utorak, 17. siječnja 2012.

Osam razloga za mušku nevjeru

Spriječite preljub na vrijeme.
Zašto muškarci varaju? Ne postoji univerzalan odgovor na to pitanje. Ovisi od okolnosti, karaktera i brojnih drugih čimbenika. Činjenica je da je svaki muškarac priča za sebe. No, mi vam donosimo nekoliko najčešćih uzroka preljuba. Možda s tim saznanjima spasite vezu i brak.

1. Problemi u braku kao glavni razlog. Kad se par redovito svađa, a te svađe ostaju neriješenima, stvara se klima u kojoj muškarac postaje nesretan (isto vrijedi i za ženu). U tom slučaju ili će se boriti ili će pobjeći . Kad ulazi u aferu to čini da bi pobjegao od suočavanja s problemima u braku i da bi mu na trenutak bilo ugodno s tom nekom drugom osobom. Sam sebe uvjerava da na taj način problemi nikoga ne vrijeđaju te da je moguće nastaviti sa životom uz „paralelnu potporu".

2. Dosada. Neki muškarci smatraju rutinu bračnog života napornom i dosadnom. Za njih je lakše da se prebace u vanbračnu vezu u kojoj mogu osjetiti trunku uzbuđenja - umjesto da je pokušaju pronaći u svojoj kući. Stvar je u tome što je ovaj „ilegalni" način puno lakši jer je već ulazak u aferu uzbudljiv sam po sebi. A brak je ne nešto na čemu se treba raditi puno intenzivnije i do kraja života.

3. Varalice vole seksualne eksperimente. Seks je uvijek bio i uvijek će biti sastavni dio brakova i veza. Dok su neki muškarci zadovoljni činjenicom da će spavati samo s jednom ženom dugi niz godina, drugi muškarci preferiraju eksperimentiranje koje im predstavlja više potrebu nego opciju. Žele spavati s puno žena i više puta pa neće dugo razmišljati o vanbračnim izletima. Vjerojatno se na taj način osjećaju seksualno nadmoćnima i boljima od drugih.

4. Emocionalno nezadovoljstvo. Kad su supruge, djevojke, zaručnice previše okupirane poslom, vlastitim životom ili nečim drugim, u emocionalnom smislu muškarci su ostavljeni na suhom. Da, čak su i muškarci emotivna bića i žele da im partnerice pokažu kako su cijenjeni i shvaćeni. Većina muškaraca, i to je najveći problem, neće pokazati da je emotivno zbog čega su njihove osjećajne potrebe često previđene i zanemarene. Stoga zadovoljštinu traže negdje drugdje. Pa ipak, neki parovi jednostavno nisu jedno za drugo - koliko god da se žena trudi, on uvijek nađe nešto za prigovor.

5. Neki muškarci imaju traume iz djetinjstva. Zaista, moguće je da su kao djeca svjedočili bračnoj nevjeri roditelja što im katkad daje poruku kako je to u redu iako duboko u sebi znaju da nije tako. Svi učimo od roditelja. To usvojeno ponašanje može biti i loše. Modeli mogu biti i rođaci, prijatelji, kolege...Katkada muškarci istovremeno imaju višestruke veze, posebno kad su tinejdžeri i mladi. Na kraju uvijek završe u postelji neke bivše ljubavi, bilo namjerno bilo slučajno. Ostali se vraćaju starom stilu života brojnih partnerica. Ne zaboravite da postoje žene koje traže upravo takve muškarce.

6. Varalice žive s varalicama. Muškarci se nevjernim suprugama osvećuju na jednak način. Čak i ako su im supruge krive i priznaju sve te zanemare njihove izlete, neki muškarci će nastaviti sa svojim igricama i to ponajviše jer ne žele oprostiti svojim ženama.

7. Neki muškarci su namjerno nevjerni. Zašto? Žele razvod pa to koriste kao najlakše sredstvo umjesto direktnog razgovora. Preljub je dovoljan zakonski razlog zbog kojeg supruga može zatražiti razvod. Muškarac vara otvoreno i bezobzirno podižući ženin osjećaj frustracija do neviđenih razmjera. U prijevodu, đubre je. Postotak takvih individua je mali, ali ipak postoji.

8. Preljubnici imaju potrebu biti potrebnima. Kad se muškarac osjeti nepotrebnim potražit će drugu ženu s kojom će se osjećati upravo suprotno. Ženu koja će ih razumjeti i učiniti da se osjećaju posebnima. Iz takvih afera može se stvoriti zaljubljenost zbog koje će odbaciti vlastiti brak.

www.metro-portal.hr


Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.