utorak, 7. veljače 2012.

Kako ga osvojiti na prvom spoju

Jedna od najtežih stvari na početku veze jest pronalazak tema za razgovor. Koliko god elokventni i socijalno inteligentni bili, većina se na prvom spoju ili u potpunosti povuče u sebe, ili se pretvori u stroj za blebetanje. Razgovor na prvom spoju treba kliziti, biti ugodan i spontan, a najbolji način za postizanje "spontanog" razgovora je doći s par asova u rukavu, uobličenih u nekoliko univerzalnih fraza. I pritom ne govorimo o raspravi o meteorološkim fenomenima tipa: "Ovo vrijeme je stvarno promjenjivo".

Pametna fraza broj 1: Pričaj mi o tome...

Žene i muškarci podjednako vole pričati o sebi. Ukoliko osoba s kojom ste na spoju krene priču o nečemu, najgore što možete napraviti jest prekinuti je rečenicom: "Da, to se i meni dešava kad…" Umjesto da okrenete priču na sebe, pokažite interes za drugu osobu. Osim što će izgledati kao da dobro slušate sugovornika, naučit ćete nešto o toj osobi te lakše započeti razgovor na drugom spoju.

Pametna fraza broj 2: Što misliš o...

Svi imamo svoja uvjerenja i razmišljanja te ih volimo braniti i raspravljati. Ako ste zagriženi vegetarijanac, postoji mogućnost da se nećete slagati s istinskim mesožderom. U takvim je situacijama najgore nametati svoje mišljenje drugome, jer male razlike među ljudima mogu postati veliki problem ukoliko si ne date prostor za različitost. Zato je preporučljivo na početku, kada još ne znate osobu s kojom ste na spoju, formulirati pitanja na način koji dopušta drugoj osobi da izrazi svoje preferencije bez bojazni kako će to izgledati u vašim očima. U tom kontekstu je rečenicu: "Navijam za Hajduk" poželjno zamijeniti pitanjem: "Pratiš li nogomet".

Pametna fraza broj 3: Nisam to nikad gledala s te strane

Neizbježno je da će se dogoditi da vaš partner izjavi nešto sa čim se ne slažete. U ovom je slučaju ponekad bolje izbrojiti do 10 i reći nešto diplomatski, u stilu: "Nisam to nikad gledala s te strane". Tom izjavom nećete izraziti slaganje s partnerom, ali ni neslaganje te ćete izbjeći potencijalno nelagodnu situaciju. Ovo je posebno dobra fraza ako se kombinira s frazom broj 2. Naravno, ovo je primjenjivo u slučaju malih razlika u razmišljanju, ako vaš partner izjavi nešto tipa: "Biti gay je bolesno", slobodno se ustanite i ostavite ga da sam plati račun.

Pametna fraza broj 4: Jako je lijepo od tebe što si...

Svatko voli primiti kompliment pa čak i muškarci. "Dobro ti stoji ova boja" ili "Imaš lijepe oči" jesu stvari koje svatko voli čuti, ali s vremenom blijede i gube na značenju. Komplimentiranje vanjskih karakteristika jest poželjno, ali puno veći efekt postiže se osvrtanjem na nečije unutarnje kvalitete, primjerice osobnost, toplinu, suosjećajnost... Zato je bolje umjesto: "Imaš super auto" reći: "Jako je lijepo od tebe što si me odvezao doma (u svom super autu)".

Pametna fraza broj 5: Cijenim to kod tebe

Svatko voli čuti da je nešto dobro napravio, stoga ne propustite priliku pohvaliti svoga partnera kada imate priliku. Ako vam partner ispriča priču o tome da je podigao glas na šefa kako bi dobio povišicu, recite mu da cijenite njegovu hrabrost i izrazite divljenje. Takvim postupkom ćete mu zasigurno porasti u očima, jer će biti ponosan na sebe, a taj će osjećaj povezati sa činjenicom da je u tom trenutku boravio s vama. I sigurno će se vratiti po još.

izvor: http://ljubavsex1.blogger.ba
Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.