tuga zbog prekida veze skupite krhotine  i naučite koje greške više ne biste smeli da ponavljate.

Umesto da zbog raspada veze krivite partnera, pokušajte da uvidite pogreške koje ste sami učinili.  Nemojte sebe okrivljavati, nego se suočite sa svojim nedostacima i ispravite ih. Vreme je da naučite koje su to greške koje vode do uništavanja veze.

1. Pretvaranje da je sve u redu, a nije
Znate onu situaciju kada ste ljute i povređene, a on vas pita šta vam je. Vi samo tiho odgovorite - ništa, sve je u redu. Očekujete od njega da vam čita misli, ali muškarci to ne znaju da rade. "Ako nešto nije u redu, morate im to reći jasno i glasno", savetuje psiholog Sabrina Doto Bilo.
2. Kritikovanje
Niko ne voli kritiku, pogotovo ako je to nešto što se ponavlja svaki dan. "Ljude mnogo više motiviše pohvala i priznanje. Bolje je partnera pohvaliti kada uradi nešto dobro, nego ga konstantno kritikovati kad uradi nešto što se vama ne sviđa jer to neće uroditi plodoma", napominje psihologa Karen Kembel.
3. Nejasna komunikacija
Mnoge žene očekuju da partner pogađa njihove želje i potrebe. "Komunikacija u vezi je najvažnija stvar. Jasan i otvoren razgovor je nužnost kako bi partneri saznali što žele, gde su nastali problemi i kako ih rešiti. Otvoreni razgovori povezuju i stvaraju veću bliskost. Uvek će biti problema, a njih je najbolje rešiti razgovorom", ističe Kembelova.
4. Deljenje intime
Iako ste u vezi, vi ste ipak dve osobe i svako treba da zadrži svoju privatnost do neke prihvatljive mere. Ne morate partneru otkrivati sve detalje svojih prethodnih veza. To nisu informacije koje će pomoći razvoju vaše veze. Naprotiv, mogle bi da je uzdrmaju.

5. Zanemarivanje
Muškarci vole kad su žene prema njima pažljive, zato ih nemojte zanemarivati. "Oni očekuju od žena da im pomognu kako bi se osećali posebno. Skuvajte im omiljeno jelo, napravite dezerte koje vole, brinite se za njih kada su bolesni" savetuju psiholozi.

6. Jedina odgovorna u vezi
Žena nije jedina odgovorna za vezu i odnos. "To je pogrešan stav kome su sklone mnoge žene. Veza je zajednica dvoje ljudi, tako da svaka osoba ima svoj deo odgovornosti i za uspehe, ali i za neuspehe. Dakle, dvoje je u igri", napominje psiholog Thays Araujo.

7. Iskorišavanje njegovih slabosti
"Kvalitete muškarca treba hvaliti, ali za njegove slabosti treba imati razumevanja i poštovanja. Budite čovek i pomozite mu kad je u problemima. Ako vam nešto prizna, neki problem na poslu recimo, to je zato što vam veruje. Nemojte mu kasnije to nabijati na nos jer vam se više nikada neće poveriti", ističe psiholog Sabrina Doto Bilo.

izvori: Lepota i zdravlje
Sve vesti


Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:
http://yourhappylove.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.