utorak, 7. veljače 2012.

Možda biste bili sretniji odvojeni jedno od drugoga

Ovi parovi žive u svojevrsnom limbu, neprestano se pitajući bi li bili sretniji da nisu zajedno jer ih je svakodnevica "pojela", zabava nestala, a ljubav i dalje ostala...

Parovi čiji se odnos nakon par godina veze pretvori u nježno i odano suputništvo, ali potpuno lišeno strasti, glavna su tema nove knjige Pamele Haag "Brak povjerljivo". Osjećajući da je njezin brak sve više razočarava, Pamela je počela razgovarati s ljudima oko sebe i otkrila da je takvih brakova puno više nego je očekivala. Većina njih priznaje kako su razočarani što im se život tako promijenio i da nisu mislili da će brak tako izgledati. S tim "tako-tako" odnosom većina parova se i pomirila.

Ovakav odnos najčešće nastaje nakon što parove "prožvače" svakodnevica, podjela kućanskih poslova, razgovori o financijama, sve više briga, a sve manje zabave. S vremenom, zabavnih i opuštajućih trenutaka je sve manje, duboki razgovori sve rjeđi, a romantika sve bljeđa. Nerijetko si partneri međusobno postanu dosadni, a nakon toga slijedi i obostrano živciranje. Prevladava dosadna, kućanska rutina, a spontanost se nazire tek u tragovima.

Volim te, ali nisam više zaljubljen u tebe

Nakon razgovora s 2000 parova, Haag ističe da je većina njih zapala u tzv. post-romantičnu eru braka. Oni i dalje vole svoje partnere, ali nisu sigurni da im se više sviđaju niti da li su zaljubljeni u njih. Danas su se očekivanja promijenila, ističe. Žene više nisu kućanice koje se brinu o muževima i obitelji, a oni ih za to nagrađuju komplimentima, skupim večerama i buketima cvijeća. Oba partnera se nose s istim problemima na poslu i kod kuće, žonglirajući između dugog radnog dana, djece, kredita i kućanskih poslova. Danas je sve više stabilnih brakova koji jednostavno ne ispunjavaju ni jednog ni drugog partnera.

- Ovi parovi žive u svojevrsnom limbu, neprestano se pitajući bi li bili sretniji da se rastanu - objašnjava Haag.

Što učiniti?

Zajednički ciljevi ili hobiji mogu pomoći, savjetuju stručnjaci. No treba i tu biti na oprezu jer neki veći projekti, poput uređenja vikendice, mogu iz oba partnera izvući njihove najveće mane i suprotnosti. Iskrenost i otvorena komunikacija uvijek će pomoći, barem u shvaćanju partnerova načina razmišljanja. Život će pred svaki odnos staviti izazov, ali zato je potrebno da se oba partnera podjednako trude, predlažu nove stvari i ideje, bilo za putovanje ili uređenje kuće, kako bi razbili ustaljenost i rutinu.


izvor: http://ljubavsex1.blogger.ba
Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.