subota, 11. veljače 2012.

Kako vratiti djevojku nakon svađe ?

Na početku joj dajte vremena da se ohladi i da joj splasnu emocije. S razlogom se kaže da je jutro pametnije od večeri. U međuvremenu razmislite o svemu što se dogodilo. Kolika je vaša krivica? Zašto ste krivo postupili? Što ste mogli učiniti drukčije? To je važno jer ako mislite dobro obrazložiti zbog čega biste se trebali pomiriti, trebate znati u čemu ste pogriješili. Ona će htjeti vidjeti da ste vi shvatili što ste napravili i koliko ste je povrijedili.


Nemojte je opsjedati. Morate joj dati prostora za disanje. Hrabro i odlučno je nazovite i zamolite za razgovor. Izbjegavajte to činiti putem društvenih mreža, raznih chatova i sms poruka. Morate pokazati da mislite ozbiljno i da ste spremni preuzeti odgovornost. Takav dojam nećete steći ako joj pošaljete privatnu poruku na Facebooku koja još sadržava i smajlića… nekog pokornog.

Ona se vjerojatno neće odmah htjeti naći se s vama. To je shvatljivo. No sve žene vole kada se muškarac bori za njih. Znate i sami bajke o prinčevima i princezama. No, dok u njima princ dođe na bijelom konju i jednostavno poljubi princezu, u stvarnom život je ipak malo teže. Princeze imaju svoju glavu s kojom razmišljaju. Svejedno, nakon određenog vremena, primjerice par dana, ponovno je nazovite i zatražite razgovor. Recite da joj uistinu želite reći neke stvari, razjasniti situaciju i prije svega reći što osjećate. Budite pri tome staloženi i mirni.

Odaberite opušteno mjesto na kojem možete pričati. Bilo bi dobro da to bude lokacija koja za vas oboje ima sentimentalnu vrijednost. Mirni i mali kafić u kojem ste često pili kavu na početku veze, ili vaša klupa u parku. Pokazat ćete da se sjećate tih malih stvari, a kod nje ćete igrati na emocionalnu kartu.

Sami trebate odlučiti hoćete li nositi poklon ili ne. U filmovima se muškarac uvijek pokornog pogleda pojavljuje s ružama ili nekom sluzavom bombonijerom. To u većini slučajeva neće upaliti. Djelovat će neprirodno. No ako se možete sjetiti nečega osobnog, nečega što ona voli ili želi, to svakako prolazi.

Razgovor će naravno biti čudan, nelagodan i atmosfera će biti napeta. No nemojte se obeshrabriti. Ispred vas je žena koju volite i koju ste nažalost povrijedili. Potrebno je popraviti stvari. Nekad pitanje: „Kako si?“ može rezultirati pravom svađom jer ona smatra da je apsurdno što je vi to pitate. A nekad to pitanje pali. Morate sami procijeniti situaciju. U svakom slučaju joj isprva pokušate objasniti zbog čega ste se htjeli naći s njom. Trudite se objasniti joj zbog čega vam je to važno.

Na red dolazi vaša strana priče. Zamolite je da ju posluša do kraja. Pri tome nemojte izigravati žrtvu. Iskreno priznajte kako i zašto su se neke stvari dogodilo. Trudite se pričati sigurno, mirno i bez podizanja glasa.

Naglasite kako ste svjesni kako je to bilo pogrešno i da vam je žao. Morate biti uvjerljivi kako biste joj pokazali da vam može ponovno vjerovati.

Odgovor nemojte tražiti odmah. Recite joj da dobro razmisli i onda se možete naći ponovno. Na taj način je ne stavljate pod pritisak i dajete joj vremena da razmisli. Ona će to cijeniti.

izvor:www.savjetnica.com

Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.