utorak, 7. veljače 2012.

Zašto muškarci varaju ?

Mnogi stručnjaci se već decenijama bave preljubom, ali retko ko je uspeo da prodre u suštinu ove pojave. Irski pozorišni reditelj i dramaturg Peadar de Burka tvrdi da je pronašao odgovor na pitanje zašto muškarci varaju žene, koji je mnogo jednostavniji nego što se mislilo.

Kako tvrdi pozorišni reditelj, koji je istraživanju preljube posvetio pet godina, njen koren ne leži u snažnom seksualnom nagonu, genetici ili zasićenju svojom partnerkom, već muškarci to čine jer mogu.


De Burka je tokom godina razgovarao sa preko 250 muškaraca u Velikoj Britaniji, svih doba i profesija. Njegovi sagovornici imaju između 25 i 65 godina, neki su izuzetno prijatni za oko, neki krajnje neprivlačni, među njima ima i lekara, advokata, fudbalera  i ekscentričnih bogataša. Svima njima zajednička je jedna stvar – barem jednom su prevarili ženu, ali samo 40% je otkriveno. Ostali su se izvukli sa prevarom i nastavili sa varanjem, uključujući i one koje su supruge otkrile i oprostile im.

Prema De Burkinim rečima, preljubnici se toga ne stide, naprotiv – toliko vole da pričaju o svojim aferama, da se stiče utisak kako sve to rade da bi se hvalili. Međutim, stvar je zapravo u tome da varaju svoje žene iz dosade i želje da ispune život, a ne zato što ne mogu da odole konkretnoj lepotici. Drugačije rečeno – zato što im se može.

Istraživajući i drugu stranu, De Burka je razgovarao sa 60% prevarenih dama i primetio da one pate od nedostatka samopouzdanja i hrabrosti. Samo tri su zauvek napustile neverne muževe, dok su ostale dozvolile da ih muževi vuku za nos, a neke su poverovale i da ih muževi varaju jer su zapostavljeni. “Kad je žena saznala da je varam, nekako sam uspeo da okrenem da se ona oseća krivom. Rekao sam joj da je to zato što me ignorisala i što nije dovoljno često htela seks. Na kraju se ona izvinjavala,“ rekao je jedan od muževa.

Nesigurnost nije svojstvena samo ženama koje muževi varaju, već i istim tim muškarcima koji zapravo nisu nikakvi zavodnici već kukavice koje ne žele da se suoče sa problemima u svojoj vezi, tvrdi De Burka, koji kaže da, budući da sada znamo razlog prevare, znamo i prevenciju: budite samouverene, zahtevajte pažnju i dajte mu do znanja da je srećan što vas ima jer drugu priliku neće dobiti.izvor: www.dodirnime.com
Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.