ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Biblijski savjeti za uspješnu vezu

Najčitanija knjiga na svetu priča jedinstvenu priču o božanskoj ljubavi prema čoveku.

1. Prevazilaženje razlika u vezi

Umetnost uspešne veze leži u različitosti i pronalasku zajedničkih osnova. To znači da balans proističe iz međusobne podrške i jačanja slabosti onog drugog. Par čine dve osobe koje se uzajamno dopunjavaju. Spoznaja nastaje iz stvarne želje za upoznavanjem, ljubavlju, poštovanjem i prihvatanjem osobe onakovom kakva jeste.

2. Zdravoj vezi su neophodni emocionalna i duhovna sloboda

Svoje emocije i mentalno stanje treba održavati čistim. Ne smete ostati zatrpani ispod bremena prošlosti. Molitva, meditacija i vežba su sigurni načini da ne dozvolite da u novoj vezi preživaljavate emocionalne probleme od ranije.

3. Da biste zaista voleli nekog potrebna je hrabrost

Svako je prošao makar kroz jednu vezu koja nije funkcionisala. Ta traumatična iskustva mogu ostaviti dugotrajne posledice. Zato je svaki put sve teže ostvariti poverenje i zaljubiti se u nekog novog.

4. Činite zdrave kompromise

U većini konfliktnih situacija obe strane smatraju da su u pravu. Zdravi kompromisi su jedan od osnova uspešne veze.

5. Čuvajte vašu vezu

Morate da se usredsredite na važne stvari. Usmerite snagu na bitno, na pozitivne promene, na situacije koje možete da kontrolišete. Imajte mudrosti da uvidite koliko je značajno prepustiti se u potpunosti.

6. Cenite sebe

Budite svesni sebe i činjenice da zaslužujete pažnju i ljubav koju vam partner pruža. Samopoštovanje će vam pomoći da bolje upoznate sebe i da shvatite šta želite u životu.

izvori: www.domaci.de
B92

Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:
http://yourhappylove.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.