petak, 20. siječnja 2012.

Mitovi o ženama koje kreiraju filmovi i serije

Filmovi i serije kreiraju određenu sliku o ženama. Možda ćete i pomisliti „ali one su stvarno takve“, osim ako malo bolje ne razmislite.

Mitovi o ženama koje kreiraju filmovi i serije

Opsjednute su težinom i kada nisu debele
Po pravilu žene vode brigu o sebi, ali ako imaju savršen izgled poput Džulijee Roberts neće se žaliti na to kako moraju smršaviti. Možda će se eventualno hvaliti koliko vremena provode vježbajući.

Ljute se bez ikakvog razloga
Vjerojatno se svaka žena zna naljutiti, a da za to nema dobar razlog, ali malo žena se ljuti baš bez ikakvog razloga i viče uokolo na sve ljude koje sretne.

Konflikti na relaciji porodica – posao
Većina žena se trudi da uskladi posao i porodicu, ali u mnogim romantičnim komedijama žene su toliko ponesene karijerom da nemaju uopšte vremena za ljubav, a film im pomaže otkriti pravu vrijednost u životu – pronaći muškarca. Ali kad malo bolje razmislite kako bi prosječnu ženu koja radi od 9h do17h, posao mogao spriječiti da popodne ne izlazi i ne druži se ni s kim.

Otvorene svađe žena
Bez obzira što misle potajno o svojim saradnicama ili konkurentima većina žena dovoljno je vaspitana i samosvjesna da neće nasrnuti u restoranu, na radnom mjestu ili bilo gdje drugo na ženu koju iz nekog razloga ne podnosi.

Nespretnost
Ako napravite ženski lik u filmu previše savršenim niko se neće moći poistovjetiti s njim, ali budući da glumice ne mogu kompromitovati svoj izgled, radnja nije zanimljiva ako joj se da normalan posao, ne može biti ni totalni kreten jer neće biti simpatična gledaocima, tada im scenaristi vole dodati smotanost. Većina likova u filmovima mnogo je nespretnija od bilo koje prosječne žene.

Žene i šoping
Žene vole šoping, bar više od muškaraca, ali ni jedna žena neće se toliko izbezumiti oko dobrog para cipela ili bilo kojeg komada odjeće. Osim ako ne pokušavaju da imitiraju omiljeni lik iz sapunice ili filma, većina žena će sasvim pristojno ući u prodavnicu i zatražiti svoj broj cipela da bi ih probala ako ih želi kupiti, bez dramatizovanja, povišenih tonova, skakutanja od sreće ili bilo čega što toliko često viđamo na filmu.
izvor:  vijesti.me


Više o ljubavi, ženama i muškarcima možete pročitati na:


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.